Unelmien valheellinen joulu


Mielikuvat, Assosiaatiot, State of Mind, Tunnelma, Fiilis, Harmonia, Täydellinen joulu...

Tiedän: tämä on liian täydellistä, "jenkkimeininkiä", siirappia.

Ajatusten ja mielikuvien avulla paetaan hetkeksi arjesta pois. Niin minä ainakin teen. Ei meidän joulu, eikä koti tällaiselta hallitulta kokonaisuudelta näytä. Vaikka meidän joulu on kyllä aina tosi mukava, luonnonläheinen, sukulaisia kokoontuu meille, ja ollaan vaan. Eikä hirveästi stressailla. 

Nämä ovat silti ehdottomia lempikuviani, joihin palailen oikein mielelläni. Henkisesti vaellan tällaisten kuvien mukaisissa maisemissa. Luntakin kaipaan, koko ajan, paitsi kesällä. Tätä haen sisustusvalintoja tehdessäkin; luonnonläheisyyttä, luonnonmateriaaleja, puupintoja, rehellisyyttä, rentoutta.
Näistä kuvista puuttuu ehkä pohjimmiltaan rehellisyys, sillä ne ovat taidokkaasti stailattuja asetelmia ja tarkoitettu pääasiassa markkinointiin. Mutta, niiden inspiraationa on silti toiminut rehellinen näkemys luonnonläheisestä elämästä kenties jossain erämaassa, keskellä metsää. Ja siksipä näistä niin pidänkin! Onhan tuolla yksi New York -kuvakin sujautettuna väliin. Tämä siksi, että joulu Nykissä se vasta olisikin jotain, vai olisiko? Ainakin kuvitelmissa toimii hyvin.

On hyvä välillä uppoutua epärealistisiin kuvitelmiin, haaveilla, antaa mieleen vaeltaa ja huuahtaa. Tässä yksi syy, miksi on hyvä välillä relailla. Kannattaa lukea Jenny Lehtisen suosituksi noussut kolumni: 


Meillä metatyö jakaantuu, kaikki ei ole minun varassani. Mutta, tunnistan silti tunteen varsin, varsin  hyvin. Ja äitiä meilläkin aina odotetaan...

Ja nyt haaveilemaan.


. . . .


Kaikki lempparikuvat:

Digikuvastot ovat täällä.Kommentit

 1. On ne silti ihania kuvia fiilistellä, täydellisyydessään epätodellisia. Mutta unelmia, mitä kohti voi vähän itsekin pyrkiä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) rentouttavia ja inspiraation lähteinä ihan mainioita!

   Poista
 2. Ooo! Tahdon istahtaa tuohon kolmanneksi alimpaan joulupöytään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin, talja lämmittäisi ja glögi maistuisi (ja lämmittäisi) :)

   Poista
 3. Minua eniten ihastuttaa kuvissa ja tunnelmassa se, että vilttejä on käytännössä joka paikassa.Joulussa on parasta juuri se kiireettömyys ja, että voi napata viltin,istahtaa sohvan nurkkaan,lukea kirjaa,syödä jotain hyvää ja tuntea miten lämpiävä takka lämmittää varpaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuulostaapa juuri täydelliseltä. Noinhan se menee... Kiitos kun jaoit fiilistelyt :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts