Vanha teollisuusvalaisin | Tateka

Elämä heitti eteen vanhan Tatekan (Tampereen teollisuuskaluste) seinävalaisimen. Tämä yksilö on palvellut pitkän ikänsä ihan oikeissa töissä. Nyt se pääsi eläkepäiville olohuoneeseeni vanhan kivitalon seinälle. Ai että, on kaunis jokapäivän sulostuttaja. Valaisimen historia puhuttelee sen verran, etten viitsinyt edes tahroja putsata pois.

Lamppu valaiseen todella hyvin, käytännössä koko huoneen. Nivelistä sen saa taivuteltua juuri sopivaan asentoon ja se ulottuu lukuvaloksikin sohvan päälle.

Kommentit

 1. Mahtava lamppu ja ihana kivitalon henki olohuoneessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kivitalossa on kyllä ihan oma tunnelmansa, tykkään kovasti.

   / Tarja

   Poista
 2. Heips. Tateka nimi EI tule tuosta teollisuuskalusteesta, vaan Tampereen teollisuus ja kauppa. Tateka ei koskaan valmistanut kalusteita.

  VastaaPoista
 3. Tai noh.....peilikaappeja ja keittiökalusteiden lisävarustemekanismeja.

  VastaaPoista
 4. Hieno lamppu! Itse olen myös tykästynyt näihin teollisuuskalusteisiin. Sieltähän voi löytyä vaikka mitä aarteita. Meidän tulisi teollisuuskalusteita löytää miehen halliin, mutta täytyy katsoa jos itsekin löytäisin jotain oikein sisustusmielessä. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
 5. Nykyään onkin muodissa hieman 'vanhempi' sekä industriaalinen tyyli. Itse olen ainakin kovin mieltynyt sellaisiin. Meillä on hakusessa muutamia teräskalusteita joita tahtoisimme sisällyttää sisustukseemme. Nuo lamput ovat kyllä hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jaana, toivottavasti olet löytänyt sopivia kalusteita. Jälleen muuton jälkeen uudessa kodissa nämä lamput ovat esillä ja yhtä ajattoman kivoja edelleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts