12/18/2015

Lempivalaisin | valaisinhaaste(Kaupallinen yhteistyö: Taloon.com)

Nettirautakauppa Taloon.com kutsuu aika ajoin blogaajia mukaan erilaisiin kampanjoihin. Olen ollut näissä monesti mukana, sillä aiheet ovat kivoja. Sain jälleen kutsun. Tällä kertaa aihe on ehkäpä paras ever; lempivalaisimen tarina. Nyt monet teistä jo arvaavat, mitä tuleman pitää. 

Tästä on puhuttu täällä blogissa. Moneen kertaan. Itketty ja manguttu, mistä sen löydän? Pyydetty apua useammalta taholta. Kyllä, se on Anders Pehrsonin vuonna 1968 suunnittelema Bumling. Messinkisenä minulle the one and only!


Kolme vuotta sitten näin tämän kuvan Selman blogissa. Se oli menoa se. Tiesin että minun on saatava samanlainen valaisin, mutta mistä ihmeestä? Kirjoitin lemmentuskassani postauksen. Siellä näköjään lukee, että yöunetkin alkoivat mennä, joten kyseessä on ollut vakava tilanne. 

Soittelin suomalaisia, valaisimiin erikoistuneita antiikkiliikkeitä läpi ja Turusta sain parhaat vinkit. Sieltä löytyi henkilö, joka osasi kertoa Bumling-valaisimista paljon. Myös sen, että messinkisenä niitä on hyvin vaikea löytää Suomesta. Hänen rohkaisemanaan suuntasin Ruotsin osto-myynti-palstoille aarteenetsintään. Pian oltiinkin tilanteessa, jossa suunnilleen koko Euroopassa ei myyty yhtään Bumlingia ilman, että olisin siitä tiennyt. Hinnat olivat tuolloin, ja ovat edelleenkin aika kovia, ja tämä viivästytti prosessia. Piti malttaa. 


Tämä kyseinen oma Bumling löytyi kuitenkin lopulta Instagramin välityksellä, erään ruotsalaisen antiikkiliikkeen postaaman kuvan kautta. He suostuivat lähettämään lampun Suomeen. Siitä lähtien lamppu on valaissut ruokapöydän yllä ja toiminut vara-aurinkona kaikkina vuodenaikoina. Tuo esine on semmoinen, josta tulen ihan aina hyvälle tuulelle. Se on yksinkertaisen kaunis ja jokainen mittasuhde ja muoto on kohdallaan. 

Sittemmin olen hankkinut vielä kaksi Bumlingia tämän lisäksi (ne löytyvät täältä), mutta ensimmäinen on ehdottomasti se tärkein. 

Taloon.comin valaisinvalikoimasta kurkkailin jotain, jossa olisi myös messinkiä mukana, tribuuttina lamppurakkaalleni. Nämä miellyttivät:

. . .

Osallistun tällä postauksella nettirautakauppa Taloon.comin sisustusniksit blogikilpailuun. Tuolla sivustolla voit äänestää omasta mielestäsi parasta kirjoitusta ja voittaa 300 euron valaisinlahjakortin. Äänestys alkaa 20.12.2015.


. . .


Vielä, Pinterestiin olen kerännyt melkoisen kasan kuvia maailmalta. 

Mukaan haastaisin Lauran! Kerrohan stoori.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua