Liaaniostoksilla: Neulavehka ja Philodendron Bipennifolium

Vantaalla sijaitseva suuri puutarhakeskus Viherpaja on todellinen keidas. Viimein pääsin käymään ja aikaa sai kulumaan pitkään ihania kasveja katsellen ja tutkaillen. Kannattaa käydä! Neulavehkaa menin etsimään ja sen sain. Nuo neulavehkan lehdet on ihanat, pienehköt ja tietyllä tavalla peikonlehtimäiset mutta suipommat. Kasvin yleisilme on kevyt ja siro, verrattuna esimerkiksi peikonlehteen.

Lisäksi mukaan tarttui myös Philodendron Bipennifoliumin (onkohan se edes se...?) ihan vaan heräteostoksena. Sen lehdet ovat hauskan muotoiset ja kasvi on ryhdikkään oloinen.

Monelle hauskuudelle piti tietysti sanoa ei.

Kasvit pääsivät kotona heti suihkuun ja nyt ne viettävät aikaansa runsaassa hajavalossa vanhan talonpoikaiskaapin päällä - korkealla toki kuten liaaneille kuuluukin. Saas nähdä mitä näistä tulee ja kuinka pian. Toivottavasti viihtyvät. Kiva päästä ohjailemaan käynnöstämistä erilaisian tukien avulla, minulla on nimittäin visio millaisia näistä haluaisin...

 

Neulavehka (Rhaphidophora tetrasperma):

Philodendron Bipennifolium:


 
Tässä kuvassa vierekkäin molemmat ja lehtivertailua on helppo tehdä. Neulavehkan lehdet ovat tavallaan kuin minipeikonlehtiä. Philodendron Yellow Violinin lehdet taas ovat yhtenäisemmät ja laakeammat. Molemmat kasvavat köynnöstämällä ja takertumalla ilmajuuriensa avulla.
Kommentit

Most popular posts