Mökille pieni seinäkaappi - Lundia SystemTeimme loppukesästä - alkusyksystä mökkiremppaa ja paikkojen tuunailua. Ajattelin kertoilla täällä blogissa syksyn mittaan muutamalta eri kantilta projektimme tuotoksia. Kyllähän mökkipostaukset syksyyn ja talveenkin sopivat, sillä mökkikausi jatkuu vielä.

Monet meistä, joiden möksät menevät talvella talviunille, suunnittelemme ensi kesän projekteja pitkin syksyä ja talvea. Ja yhä useammilla on talviasuttava, joten mökkipostauksille on sijansa oikeastaan koska vain. 
Mökin oven pieleen kaivattiin säilytystilaa. Siinä "kuuluu" olla joku paikka, johon voi heti mökille saavuttuaan laittaa pikkutavarat. Aikaisemmin tuota virkaa toimitti hyllynretale, jossa oli yleensä aina esillä hyttysmyrkky, avaimet, kännykät, lompakot jne. Näky ei ollut kaunis. Niinpä tuo hylly lähti seinien maalauksen yhteydessä poijes. Säilytystarve säilyi kuitenkin prikulleen ennallaan.

Minulla oli jo pitkään ollut kotona käyttämättömänä keskikokoinen Lundia System -laatikko, tummansinisenä.  Sain kauniin laatikon joskus Lundialta lahjaksi. Keksimme mieheni kanssa, että siitähän saisi pienen seinäkaapin. Laatikon pohjaan porattiin kaksi reikää ja ruuvasimme sen seinälle.

Kaapista tuli hieno! Mikä parasta, oven takana pysyvät visusti piilossa kaikki em. pikkutavarat. Penaaliovi on hauska ja käytännöllinen yksityiskohta.

Lundia System -laatikoista, niistä suurimmista siis, saisi muuten pieneen mökkikeittiöön vaikka keittiön kaapit! Olispa nekin hienot. 
Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat. Tuo vanha tuoli sai pintaansa kookosmaalit, ja on kuin uusi nyt. Tummanpunainen ovi, valkoinen seinä, ja tummansininen Lundia System ovat raikas yhdistelmä. 


Kommentit

 1. Kiva kaappi - ja tuollaisille säilyttimille on aina tarvetta!
  Minä olen jo tovin kuolannut noita Lundian uusia kalusteita - esim. eräs niiden senkki on upea!
  Kaunista työstöä ja laatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tarvetta!
   Konstailematon ja kaunis, ja todella huolellista käsityötä. Kaunis esine kerrassaan. Ja jos säilytystarve kasvaa, aina voi hankkia alle tai päälle toisen!

   Mukavaa viikonloppua,

   Tarja

   Poista
 2. Löysipä hyvän paikan tuo kaunis kaappi! Lundia on kyllä hyvin päässyt ajan hermolle monella kauniilla jutulla ja uusilla väreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä!

   Olin myös ajatellut sitä pojan huoneeseen yöpöydäksi (seinään kiinnitettynä), mutta hän on vielä niin pieni, että parempi oli saada laatikolle kunnon käyttötarkoitus mökillä.

   Lundia tekee kyllä hienoa työtä, ajan hermolla, mutta myös klassikkona.

   Poista
 3. Ihan mahtava idea kiinnittää laatikko kaapiksi seinälle! Ja näppärä käyttää myös "liukuoven" ansiosta. Kymmenen pistettä kekseliäisyydestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta!
   Se on niin 100% toimiva käytössä, että olemme läpsytelleet itseämme olan takaa olkapäille tästä hienosta keksinnöstä :). Onneksi tällä kertaa lanttu leikkasi, ja laatikkokin löytyi valmiina.

   Poista
 4. Kaunista, sekä pikku kaappi että oven punainen väri!
  Meillä on tuollainen ihan samanlaisen näköinen laatikko, mutta puun värisenä. En tiedä onko se Lundiaa. Tuli kerran lahjana ja sisällä oli kalasäilykkeitä muistaakseni. Pitäisköhän sillekin tehdä jotain fiksausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!

   Lundian bokseja ei myydä värittöminä, joten kenties se on jotain muuta. Mutta siitähän saisi myös aivan hyvin tällaisen samanlaisen seinäkaapin, yöpöydän tms.. Joko maalaamattomana tai maalattuna.

   Meillä on yksi vanha viinilaatikko, puinen, penaalikannella, ja mietin sille ihan samaa kohtaloa. Sopisi hyvin seinälle sekin.

   Poista
 5. Mainio keksintö, oven vieressä tosiaan on tarvetta pikkutavaran säilytykselle - ja mieluummin niin, että ne eivät ole siinä silmissä. Ihanat värit, sekä kaapissa että ovessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kyllä, miehet tyhjentävät taskunsa kaappiin, nyt kun tulevat mökille. Ja eipä se oma lompakko-kännykkä-avaimet -yhdistelmäkään varsinaisesti silmää hivele..joten paljon parempi näin!

   Poista
 6. Kaappi on tosi kivan värinen :))

  VastaaPoista
 7. Kiva idea juuri tuohon tarkitukseen! Ruuvaa vielä pienet koukut sisäpuolelle niin saat avaimet roikkumaan ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts