Arabian rasia-asia

Olisi mukavaa otsikoida tämä "Arabian kannellinen rasia", mutten voi. Minun kipponi on ilman kantta. Mutta tässä kuuluisi sellainen kyllä olla. Näin Äiti ja netti kertovat.

Äitini on saanut rasian aikanaan  sairaanhoitajakoulussa ollessaan lahjaksi Signe-tädiltään, eli isänsä nuorimmalta sisarelta.

Rasia on 1960-luvulta ja sen nimi / malli on FD. Kyljen hienovaraiset painaumakuviot ovat kauniit, kun niihin osuu valo.
Muotokieleltään tämä on ilmetty sukulainen ja edeltäjä nykyisille matalille ja geometrisille maljakoille ja rasioille. Yhtään "uusiogeometristä astiaa" minulla ei olekaan, mutta hyppään trendiin nyt jälkijunassa mukaan tällä ajan designhammasta mainiosti kestävällä vintagekipollani.

Tarkoitan siis tyyliltään tällaisia maljakoita sun muita. Näitä on vilissyt mm. pastellin sävyissä sisustuslehdissä ja netissä nyt ainakin parisen vuotta. Koboltinsinistä väriäkin kuvista löytyy.

KUVA: HOUSE DOCTORKUVA: BLOOMINGVILLE AW2015


KUVA: BLOOMINGVILLE AW2015


Mutta, kyllä Arabian kippo on minulle ja kotiini sopivampi. Kaunista, vanhaa, suomalaista - mikä aarre!

Kantta aion etsiä äidin varastosta vielä uudemman kerran, jospa minua onnistaisi. Jos sinulla sattuu pyörimään kansi tällaiseen, niin ostan mielelläni pois, laita meiliä tarjassnowland@gmail.com


Tässä vielä kuva pohjan leimauksesa ARABIA 3-67, eli tämä on valmistettu maaliskuussa 1967.
Kommentit

Most popular posts