Nukkekodin kattoremontti


Minulta kysyttiin, miten nukkekodin katto on korjattu, jos sitä on korjattu. Kyllä, sitä on korjattu. Katto meni nukkekodin remontoinnin yhteydessä ihan uusiksi. 
Uudistin katon niinikää tapetilla, jonka sain lahjoituksena Pompotista. Liimasin tapetin vanhan katon päälle erikeeperillä. Liima kannattaa levittää mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi siveltimellä.

Katon tapettipala kannattaa leikata sentin suuremmaksi, kuin mitä katto on. Ylimeneviin reunoihin levitetään liimaa ja ne taitetaan katon reunan alle. Näin katosta tulee siisti. Kuivumisen ajaksi voi laittaa muutaman pyykkipojan, jotta reunat liimautuvat kunnolla.
Lundby-nukkekodeissa on savupiippu. Monesti se repeää irti, ja ottaa mukaansa palasen kattopahvia. Niin minunkin vanhalle nukkekodilleni oli ajan saatossa käynyt. 

Jos haluaa, piipun voi liimata uusitun katon päälle vaikka pikaliimalla. Minä päätin olla liimaamatta piippua laisinkaan takaisin paikalleen. Tytär voi itse asettaa leikeissään irtopiipun katolle, ja vaikka joka kerta eri kohtaan. 

Meidän nukkekodin uusi katto on nyt tällainen köynnöstävä viherkatto. 

Jos muistat jossain vintin kätköissä olevan nukkekodin, niin kannustan kaivamaan sen esiin. Remppa on kiva puhdehomma ja lopputulos palkitsee aivan varmasti! Tässä vielä inspiraation lähteeksi linkki Nukkekodin remontti -postaukseeni. 

Olen saanut somen kautta viestejä ja kuviakin, että remonttipostaukseni on innostanut myös muita aloittamaan nukkekotiremontin. Ihan parasta! Ja eräs toimittajakin otti yhteyttä, joten ehkä tämä aihe pääsee lehteen asti. Kommentit

 1. Kiitos vielä vinkeistä. Käytiin eilen mökillä ja sieltäkin tarttui muutamia tapetinjämiä mukaan, joten josko saisin koko talon kohta tapetoitua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tapetoinnin ja tuunailun iloa :), siitä tulee hieno!

   Poista
 2. Tulipas siitä fiksun näköinen! Tapetista on kyllä moneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Toimii ihan kivasti kun löytyy oikea tapetti. Vielä kun löytyis tiilikattokuosinen ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts