Vertailussa jatkettavat pinnasängyt: Leander ja Sebra Kili

Tämä postaus on ollut luonnoksissa jo noin kaksi vuotta. Olen saanut pyyntöjä saattaa se valmiiksi, joten tässä tulee. Tarkoituksenani on vertailla kahta jatkettavaa pinnasänkyä ja kertoa rehelliset kokemukseni ja havaintoni. Toivottavasti tämä teksti tuo lisävaloa kyseisten sänkyjen ostoa harkitseville ja niitä vertaileville.

Hankin molemmille lapsillemme jo ennen heidän syntymää jatkettavat ja mahdollisimman muokattavat vuoteet. Tyttärellemme ostin viisi vuotta sitten Leander -vuoteen whitewash sävyssä. Pojallemme valikoitui kolme vuotta sitten Sebra Kili -sänky farkunsinisenä.

Tarkoituksena on ollut välttää etukäteen useiden huonekalujen hankinta. Haluamme pärjätä samoilla sängyillä mahdollisimman pitkälle, vauvasta jopa kouluikään asti. Lapsemme ovat nukkuneet näissä pedeissä ihan vauvasta alkaen. Nyt ollaan 5- ja 3-vuotiaiden kanssa siinä vaiheessa, että sängyt ovat jo juniorivuodemitoissa. 
Yllä olevissa kuvissa Sebra Kili, alla Leander-sänky. Kuvat meiltä. 


Sängyt ovat muotoilultaan klassikoita, ja molemmat edustavat tanskalaista muotoilua. Miten ne tanskalaiset tämänkin asian osaavat. Itse olen ensin rakastunut vuoteiden ulkonäköön, ja lisätutkailulla ja vertailulla todennut ne hyviksi hankinnoiksi myös muilla, kuin pelkästään ulkonäköperusteilla.


Jotta kaluste on aidosti aikaa kestävä, sen täytyy olla rakenteeltaan kestävä, sekä työn laadultaan ja muotoilultaan laadukas. Molemmat sängyt edustavat näitä seikkoja.

Sängyt ovat hankintahinnaltaan melko kalliita, mutta molemmissa tulee mukana laadukkaat patjat, sekä kaikki tarvittavat patjojen jatkopalat. Uskoisin sänkyjen tulevan pitkässä juoksussa edullisemmiksi, kuin pinnasängyn ja juniorivuoteen erikseen ostaminen patjoineen päivineen. . . . . .MITAT

Leander:
Pinnasängyn koko: korkeus: 94 cm, leveys: 70 cm, pituus: 120 cm
Juniorivuode noin: korkeus: 54,4 cm, leveys: 70 cm, pituus: 150 cm


Sebra Kili:
Pinnasängyn koko: pituus 110cm leveys 70cm korkeus 90,5cm
Juniorivuode: 150 cm pitkäPATJAT

Molemmissa sängyissä tulee mukana laadukas patja pinnasänkyä varten, sekä jatkopalat juniorivuodetta varten.POHJAN KORKEUDEN SÄÄDETTÄVYYS (vauva-aika)

Leander:
Pinnasängyn pohjan saa nostettua yläasentoon vastasyntynyttä vauvaa varten. Katso kuva aivan postauksen lopussa.

Sebra Kili:
Pohjan korkeudessa ei ole säätömahdollisuutta. SÄNKYJEN OMAT REUNAPEHMUSTEET
(molemmissa sängyissä nämä on ostettava erikseen)

Leander:
Reunapehmuste kiinnitetään sängyn pinnoihin. Istuvuus on napakka ja pehmuste pysyy hyvin paikallaan. Pehmusteet ovat yksivärisiä, mutta vaihtoehtoja löytyy.

Sebra Kili:
Reunapehmuste on oma irrallinen "jättimäinen paksu suikaleensa", joka kiepataan sängyn sisäpuolelle. Sitä ei kiinnitetä mitenkään, vaan se pysyy itsestään paikallaan. Kuosit ovat hauskoja ja lasten mieleen. Pehmuste on laadukas ja kestää käytössä hyvin.LAITOJEN KORKEUS  / KIIPEILEVÄT PIENOKAISET 


Leander:
Pohja on niin alhaalla, että kiipeilevämpikin lapsi ei ihan heti yli laitojen tule. Tyttäremme ei tullut koskaan laitojen yli, vaan nukkui pinnasängyssä tyytyväisenä ja rauhallisena yli kaksivuotiaaksi.

Sebra Kili:
Pohja on normaalitasolla, tästä sängystä tullaan tarvittaessa pois kolinalla suht helposti. Pojaltamme taidettiin tästä syystä ottaa laidat pois jo aika varhain.SÄNGYN KORKEUS / JAKKARAN TARVE


Leander:
Kun sängystä otetaan laita tai laidat pois, lapsi ei tarvitse erillistä jakkaraa sänkyyn kiipeämiseen. Pohja on niin alhaalla, että kiivetä ei tarvitse. Toisaalta sängyssä ei ole minkäänlaista laitaa vakiona, lisävarusteena löytyy kyllä. Jos lapsi nukkuu levottomasti, sängystä tippuu kyllä alas. Toisaalta mahdolliset yölliset sängystä tipahtamiset tapahtuvat hyvin matalalta korkeudelta.

Sänkyyn on saatavissa erillinen laita lisäosana. Me emme ole tätä kuitenkaan hankkineet. Tyttö on joskus unissaan muksahtanut sängystä lattialle, ilman sen suurempia vaurioita.

Sebra Kili:
Tämä sänky on korkea ja laitojen irrotuksen jälkeen pieni lapsi tarvitsee sänkyyn kipeämiseen jakkaran tai pienen penkin. Toisaalta tähän sänkyyn jää laitojen irrotuksenkin jälkeen automaattisesti 10-15 cm laita, joten sängystä ei pääse tipahtamaan lainkaan.MITÄ MIELTÄ LAPSET OVAT:
Millainen sinun sänkysi on, tykkäätkö?

Leander:
"Kiva. En halua ikinä myydä." Riia 5v
(taitaa olla tytöllä traumoja siitä, että äiti tuppaa joskus myymään huonekaluja pois :)

Sebra Kili:
"Hyvin." Topi 2v 10kkMUUTA:

Viimeistely:
Molemmissa sängyissä viimeistely ja yksityiskohdat ovat huippuluokkaa ja ilo silmälle.

Äänet:
Leander on äänetön. Vaikka siinä pomppisi tai ryskyttäisi laitaa / potkisi unissaan, ääniä ei liiemmälti kuulu.

Sebra Kili on rämisevä. Yölliset potkut tai laidan ryskäämiset kuuluvat oikein hyvin. Poikamme innostui vauvaikäisenä laidan ryskyttämisestä, kun siitä lähti sopivan kova ääni :)


Ostaisinko nämä sängyt, jos saisin valita uudelleen:

Leander:
Kyllä, juniorivuoteen laidattomuudesta huolimatta. Se on erittäin monikäyttöinen ja kaunis.

Sebra:
Kyllä, kolinasta huolimatta. Se on ihana ja turvallinen pesä.VALMISTAJIEN NETTISIVUT:

http://www.sebra.dk. . . .Leander-sängyn eri mahdollisuudet käyvät hyvin ilmi näistä valmistajn kuvista. 
Kuvat: www.leander.com
. . . .Alla Sebra Kili.

Ote nettisivuilta: Super stylish and popular baby / junior Kili bed, suitable for children from birth to about 7 years of age. The bed is beautifully made from birch and spray-painted with non-toxic paint. It comes with 2 side pieces, so it is easy to change the bed from a cot to a junior bed.

. . . 

Sebra Kili on muuten tehty vanhan Juno-sängyn perinteitä noudattaen (linkki vie Rafa Kids -blogipostaukseen, jossa on paljon vanhoja kuvia).


Kommentit

Most popular posts