Sardinia, Italia (rakastan..!)


Hyvää kesää hoi! 

Oma kesäni alkoi Italiassa, Sardiniassa reilu viikko sitten. Olin reissussa tyttöni kanssa ja tässä muutamia kuvia ja fiiliksiä matkalta. Kaikki nämä kuvat ja vähän lisääkin, löytyy Instagram-tililtäni. 
Suora lento Sardiniaan ottaa aikaa vain reilut kolme tuntia. Aika kohtuullinen aika matkustaa valkohiekkaisille paratiisirannoille, ja sen jälkeen sitten on, mistä valita.

Majoituimme Porto Conteen, jossa rantaa ja poukamaa riittää. Hotellissamme Dei Pinissa oli oma, suuri yksityisranta, joka on erittäin hyvä juttu lapsen kanssa ja miksei yksin tai kaksinkin reissatessa. Tasokas hotelli oli muutoinkin nappivalinta, elämä oli helppoa ja hotellissa oli sopivasti ns. ekstraa, jota kovasti kaipasinkin. Kunnon lomailua siis.
Hotellimme oli kaikin puolin kaunis. Kuvissa yllä hotellin näköalaravintola, jossa tarjoiltiin aamiaiset ja illalliset. Otin puolihoidon, koska lapsi oli mukana ja tarkoitus oli lomailla maksimaalisesti, ei juosta ruuan perässä. Hyvä päätös.

Satuimme olemaan hotellin ainoat suomalaiset ja tykkäsin. Hotellin asiakaskunta oli pääasiassa lomailevia italialaisia mantereen puolelta. Joukkoon oli ripoteltu muutama jenkki, britti, saksalaisia ja itävaltalaisia.

Kaikki, siis aivan kaikki, puhuivat minulle automaattisesti italiaa, ja kun en osannut sujuvasti vastata, ihmetyksen ilme valtasi kasvot. Vai olikohan niin, että yhden kerran joku puhui ranskaa. No, joka tapauksessa menen ilmeisesti ulkonäköni puolesta kokolailla täysin italialaisesta. 

Turkoosi meri ja valkeat rannat olivat lomassa se ykkösjuttu, mutta viihtyvyyttä paransi hotellin kaunis allas, jossa uin joka päivä omat "kuntoiluni".

Hotellin privarannan vieressä on julkinen La Bombarde Beach, joka on sekin aivan mahtava (alla). "Kaislavarjoravintolassa" tuli käytyä useampaankin kertaan, viinillä tai Coronalla ja pikkupurtavalla.


Yksi hienoimpia lomamuistoja kauniiden maisemien ja lämmön lisäksi oli se, kun tanssimme eräänä iltana hotellin rantahiekalla tyttären kanssa JVGn Hehkuu -biisin tahdissa.
Tuota hetkeä en taida unohtaa koskaan. Tyttäreni otti alla olevan kuvan, kun tanssit oli tanssittu.
Algherossa kannattaa käydä kaupunkivisiitillä. Eritoten muurien ympäröimä vanha kaupunki on näkemisen arvoinen. Alue on suht pieni, joten lapsenkin kanssa sen voi kävellä ristiin rastiin ja koluta huoletta jok'ikisen kujan. 
Hotellimme lähellä oli myös tämä poukama (alla), johon voi sujahtaa maailmalta piiloon, jos siltä tuntuu. 

Alla Lazzaretton ranta, joka on hyvä. Rannalla on pari ravintolaa ja sitä valkoista hiekkaa ja turkoosia merta aivan riittävästi.
Stintinon rannalla, alla, on kuvattu Bond-leffaa ja sitä kehutaan taivaallisen kauniiksi rannaksi. Halusin nähdä sen ehdottomasti.

Ranta oli tukkotäynnä turisteja ja kirjavanaan erivärisiä aurinkovarjoja. Esteettinen kokemus jäi siis hieman vajaaksi, sillä pidän rauhallisemmasta meiningistä. Mutta kaunishan se oli. Eritoten turistisesongin ulkopuolella varmasti pala taivasta maan päällä.

Sardinia oli ja on ihana. Haluan takaisin! Ehkä joskus..

Taidan tehdä juuri alkaneen kesäloman aikana vielä toisenkin postauksen reissusta, kunhan saan kaivettua parempia kuvia esille. 

Nautinnollista kesää ja lomia teille! 

- - - 

Sardinian rantoja näet listattuna myös täältä.
Kommentit

 1. Kaunis paikka :) Millainen hintataso siellä on ruuissa ja juomissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuat ja juomat olivat minusta hieman edullisempia, taksilla ajelu Suomen hintatasossa. Kaunista ja ihanaa oli kyllä :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja teillä oli varmasti rentouttava loma. Kohde on minulle aivan uusi, joten tästä sai kivoja vinkkejä, jos joskus sinne suuntaamme. Kiitos postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin jo pari vuotta uumoillut Sardiniasta, ja oli kyllä sen väärti. Uskoisin, että palaan jopa uudestaan joskus.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts