Mökki etenee - kuvat ei


Vietimme jälleen neljä yötä mökillä. Uskomatonta, mutta siitä on vasta kolme viikkoa, kun päätimme laittaa paikan remonttiin. Tässä ajassa olemme tehneet pintarempan sisällä (minä), sekä laittaneet kalustuksen kokolailla uusiksi (yhdessä). Tontilla kaadettiin kymmeniä erisuuruisia puita (mieheni), ja nyt järvi näkyy esteettömästi ja kauniisti joka puolelta. 

Jos jotain oikein kovasti haluaa, sen voi saavuttaa omalla työllä. Nyt se tuli todistettua jälleen kerran. Olemme tässä ohessa pyörittäneet ihan normaalia perhearkea, mutta päättäväisesti edistäneet mökkiagendaakin. 

Tällä reissulla saimme palkinnoksi uudistuneen mökin ja miljöön lisäksi vieläpä kauniit kesäkelit. Harvinaista herkkua tänä kesänä. Olin varautunut ottamaan paljon kuvia muutoksesta, ja näin teinkin. Nyt kävi vain niin, että unohdin kameran tämän aamun pakkaustohinoissa mökille.

Kunnollisia mökkipostauksia saadaan siis edelleen odottaa. Harmillinen viivästys, sillä tällainen tavallisten ihmisten mökkiremppa on jo herättänyt paljon kysymyksiä ja innostuneita kommentteja teidän lukijoiden ja tuttavieni keskuudessa. Monet miettivät samaa ja haluavat vinkkejä. Niitä lupaan teille tarjoilla syksyn mittaan, kunhan saan kamerani haettua (ja vietettyä taas muutaman yön mökkeillen).

Tässä joitain kuvia, iPhonella otettuja, viikonlopun visiitin puuhistamme. Koitan kompensoida kuvien laatua informatiivisilla kuvateksteillä. 
Vanhaa emalia löytyi äitini kätköistä. Kulho on mummoni peruja ja suuri muki äidin. Nämä sopivat täydellisesti uusitun mökkikeittiön väriskaalaan. Voin muuten tässä kohtaa jo paljastaa, että keittiöremppa tehtiin ennätyshalvalla, ihan itte. 

Tähän maisemaan en kyllästy koskaan. 
Teimme Lundian System-laatikosta sisäänkäynnin viereen seinäkaapin. Ruuvasimme siis penaaliovellisen boksin seinään kiinni kahdella ruuvilla. Kaappi kätkee nyt sisäänsä avaimet, kellot, aurinkolasit ja puhelimet. Siististi ja kauniisti - pääasia. 

Puusavotan myötä rannan terassi näyttäytyy ihan uudessa valossa ja siellä on kiva grillailla ja puuhailla. Esiintymislavan mallinen terassi inspiroi lapsiamme myös pieniin esityksiin, joita oli hauska seurata. 

Pihassa olevasta nukkuma-aitasta löysimme tämän puusohvan, jossa on suuri säilytystila istuimen alla. Pyyhimme pölyt pois, ja kannoimme sohvan mökkiin. Siinä säilytetään nyt peitot, tyynyt ja liinavaatteet. Minun ei tarvinnutkaan ostaa yhtään uutta kaappia. Mahtavaa! 
Sinät on maalattu kahteen kertaan Marialta testiin saamallani Colorian Paneeliseinämaalilla. Lopputuloksesta tuli parempi kuin hyvä, tämä tuote oli tosi mukava käyttää. Tuossa maalissa erinomaisen hyvää on se, että sen voi laittaa suoraan kellastuneen, lakatun paneelin päälle.

Katto on vielä jäljellä, syyskuussa kenties. Punaiset ikkunanpokat ovat hauska yksityiskohta. Ne jäävätkin punaisiksi. 


Kommentit

Most popular posts