Maailman tatuoiduin kaupunki
(Kaupallinen yhteistyö: Visit Sweden, Norvegian, Visit Stockholm)


Tiedättekö, että Tukholma on maailman tatuoiduin kaupunki? 


Kyllä, näin on. Tukholmassa joka kolmannella 18-49-vuotiaalla on ihollaan yksi tai useampi  tatuointi. Voin kertoa, että tämä todellakin näkyy kaduilla. Vietimme toissa viikonlopun Tukholmassa bloggarimatkalla. Meitä hellittiin hellesäillä, jotka onneksi tulivat vajaan viikon viiveellä Suomeenkin. 

Myös Tukholmassa alkukesä on ollut viileä. Auringosta ja helteestä johtuen ihmisiä oli valtavasti liikenteessä, ja kesävaatteissa tottakai. Tatuoinnit näkyvät hyvin vahvasti katukuvassa. Tuntuukin, että lähes kaikki ovat tatuoituja, ja näinhän se faktan valossa onkin. Hauskaa. Kesäaikaan on menossa jatkuva urbaani taidenäyttely pitkin Tukholmaa, ihmisten ihoilla. 

Pistin merkille, että koko käsivarren tai puolikkaan käsivarren mitalta olevia "fullsleeve tai halfsleeve" -tatskoja oli todella paljon. Myös nuorilla naisilla. Tukholmassa ollaan suvaitsevia tatskojen suhteen, eikä niihin sisälly stigmaa. Tämä on minusta todella, todella hieno juttu. 


Kerron vielä toisen mielenkiintoisen seikan, mitä tatskoihin tulee. Arlandan lentokentälle, vitosterminaaliin, avattiin juuri maailman ensimmäinen tatuointistudio, jossa voi ottaa tatuoinnin vaikka lentoa odotellessa.

Kävimme jututtamassa tyyppejä ja saimme kuulla, että liikkeessä tehdään kuvia joka päivä.  Maineikkaan Salong Betong -tatuointistudion varauskirjat ovat tosin tällä hetkellä melko täynnä, joten aika kannattaa varata ajoissa. Liike sijaitsee ihan portin 12 tuntumassa. Sieltä saa myös hyvää kahvia ja kanelipullaa, jos tatuoinnit eivät kiinnosta.

Alla kuvia Salon Betong -liikkeestä. 


Lensimme Helsingistä Tukholmaan Norvegianilla. Koneessa olevasta asiakaslehdestä löytyi tatska-aiheista mielenkiintoinen juttu "The City of Ink". Sen pääset lukaisemaan tästä. Sain inspiksen tähän postaukseen tuosta. Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts