Laiskottelu ei nyt auta
Mustikka-aika on alkanut ja eilen sattui sopiva yhteensattuma. Meidän pakastusrasiatilanne on ollut pitkään sekalainen ja epäselvä - rasiat ovat ikivanhoja, niitä on muutosta toiseen raijattu mukana, ja ne ovat sen näköisiä. Posti kurvasi tänne mäelle tuoden Orthexin kesälahjan. Kiitos!

Saimme uusia rasioita vanhojen Orthexien tilalle, ja siitä innostuineina lähdimme miehen kanssa heti metsään poimimaan mustikoita. Lapset sattuivat olemaan sopivasti mummolassa hoidossa. Enää tätä helpommaksi ei homma mene, oveltamme on nimittäin 40 metriä matkaa ensimmäiselle kunnon mustikkamättäälle. Metsää riittää takapihalta noin 15 kilometrin verran ennen ensimmäistäkään autotietä. 

Marjojen poiminta ei ole ajasta kiinni. Nykyihmisellä on aikaa, ihan oikeasti on, vaikka muuta väitämme. Kiireet sitä, kiireet tätä. Meillä on ruhtinaallisesti aikaa, muttei aina viitseliäisyyttä. Kiirehän on tätä nykyä pääosin ihan itse luotua (minä jos kuka sen tiedän).

Isoisovanhemmillamme ei ollut Prisman pakasteallasta, josta hakea helmikuussa marjat smoothieen. Omavaraisuudessa eläminen oli kovaa työtä. Ensin tehtiin kaikki maatilan työt, sitten mentiin päivän päätteeksi metsään poimimaan marjoja, tai muita luonnon antimia.Poiminta on siis vain viitseliäisyydestä kiinni. Täytyy tunnustaa, että eihän tuo marjanpoiminta ole mitään lempipuuhaani. Toisaalta, nyt sitä marjaa tarvitaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Olen muuttanut syömisiäni (Suuri Ruokaremppa), ja mm. jokainen aamuni (ja usein myös mieheni aamu) alkaa marjasmoothiella (Paras aamiainen ikinä). Eli metsään vain!

Hyvä nyrkkisääntö laiskalle nykyihmiselle, siis minullekin, olisi kait, että "syö päivässä enemmän kotimaisia marjoja, kuin viitsit poimia". Syön varmasti! Nyt täytyy tulevina päivinä yrittää kääntää poimintasuhde hetkeksi ja oikeasti varautua talven varalle. 


Kuuluuko marjanpoiminta sinun kesääsi? Entäpä koirasi? Meidän länsigöötanmaanpystykorva Helmi rakastaa niin mustikoita kuin poimintaakin. Otin Instaan lyhyen videon hänestä. Maiskutus vaan kuuluu, kun Helmi noukkii herkkua. Videon näet tästä linkistä.

Kommentit

 1. Ihania lähikuvia mustikoista. Mustikan poimintaan ollaan juuri lähdössä täälläkin ja meidän Aussi-tyttömme ottaa riemulla osaa retkelle. Se herkutteli eilen ekalla marjasadolla metsässä :-)
  Kesäterkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa kivalle - terkkuja mustikkakoiruudelle. Noista lähiksistä näkee hyvin mustikan detaljit :), en minä nuin hyvin paljaalla silmällä näkisikään.

   Poista
 2. Marjanpoiminta kuuluu ehdottomasti kesään! Valehtelematta yhtenä kesän kohokohtana. Mieli lepää metsässä, ja samalla karttuvat perheen voimaruoka varastot. Alma dalmakin mossottaa mustikoita suoraan puskista. Marjametsässä yleensä kavereinani on muutama kissoistamme jotka juttelevat ja käyvät välillä kyykkiessäni olalla istumassa. Hyviä mustikan poiminta hetkiä! Minäkin suuntaan metsään tarkastamaan kypsyystilanteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tosi kiva kuulla, että se on sinulle jopa kohokohta. Minä pyrin jatkossa samaan :). On totta, että metsässä on AINA hyvä olla. Siellä ei yksinkertaisesti voi olla pahalla tuulella. Rapsutuksia Alma dalmalle ja kissoille.

   Poista
 3. Mustikoiden poimimisen olen jättänyt viime vuosina muille. Aina on ollut jotain vauvoihin liittyviä (teko)syitä, että en ole päässyt metsään. Tänä vuonna pitää korjata tilanne - mustikoiden poimiminen on ihanaa terapiaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tänä vuonna pääset taas poimimaan, metsässä on kyllä mukavaa ja terapeuttista :). Mun piti poimia tänään urakalla, mutta täällä keli on kaatosadetta, toivottavasti jossain kohtaa selkenee ennen iltaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts