Aina ei jaksa, eikä osaakaan...

Tunnustan. Minä en ole leivontaihminen. Olen siinä mielessä hyvinkin epätäydellinen bloggaaja, että minulla ei ole viittä erilaista piirakkapohjan ohjetta essuni taskussa, joista voisin valita sopivimman kullekin täytteelle, suolaisille, makeille, ja suositella herkkuohjeitani teille rakkaat lukijani (haluaisin toki!). 

Leivonnaiset eivät niin kovasti minua kiinnosta. On sentään joitain "klassikoita", joita on saatava - riittivät taidot tahi eivät. Mustikkapiirakka on yksi niistä.  


Olemme poimineet mustikkaa nyt ahkerasti pakkaseen, täällä postasinkin aiheesta aiemmin. Teki mieli piirakkaa vaniljakastikkeella. Nelihenkinen perheemme hotkaisi tämän yhdellä istumalla. Kukaan ei muistanut ajatellakaan, onko pohja äidin vai äitien tekemää.


Pohja, tadaa:
kaupan valmis murotaikina piirakkapohja

Pohjan päälle: 
noin 3 dl tuoretta mustikkaa 

Kermaviilitäyte: 
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Vaniljakastike:
valmista purkkikastiketta

Paistetaan 200 astetta ja 35 minuuttia.
Ahhh...!

Orthex lähetti kesälahjana näppärän irtopohjaisen piirakkavuuan, jolla tämäkin tumpulaäiti sai piirakasta todella kauniin tarjottavan, kts postauksen eka kuva. Jäähtynyt piirakka on helppo nostaa tarjolle, ja kauniit reunat saa ehjänä esille. Kommentit

 1. Tunnustan, en minäkään, eikä perheen allergiat ainakaan auta asiassa että innostuisin leipomisesta senkään vertaa. Kätevä vuoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että löytyy muitakin samankaltaisia :)
   Meillä allergiat alkavat pikkuhiljaa helpottaa, toivottavasti jossain vaiheessa teilläkin!

   Poista
 2. Mulle sopiva ohje! :D Onpas näppärä vuoka!

  VastaaPoista
 3. Hellurei, i can feel u! :) Ei onnistu leivonnaiset täälläkään. Tai kaipa ne onnistuisivat, jos joskus innostuisin yrittämään.. Eldoradot toimii täälläkin tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Teija :) Ai mahtavuutta, vai ei sielläkään :)?? Sepä se, kun ei oikein innostu yrittämäänkään. Mutta, kaikkien ei tarvitse olla kaikessa hyviä, näin se menee.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts