Tuolipohdintaa ja luettavaaHuomenta! Ensimmäinen aamu lo-mal-la. Ahh. Vettä sataa taivaan täydeltä, mutta tänään onkin täydellinen kampaajapäivä.

Huhuilen täältä aamiaispöydästä pari kirjavinkkiä. Rakastan kirjastoja, ja Riihimäen kirjasto on lähikirjastoni. Minulla on hyvin läheinen suhde kyseiseen kirjastoon - se on niin hyvä. Käytän palveluja suht ahkerasti, koko perheemme käyttää. Lapsetkin on mukava opettaa kirjaston tavoille. 

Mukavaa, kun näin kesällä ehtii lainaamaan ja lukemaan enemmän. Tässä kaksi kattavaa opusta  suomalaiseen tuoli- ja valaisindesigniin, molemmat aiheet ovat lähellä sydäntäni. 

Muotoilun aarteet: suomalaisia tuoleja (Salakari, Lehtola)
Muotoilun aarteet: suomalaisia valaisimia (Huusko, Järveläinen)
Meidän aamiaispöydän saluunahenkistä tuoliseuruetta ei designtuolikirjan sivuilta löydy, mutta minulle riittää, että ne ovat täällä erkkerissä ottamassa uutterasti vastaan lapsiperheen tarjoamat kolhut ja sotkut. Bonanzat eivät ole designia, mutta klassikoita kylläkin. Bonanzat ovat niin kivat, aika ihmeelliset ilmestykset noin laumana. Uudehkoon hirsiympäristöön heitettynä ne toimivat mukavasti, kontrastia näet.

Aamu alkaa nykyisin lähes aina marja-proteiinismoothiella ja kaffella, näin tänäänkin.

Hyvää keskiviikkoa ja kaatosadetta!


Kommentit

 1. Tuolit ovat TOSI kauniit! Siis aivan ihanat, kelpais mullekin! Ja varsinkin noiden taljojen kanssa oikeata designia!
  Protsku-smooteilla täälläkin aloitetaan päivät ja kahviin lisätään lusikallinen Maca-jauhetta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu! Tuolit on vinkeät, ja vanhat :)
   Taljat on noissa ihan must, lähinnä ulkonäöllisistä syistä, hyvät ovat istua ilmankin.

   Poista
 2. Tuo valaisinkirja on todella hyvä, tuoleista kertova itsellä vielä lukulistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hyvät opukset, ihan vaikka omaankin kirjahyllyyn. Kyllä meillä Suomessa on osattu muotoilla, ja osataan toki edelleen!

   Poista
 3. Heei ihanaa lomaa!

  Ja voi video noi tuolit! Niin kauniit ja tulee lapsuus mieleen <3 Meillä oli tuollaiset...

  VastaaPoista
 4. Kivat tuolit ja nuo karvat siinä päällä, niin takenee terassillakin:)
  Itse rakastan lukemista ja lomalla ja sateen ropistessa onkin parasta ajanvietettä! Nyt olen kuitenkin maalannut saunaa, joten illalla olen ollut niin puhki, etten ole jaksanut paria riviä enempää! Tänään saan lauteet paikoilleen ja homma on valmis. Harmitti, kun toivoin lopputuloksesta mustaa ja sainkinaikaiseksi vain tummaa ruskeaa! No tummaa kuitenkin! Mutta nyt voin ottaa sen kirjankin taas esille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma sauna on kiva, meilläkin on, ihan musta semmoisella hileefektillä. Tikkurilan tuotteilla vedetty. Löytyisköhön inun käyttämästä tuotteesta vielä tummempi sävy, jos vetäisi kerran sillä niin sitten se olisi ihan musta...? Vai onko mustalla tullut tummanruskea?

   Meillä kävi terassin kanssa vähän samalla tavalla. Musta piti tulla vaan ei ole ihan pikimusta, ruskeaan taittaa hivenen. Tämmöst tää on... :)

   Hyvää kesää!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts