Aamiaiskaappi

Keittiön tasoilla pyörivät moninaiset laitteet eivät oikein koskaan ole varsinainen kaunistus silmälle, ja niinpä minäkin keittiöremonttia suunnitellessani päätin, että aamiaiskaappi on sisällytettävä suunnitelmaan. Päänvaivaa aiheuttivat mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, kahvipurkit ja keittiön sekalaiset paperiläjät, joita vaan tuntuu kasautuvan tasoille. Nämä kaikki oli toiveissa ja aikeissa piilottaa keinolla millä hyvänsä.

aamiaiskaappi valkoinenaamiaiskaappi valkoinen 

Keittiön rempasta voin kirjoitella aikanaa oman postauksen, mutta nyt tällä kertaa kerron, miten aamiaiskaappi-asia ratkesi. Suunnittelin sitä aluksi osaksi keittiön kiintokalustusta. Halpojahan ne eivät ole. Ovimekanismi pelkällään maksaa aikalailla valmistajasta riippumatta. Koin, että lähes millä tahansa variaatiolla aamiaiskaapin hinnaksi tulee helposti pari-kolme tonnia osana keittiöremonttia.

Googlailin ideoita ja kas, silmiin osui omilla jaloillaan seisova erillinen aamiaiskaappi, joka on ihan oikea aamiaiskaapi. Kaapissa on sivulle taittuvat ovet, johdot saa piiloon, hyllyt ovat tarkoituksenmukaiset (ylempi hylly on kapeampi, jotta kahvinkeitin ja leivänpaahdin saavat yläpuolelleen turvallista tyhjää tilaa), sisälle asennettu magneettikiinnityksellä oleva usb-ladattava valaisin, ja iso laatikko. Nämä ominaisuudet löytyivät kotimaisen Hiipakka huonekaluvalmistajan kaapista. Kaappi on todella tukevaa tekoa ja painoa on liki 80 kiloa. Erityisen mukavalta tuntui, että kyseessä on suomalaisen perheyrityksen tuote. 

 

aarnipeikonlehti monkey mask

Mittailin että keittiöön mahtuisi tällainen "omilla jaloilla seisova yksikkönsä". Samalla kertaa itse keittiöremppa halpeni ja helpottui, kun aamiaiskaappia varten tehtävät muokkaukset pystyi jättämään pois remppasuunnitelmasta ja etenemään virtaviivaisemmin olemassa olevilla keittiökaappien rungoilla.

Aamiaiskaappi on nyt ollut käytössä kesästä lähtien ja on toiminut kivasti! Keittiön yleisilme pysyy siistinä ja aamuisin kaappi on ahkerassa käytössä kaikilla. Myös koulupäivien jälkeen mikro laulaa ahkerasti. Laitteet ovat sopivalla korkeudella, joten lastenkin on helppo niitä käytellä. 

Tosi hyvä tuote, ihmettelen että näitä ei ole isommin valmistajien valikoimissa. Mutta yksi hyvä riittää toki! 

Kaapin mitat ovat: korkeus160 cm, leveys 90 cm, syvyys 49 cm.

aamiaiskaappi valkoinen

Arjen suurin haaste on olla kasaamatta kauniin kaapin päälle roinaa. Aarnipeikonlehti Monkey Mask sopii päälle hyvin ja saa valonsa keittiön ikkunoista. Ideaalitilanteessa se jatkaa kasvuaan kaapin sivuseinää pitkin kohti lattiaa, toivottavasti näin tapahtuukin joskus. Seinäkello on Ikeasta ja sen syvän sinimusta sävy on samantyylinen kuin keittiökaappien ovissa.


aarnipeikonlehti monkey mask


Kommentit

Most popular posts