DIY: maljakon pikatuunaus ja ruohosipulin leikkaus


Tässä postauksessa isketään kaksi kesäkärpästä yhdellä lätkäisyllä. Nimittäin tuunataan lasivaasi pikapikaa uuteen ilmeeseen, vaikka juhannuskukkia varten näet! Sekä poistetaan hyötypenkistä ruohosipulin kukat, ennen kuin ne ehtivät avautua.

SuperNova ja Varusteleka myyvät molemmat erilaisia armeijan vanhoja nahkaremmejä ja -hihnoja. Ne ovat oivaa ainesta tähän helppoon tuunaushommaan. Tykkään erityisesti tuollaisista vanhoista soljellisista, siroista remmeistä, koska niissä on kivat yksityiskohdat, ja patinoitunut nahka nyt vaan on aina kaunista. 

Jollain tapaa rempseät kesäkukat ja nahalla tuunattu maljakko ovat oiva pari - jotain samaa niis on, huolettomuutta.

Tietysti kirppareiden sirot nahkavyöt kannattaa myös katsastaa sillä silmällä.

Vyön / remmin kiristäminen juuri haluttuun kokoon onnistuu, jos ei muuten, niin tekemällä sopivaan kohtaan uusi reikä naskalilla. Minulla kävi näiden remmien kanssa tuuri, ja ne istuvat just, ilman lisäreikiä. 


Ruohosipulin kanssa hommahan menee niin, että kukat on leikattava pois, jos haluaa pidentää ruohosipulin satokautta. Kukkavarret muuttuvat koviksi ja ruohosipuli alkaa muutoinkin kukittuaan vamistautua talveen. Sen ei kannata antaa kukkia keskellä kesää, jos haluaa vielä satoa. Kukittuaan ruohosipuli muuttuu myös kitkerän makuiseksi, sanotaan. Sipulipuskan voikin huoletta pätkäistä 15 cm mittaan, siitä se sitten taas kasvaa freesinä. 

Kuinka kauniita vaatimattoman oloiset kukat ovatkaan porukassa. Nuo värit ja tähtimäiset muodot ovat super!

Minulla on hyötypenkissä kolmessa kohtaa ruohosipulia. Kokosin kaikki kukat samaan kimppuun, ja sain siitä muhkean, ja aika boheemin kokonaisuuden. Ruohosipuli avautuu oikein mainiosti maljakossa, joten kannattaa tosiaan leikata ne nuppuvaiheessa pois.Lisäsin StyleRoomiinkin tämän kesäisen ja kepeän DIY-idean. Se löytyy omasta albumistaan täällä. 

StyleRoomiin voi tehdä kansioita ihan oman mielen mukaan. Toki kyseessä on sisustusyhteisö, mutta muistakaahan, että kansioiden ei tarvitse välttämättä olla "Olohuone", "Makuuhuone", "Eteinen" jne. Joukkoon voi laittaa aivan hyvin kansioita omista tuunaus- ja DIY-ideoista. Asioita voi ryhmitellä toisinkin. Aikaisemmin keväällä tein esimerkiksi kansion nojatuoleistani, klik. 


Ihanaa viikonloppua! Aurinkoa ja lämpöä. 


Kommentit

 1. Ei voi olla totta / usko tai älä-sektoria! Juuri tänään katselin ruoholipulieni kukintaa ja mietin mitä kuuluu tehdä tai jättää tekemättä, tässä sain täsmävastauksen pähkäilyyni, kiitos :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, pätkäiset vaan reilusti ja kukat johonkin kivaan maljakkoon! Sattuipa sopivasti :)

   Poista
 2. Niin kauniita kuvia ja hyviä ideoita, kiitos! Terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Hyvää viikonloppua. Kiva jos ideoista on inspiksen lähteeksi.

   Poista
 3. Kiitokset tästä sipulin leikkausvinkistä. Muistelin jotain tämmöstä, mutta kun olen niin onneton näissä kasvatushommissa en ollut varma. Mutta nyt minäkin uskallan ne pätkäistä:) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :)! Täällä toinen onneton parhaansa mukaan selvittelee kaikenlaista kasvatusasiaa - onneksi on osaava naapuri lähistöllä, ja netti ;), ja hevostalli, lantaan luotan!

   Poista
 4. Nyt siis nopeasti leikkamaan ruohosipulia. Sitä, joka minua hämmästytti keväällä kun alkoi kasvaa yhdestä ruukusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on oltava nopsa :). Ruohosipuli on niin varhainen - itsekin aina yllätyn ja ilahdun kun sitä saa niin nopsaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts