Sielu ja kaapit selvitystilassa


Nyt ollaan siinä pisteessä lomaa, että siivoan kaappeja. Tämä hetki vaatii pohjille riittävän pitkän lomailujakson, sillä tämä ei ole lempihommaani, kuten tässäkin postauksessa kerron (Kulissi vai oma Koti?). Tilanteen muodostuminen vaatii myös sen, että lomaa on riittävästi jäljellä, jotta siitä raaskii uhrata muutaman päivän kodin selvitystilan purkamiseen. 

Jonkinlainen katharsisvaihe on siis nyt menossa. Tosin toivon, että kaappien sisus ei kuvasta ihan sellaisenaan sieluni syvintä olemusta, sillä jos näin on, sieluni on kriisissä. Se on kriisiytynyt aika pahastikin, ainakin akselilla khh ja vaatehuone.

Tässä videossa lappaan iloisesti pyykkiä koneeseen. Kodinhoitohuone on siistin näköinen. Noiden kaapinovien takana muhi kuitenkin jo tuossa vaiheessa, huhtikuun lopulla, melkoinen kaaos. Tilanne kulmioitui selvitystilaan vasta eilen, ja muutaman tunnin se otti. 

Jokin yhteys kaapeilla ja sielunrauhalla on. Näin uskon. Sotkuiset kaapit kalvavat. Ne eivät ole poissa silmistä ja mielestä, sillä niitä sotkuisiakin kaappeja on käytettävä arjessa, ja ne sotkevat asioita edelleen. 

Puhtaat kaapit, puhdas omatunto? Tiedä sitten, mutta olipa eheyttävä kokemus kävellä tänä aamuna siistiin kodinhoitohuoneeseen tietäen, että kaappirintamalla kaikki on kuosissa ja yhtään pommia ei ole ovienkaan takana. 

Päivä alkaa yleensä kotona, ja jos vaikka edes yli 50% kaapeista on kuosissa, ollaan sielunrauhaosastollakin niskan päällä heti aamusta? 

Kommentit

 1. Mun pitäisi niin käydä läpi jälleen kerran nuo vaatekaapit ja oikein rankalla kädellä vaan luopua kaikesta turhasta!! En vain ole saanut sitä aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo..mullakin ottaa aina muutaman kuukauden jossitellessa, vuodenkin, kevyesti :). olishan se ihanaa toteuttaa kaikki siivoushommat alta pois, heti kun tuntee tarvetta, mutta ei vaan pysty ;)

   Poista
 2. Kyllä ne sotkuiset kaapit vaan jotenkin häiritsevät takaraivossa, vaikka niitä ei päivittäin katsoisi...Keväällä tein jo melko ison "kaappiputsauksen", mutta pari olisi vielä jäljellä. Jotenkin saan aina lykättyä ne hommat...

  Mukavaa uutta viikkoa Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa uutta viikkoa <3
   Kyllä ne siellä takaraivossa jyskyttää - kumpa saisikin aikaisemmin aikaiseksi. Mulla on täällä vielä yksi kaamea vaatehuone ihan vaiheessa, kuinkahan kauan...?

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts