Ei mitään uutta, eikä pakolla


Mieleeni tuli reilu kuukausi takaperin muutamia ajatuksia sisustamisesta ja bloggaamisesta. Tein tämän postauksen luonnoksiin. Unohdin, nyt löysin uudelleen ja päätin viimeistellä julkaistavaan kuntoon.

Sisustusblogia pidetään monesti sillä taustavireellä, että kotona muuttuu jotain jatkuvasti, edes vähäsen. Eiks niin? Monesti sisustusblogaajat etsivät jatkuvasti jotain uutta, lähes maanisesti, sillä se on rakas harrastus ja siitä saa sisältöä elämään ja samalla blogiin, tottakai.

Niin minä ainakin tein. Ja kyllä, sain sisältöä elämään. Vuorovaikutus toisten samanhenkisten kanssa oli myös aivan mahtavaa. On toki edelleen, en sitä sano!

Tilanne on nyt vaan se, että täällä kotonani ei ole tapahtunut sisustamisen suhteen kerrassaan yhtään mitään yli puoleen vuoteen. Jäin oikein pohtimaan, eikö mitään uutta ole hankittu, löydetty, tuunattu tai saatu. Ei ole.

Tilanne muuttuu varmasti joskus, ajan kanssa. Toisinaan elämän muut käänteet vaan ovat niin sukkelia, että rakas harrastus, jonka luuli olevan "ikuinen", tippuukin pois, kun energia suuntautuu muihin asioihin.

Luovuuden ehtyminen ja kaikenlaisen tuunailun ja kodin laittamisen loppuminen on itsessään ollut minulle yllättävän suuri kriisin paikka. Mutta pakko ei ole paras muusa. Tosin teen luovaa työtä, olen aina tehnyt, joten käytettävissä olevat luovuusvarastot ovat suuntautuneet toisaalle ja ylijäämää ei ole jäänyt omiin touhuihin.

Toisaalta asumisen suhteen tavoitetila voisikin olla se, että jossain kohdin tullaan siihen pisteeseen, että mitään ei tarvitse muuttaa, poistaa tai lisätä. Tässä pisteessä ollaan nyt. 

Instasta löysin muutaman kotikuvan viimeisen puolen vuoden ajalta. Kuten blogiani pidempään seuranneet huomaatte, mikään ei ole muuttunut. Minua ei haittaa, lähinnä se on jonkinlainen helpotus - ei tarvitse...

Tietyt asiat ovat ja pysyvät. Jokainen aamu juon kahvit Bumlingin alla, ja se riittää. Olemassa olevista tärkeistä esineistä tulee hyvä mieli ja ympärilleen ei kaipaa lisää.Loppuun vielä ihan muuta asiaa. Tiedättekös. Täällä asuu jo kahdeksantoista vuoden verran koiraviisautta, nimittäin kaksi veteraania. Ensimmäisessä kuvassa esiintyvä Helmi täytti juuri kahdeksan ja viimeisten kuvien Juri on jo yli kymmenen. Aika rientää. 


. . .


Ja vielä, kun Bumling taas mainittu.
Jos koet Bumlingin menevän tunteisiin, kurkkaa tämä tauluni Pinterestissa. Päivittelin taas:


Kommentit

 1. Näinhän se menee - luulen että jokainen sisustusintoilija saavuttaa sen "kyllästymispisteen", jolloin haluaa vain nauttia aikaansaannoksistaan, eikä laittaa, siirtää ja muuttaa enää mitään :).
  Kyse on myös rahasta, ja arvokkaasta vapaa-ajasta. Itse olin ennen kovinkin innokas tuunailija, mutta enää ei juuri ole tarvetta täyttää koti ja nurkat ylimääräisellä. Uusi koti mahdollistaa toki "uuden aallon", mutta hiljaa ja hissukseen hyvää tulee...että tässä harrastetaan nyt "slow bloggaamista" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllästymis- tai väsymispisteen ;)

   Mutta mukavinta huomata, että blogi ei kuole, vaikka sisältö muuttuukin. Kun on kauan blogannut, se jatkuu, muodossa tai toisessa.

   Ihanaa kun olette jättäneet kommentteja tähän postaukseen, sillä sen kirjoittamiseen oli jonkinmoinen kynnys.

   On totta, että omaa ajankäyttöäänkin ajattelee nykyisin toisin. Blogi ei saa olla pakko, vaan voimavara. Näin sen koen.

   Ihanaa kesää Katja, seurailen innolla sivusta uuden kotisi slowbloggailua.

   Poista
 2. Näinhän se on. Täytyh antaa itselleen myös aikaa nauttia siitä, mitä on saanut aikaiseksi. Tyytyväisyys rauhoittaa, kun taas ainainen muutos ja uuden hankinta stressaa, ainakin minua☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, materia on vain materiaa, siihen ei parane liiaksi kiintyä. On parempi nauttia ja olla vaan :)

   Poista
  2. ..ja piti vielä sanomani, että rentouttavaa kesää Hanne!

   Poista
 3. Mitäpä sitä hyvää muuttamaan, sanotaan :) Sitä paitsi, sillonhan voi todeta tehneenä hyviä hankintoja ja ratkaisuja jos niihin voi olla tyytyväinen pitkään. Kyllä itseäkin ahdistaisi jos pitäisi uutta hankkia vain siksi että olisi aihetta kirjottaa. Ihanaa kesää sulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kesää Anne, ja kiva kuulla sinusta!

   Huomaan nyt, että hankinnat ovat kai olleet hyviä, kun ne on tehty sydämellä. Välillä mietin, mitä myyn pois, mutta tavarat ovat sen verran rakkaita, että monestakaan en voisi luopua.Ja tosiaan, mitään uutta en kaipaa.

   Poista
 4. Hyvä Tarja, juuri noin! Turhan tavaran hankinta on suorastaan tyhmää. Jos kotonaan viihtyy sellaisena kuin se on, niin miksi sitä pitäsi muuttaa vain sen takia, että niin pitäisi blogin kirjoittamisen takia tehdä. Teillä on todella kaunis ja seesteisen rauhallinen koti. Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja kivaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :) ja kiva kuulla sinusta!
   Mukavaa kesän jatkoa ja rauhallisia & seesteisiä hetkiä Suomen suvessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts