Oikein, oikein..


Täällä on tällaiset toipilaspäivät meneillään, ja Skappel-neule puikoilla. En oikein osaa olla toimettomana, mutta neulominen on sopivan iisiä puuhaa. 

 Aina-oikein-neule on minusta tylsää, enkä olisi uskonut, että jaksan tehdä kokonaisen neuleen tuolla tekniikalla. Skappel-neulemalli kummiskin vei mukanaan, ja kun sopivan värinen, lämpimän harmaaseen taittava lanka löytyi viime viikolla lähikaupasta, aloitin kummiskin.

Ohjeen löysin hankkimastani Johanna Alvestadin kirjasta. Tuo Johannan Skappel on minulle mieleisempi, kevyempi mukaelma alkuperäisestä, norjalaisen Maria Skappelin blogin ohjeesta. Siitä tuli aikanaan etenkin Norjassa semmoinen villitys, mm. tämän kansikuvan myötä, että vastaavan paidan neuloivat itselleen suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät. 

Saapa nähdä mitä tästä tulee. Mutta lasten katsoessa pikkukakkosta, on mukava kilisytellä puikkoja. 


Kommentit

  1. Tuosta tulee varmasti hieno pusero! Ja kiitos ohjevinkistä, en ollut kuullutkaan tästä neulevillityksestä Norjassa! Kaapissa on Norjasta ostetut alpakkalangat odottamassa sopivaa paita-projektia ja tämä voisikin olla niihin juuri sopiva ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pirjo, ja kiitoksia! Ainakin sinulla on täydelliset langat, tää vois olla hyvä vaihtoehto :). Minäkin pääsin tuon villityksen jäljille toisten blogien avulla, olin ollut autuaan tietämätön. Sinänsä hauskaa, miten ns. perusneuleesta, ehkä hieman tylsästäkin, tulee megahitti.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts