Mäntyportaiden maalaus valkoiseksi

 
Tässä kodissa oli alkuperäiset vanhat mäntyportaat. Portaat olivat tukevat, eivät narisseet ja ne olivat kaikinpuolin kunnossa. Paitsi tuo ulkoasu! Olivat jo kellastuneet ja kuluneet, eikä niin kauniit enää. 
 
Portaiden ympäriltä oikeastaan kaikki muu oli jo käsitelty. Mäntyiset sisäkatot on maalattu valkoiseksi, seinät tasoitettu ja olohuoneen korkea katto maalattu. Siispä portaat erottuivat kokonaisuudesta aikalailla. Ne vieläpä näkyvät lähes joka paikkaan (eteiseen, olkkariin, makuuhuoneisiin) joten ovat läsnä asunnossa aika vahvastikin.
 
Porrasremontti on suuritöinen juttu ja se oli jo kuukausia pyörinyt mielessä lähinnä pelonsekaisin ajatuksin. Päädyimme maalaamaan portaat itse ja olimme jo etukäteen hieman hengästyneitä työmäärästä. Lopulta kaikki meni paremmin ja nopeammin kuin osattiin kuvitella. Lopussa löytyy myös ennen-kuvia ja työvaihekuvia.
 

 Meidän resepti valkoisiin portaisiin: 

1) Pesimme portaat ja kaiteet hyvin liuottimella ja sen jälkeen maalipesulla.

2) Askelmiin sudimme kolme kerrosta Tikkurilan Betolux Akvaa (puolikiiltävä maali), sen jälkeen viimesilaus eli neljäs kerros puolihimmeää Teknos Futura Aqua 20 -maalia, jotta lopputulos on sikkinen ja portaat eivät ole liukkaat.

 3) Kaiteet ja käsijohteet: pohjalle vedettiin tartuntapohjamaali Teknos Futura Aqua Primer, jonka jälkeen  maalattiin kahteen kertaan Teknos Futura Aqua 20 -maalilla. 

4) Portaiden runkoon vedettiin niinikää pohjalle Teknos Futura Aqua Primer, jonka päälle kolmisen kerrosta puolihimmeää Teknos Futura Aqua 20:a.  

Muuta: Siveltimien laatuun kannattaa panostaa. Lisäksi maalarinteipillä kannatta rajailla eri osioita, jotta työn jälki on siistiä.  

Kuten kaikissa malausprojekteissa, niin tässäkin kannattaa muistaa, että ensimmäisen kerroksen jälkeen kaikki näyttää kaamealta ja on todella vaikea uskoa että lopputuloksesta tulee onnistunut. Tähän vaiheeseen ei kannata jäädä jumittamaan, vaan jatkaa vaan sitkeästi maalaamista. Kahden, kolmen kerroksen jälkeen usko omiin kykyihin ja projektin onnistumiseen palaa ja löytyy sisua jatkaa homma huolella loppuun asti! 

 

Koko jumppaan meni aikaa alle viikko. Portaat olivat koko ajan käytössä. Maalasimme kaikkia työvaiheita fiilispohjalta ns yhtäaikaa. Askelmista maalasimme aina joka toisen, jotta pääsimme kulkemaan ylös alas asunnossa.

Lopputulos on kaunis ja rauhallinen. Portaita tulee ihasteltua joka ikinen päivä. Niin suuresti ne vaikuttavat koko kodin yleisilmeeseen. 

 

 

Matkalla kohti valkoista:


 
 Kommentit

Most popular posts