12/27/2015

Ai niin se joulukin...Manailin joulua ympäri ämpäri, mm. instassa, ja täällä blogissakin. Jouluhullu ei tänä vuonna syttynyt villitykseen. Mutta, näin jälkikäteen voin todeta, että tämä hätäpäin kyhätty, valmistelematon, ex-tempore-joulu ei ollut yhtään sen "huonompi", kuin ne ennalta hehkutetut, tuunatut ja puunatut. 

Lapsiin tämä joulun valmistelemattomuus ei vaikuttanut lain. Tytär viipotti joulumekossaan ja tonttulakki päässään koko joulukuun. Pääsi fiilikseen ilman äitiäkin. Päiväkodin jouluvalmistelut ajoivat mahtavasti asiansa. Lapset myös leipoivat mummon kanssa pariin otteeseen ennen joulua.

Toin pikkukuusia sisälle muutama päivä ennen aattoa, kaivoin noin 30% joulukoristeista esille aattona, iso joulukuusi tuotiin sisään, sytyttelin hieman kynttilöitä. Siinä se. Lattioita ei luututtu ja kaappeja ei siivottu. Silti fiilis oli rentouttava ja kiireetön. Totuuden nimissä, tämä oli niin mukavaa, että voisi ihan ottaa tavaksi. Joulu tulee, vaikka väkisin, ja menee myös. Ja antaa sen, mitä kukin siltä haluaa. Tykkäsin. Vaihtelu virkistää.

10 kommenttia:

 1. Kovin samanlaisia ajatuksia joulusta oli täälläkin. Koristelut jäivät minimiin ja joulusiivot tekemättä. Mutta se sai tosiaan aikaan stressittömän aaton. Ihanaa, kun ei kokoajan tarvinnut miettiä, että onko kaikki nyt täydellistä ja silti kaikki oli. Hyviä tämän vuoden viimeisiä päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Niina teille! Kiva kuulla, että vietit sattumoisin samanlaisen joulun. Ihan mukava ahaa-elämys huomata, että vähempikin riittää :)

   Poista
 2. Ei meilläkään luututtu lattioita, mutta hyvä joulu oli kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Koti siivottiin normi viikkosiivouksella ennen joulua, sitten lähdettiin mökille. Sinne pari koristetta lasta varten, pieni kuusi ja kynttilöitä. Hyvin tuli joulu :D s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa mukavalta tuo mökkijoulu. Hyviä vuoden viimeisiä päiviä Tuija :)

   Poista
 4. Me saatiin kuusi vasta aattoaamuna kun ei ehditty aiemmin. Mulle ois riittänyt huonekuusikin mutta poika välttämättä halusi sen. Nyt alan laittamaan jo joulua kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi, huone- tai muu, on ehkä se viimeisin, mistä joulussa voi tinkiä :). Oikeastaan pelkällä kuusella saa hoidettua koko homman.. :)

   Poista
 5. Tekstiäsi lukiessani hoksasin juuri, ettei meillä lattioita mopattu tai se en ollut ainakaan minä, muistaakseni. Joulun alla oli kierrokset sen verran kovat, että vanhin tyttäristä tarjoutui heti kotiuduttuaan leipomaan joululimput, joista tuli itse asiassa parempia kuin minun tekemistäni. Mieluusti annoin perinteen hänen toteutettavakseen. Joulutunnelma on ei katoa, vaikka katossa olisi hämähäkin seittiä. Hämärässä ne ei näy. Tunnelma ja hyvä mieli on tärkeintä. Hyvää loppuvuotta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti kirjoitettu, kiitos siitä Tuija. Näin se menee, stressaamatta paras, ja asioilla on tapana järjestyä...

   Ja erityisen hyvää loppuvuotta, ja tulevaakin tottakai.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua