Oman maan alkuruuat


Muutin ruokavalioni maidottomaksi ja viljattomaksi noin viisi kuukautta sitten, uuden alun merkeissä. Kannatti. Minun arkeeni tuo tapa syödä sopii tosi hyvin, enkä koe sitä rajoittavana. Jos joskus lipsun, keho muistuttaa nopsaan ja palaan kiltisti ja vapaaehtoisesti ruotuun, kun arki koittaa.

Aamuni alkavat ihan aina tällä. Ja minun kokemani suuret linjat ja hyödyt ovat nämä

Kuvan vihreät ja violetit nappasin äsken omasta maasta. Niihin yhdistin alku-ruokavalion mukaisesti jauhelihan ja kukkakaalin, nam. Hyvät mausteet kylkeen ja voin kertoa, että tämä on sitä parasta polttoainetta just nyt. 
Tepastelin äsken pihalla, ja ihailin pienten kätteni hyvin vaatimattomia tuotoksia. Punasipulit alkavat olla valmiina nostoon. Siinä vasta kiitollinen kasvatettava. Tänä keväänä olen näköjään saanut hevosenlanta-annostelun kohdilleen. Sato on hyvä ja olen siihen tyytyväinen.

Punasipulin supernopea, herkullinen ja sitruunainen pikamarinadi-ohje löytyy täältä.
Tuhdimpi, karamellisoitujen punasipulien ohje on puolestaan tässä. 

Molemmissa puolensa, ja molempia kannattaa kokeilla!
Salaatteja kasvaa edelleen penkissä, uutta sukupolvea, kesällä kylvämääni. Ovatkohan nämä niitä Ikealta blogilahjaksi saamiani salaatteja. Siemenet olivat kätevissä nauhoissa, jotka vaan sujautetaan maahan  - en muista ihan tarkkaan, mutta jotain mixiä se näyttäisi olevan. Kaunista ja herkullista. 

Kuvat napsuttelin innoissani puhelimella, koska kameran luo on nyt pitkä matka...

Kommentit

Most popular posts