Mökin uudet rottinkituolit
(Yhteistyössä: Parolan Rottinki)

Päätin viime kesän mökkirempan yhteydessä sisustaa mökkimme lähisisustus-teemalla. Mitä se minulle tarkoittaa? Ajatuksenani oli, että en lähde hakemaan maailman ääristä tavaraa, vaan kaikki olisi hyvä löytyä melkeinpä mökkimatkan varrelta tai mökin lähikaupungista, eli Tampereelta. 

Tämän lähisisustusfilosofian missio olkoon:
Ajan minimointi - mökkeilyn maksimointi. 

Osa toki löytyi myös käytettynä ja tuunailtuakin tuli taas yhtä sun toista. Niistä tuonnempana lisää.
Mökki on pieni, ja siksi joka ikisellä tavaralla ja yksityiskohdalla on väliä. Siellä ei oikein voi olla mitään täysin ylimääräistä, vaan asioita on mietittävä erilailla kuin vaikkapa täällä kotosalla. 

Haaveilin rottinkituoleista kolmesta syystä. Ne ovat kevyet ja kauniit, sekä tykkäävät myös hieman kosteammasta ja koleasta, eli eivät haise mökille useammankaan vuoden jälkeen. Mökkimmehän ei ole talviasuttava.
Mökkimatkamme varrelta, Parolasta, löytyy rottinki- ja sisustusparatiisi Parolan rottinki. Jos Parolan Rottinki ei ole sinun matkasi varrella, nettikauppa onneksi on. 

Nämä Monet-tuolit ovat tanskalaista muotoilua, ja mahdottoman linjakkaat. Nähtyäni tuolit livenä koin, että ne ovat aivan täydelliset meidän tarpeeseen. Sulloimme tuoliparin ja rahin autoon, ja suuntasimme kohti mökkiä. Tämä oli mahdollista, koska olimme tuolloin liikkeellä ilman lapsia, vain koirat ja me. 

Parolan Rottingista löytyy siis myös heidän oman mallistonsa (mm. ihanat Lumikenkä-tuolit eri variaatioineen), lisäksi designtuotteita mm. tanskalaiselta Sika-Design -brändiltä. Tuotteiden juuret ovat 1950-luvulla ja sen huomaa sopivassa määrin muotokielestä. 


Käytännössä tuoleja siirrellään meidän mökillä paljon. Siksi on hyvä, että ne ovat näin kevyet. Mökki on niin pieni, että sinne täytyy mahtua monia toimintoja, ja se muovautuu päivän aikana moneen eri muottiin. Lapset ovat vielä niin pieniä, että sulloudumme myös yöksi kaikki samaan mökkiin, vaikka pihasta vierasmaja löytyykin.

Kun lapset nukkuvat siskonpedissä (puoliksi ruokapöydän alla = majaefekti), me voimme miehen kanssa istuskella näissä tuoleissa pitkälle yöhön, tillottaa maisemaa ja lukea lehtiä, padia jne.. sekä napostella herkkuja. Lopulta laitamme tuolit sivuun oman ilmatäytteisen vuoteemme tieltä. Välillä siirrämme tuolit sivuun päiväsaikaan lasten leikkien tieltä. 
Rottinki on tänä päivänä mitä suuremmasa määrin designia - katsokaa nyt vaikkapa näiden tuolien kurveja ja kaaria, jokainen asia on mietitty. Taljat ovat mun juttuni, kotona ja näköjään myös mökillä. Talja pehmentää tuolia juuri sopivasti.

Näitä kuvia kun katson, tulee taas ikävä mökkiä. Siitä on tullut niin mukava pieni pesä meille. 
Kommentit

 1. Nämä on niin kauniita. Mä haaveilen tällaista ihan meille kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat, ja minäkin näkisin mieluusti nämä kotona myös - samoilla linjoilla ollaan :)

   Poista
 2. Tosi nätit! :) En ole itse ollut koskaan mikään rottinkifani, mutta jostain syystä olen itsekin alkanut pehmetä rottingille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on niin, etttä ole aina ollut rottinkifani ja pahenee vaan :)

   Poista
 3. On ne kauniit tuolit ja kätevät siirrellä!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihana muotoilu tuoleissa, tyylikkään yksinkertainen. Kelpuuttaisin mielelläni tuollaiset, mökille tai kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kauniit, ihan missä vain. Ja tosi tukevat ovat myös, tiheän punoksen ansiosta kait.
   Mukavaa viikonvaihdetta!

   Poista
 5. Todella kaunis tuoli ja mielettömät muodot. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts