12/26/2015

Sensuroimaton tarina piparkakkutaloista


En ole eläissäni syönyt kokonaista piparkakkutaloa, enkä kait rakentanutkaan. En osaa, en tykkää. Lapsille kuitenkin tehtiin piparkakkutalot, tottakai, kun he tykkäävät. Ja totta, en vieläkään rakentanut. Mies hoiti yhdessä lasten kanssa sen puolen.

Ensimmäisessä kuvassa on tuhoamisprosessi jo käynnissä, mutta kerronpa hieman tarinaa matkan varreltakin. Alempana on mm. vinkki, miten taloon saa helposti tehtyä "lasiset" ikkunat, tarvittaessa värillisinä.

5- ja 3-vuotiaat saivat koristella talonsa aivan itse, ilman mitään neuvontaa, ohjausta tai stilisointia. Taloista tuli omistajiensa näköiset - eläväisen iloiset asumukset. Julkisivulautakunta voisi olla toista mieltä, mutta ei se ole niin pilkun päälle täällä maaseudulla. Talot syntyivät ns. pakettitalon valmiilla kaavalla. Orthex lähetti aiemmin joulukuussa yllätyspaketin, jossa oli hieman leivontatarvikkeita ja mm. tämä näppärä muovinen taloarkki. 

Tiedättekö muuten, miten nuo lasiset ikkunaruudut saa tehtyä? Murskataan tikkareita tai silputaan nallekarkkeja, ja sirotellaan murska ennen paistoa ikkunanreikään. Uuni hoitaa homman, ja tuloksena on ihka oikeat lasiruudut. 


EDIT:
Niin, tosiaan. Talosta puuttuu savupiippu. Sellainenkin siinä oli, mutta joku on ehtinyt nakertaa sen ennen kuin ehdin kameran kanssa paikalle ;)
1 kommentti:

  1. Satuin törmään vupden vanhaan kodin kuvalehteen (29.1.2015) ja sinusta/teidän kodista juttu, tykkäsin kovin ja kun vielä mainittiin blogisi. Oli pakko etsiä vieläkö bloggaat. Mukava ylläri löytää blogisi. Aion lukea jatkossa. :) hassu juttu kuitenkin oli kun lehdessä mainittiin tyttösi olevan 3 vuotta ja tässä blogi tekstissä 5 vuotta. Mietin vaan (vakavissani ;) ) teillä päinkö vanhetaan kaks vuotta 1 vuoden aikana. Minkähän ikänen sinä oot nyt?! ;) hihh. Virheitähän sattuu, lehdissä myös. Menestykästä vuotta 2016 ja idearikasta bloggaamista. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua