5/17/2015

Bonanzat
En olisi ikinä uskonut, että Bonanzatuoleista tulee se juttu. Näin kävi. Minusta ne sopivat tänne, mutta miksi? Olisiko se tuo vaalean ja tumman kontrasti, tai uuden ja vanhan? Pinnatuolimaisuus on kiva juttu, valo menee läpi. Kahvatkin ovat hauskat.
Alkuun olin aivan varma, että maalaan kaikki uuteen uskoon. En ole vielä ainuttakaan maalannut. Ei raaski. Ostin aluksi näitä kolme, mutta kun eilen kirppiksellä ratsasti vastaan yksinäinen arpinen Bonanza, pitihän se pyytää mukaan matkaan.
Lapset eivät muuten yhtään tykkää noista taljoista, mutta minä jaksan sinnikkäästi niitä tuoleille asetella.

Monilla on lapsuusmuistoja Askon vanhoista 1970-luvun Bonanza-kalusteista, minulla ei ole mitään muistikuvia. Mutta näitä aikuismuistoja alkaa pikkuhiljaa kertyä, ja omille lapsille lapsuusmuistoja, hassua.

Tuoleja on valmistettu myös ainakin vihreän ja punaisen väriseksi petsattuna/lakattuna. Tummanruskea kolhuineen ja kulumineen on aika luontevan näköinen edelleen.These wooden chairs are made in Finland and called "Bonanza". 
Manufactured by Asko in the 1970's. 
Original colors are: dark brown, red, green. 12 kommenttia:

 1. Olin ystäväni vanhempien mökillä tällä viikolla, ja siellä oli pöydän ympärillä kuusi Bonanza-tuolia. Aivan älyttömän hyvät istua! Muut varmaan ihmettelivät tuoleista meuhkaamistani.;) Mä voisin hyvin kuvitella nuo meillekin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi hyvät istua - et suotta meuhkannut :) . Hommaa teillekin tuommoiset! Vois sopi teille?

   Poista
 2. Täällä kans yksi taljahullu ;)).

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään, varsinkin kun tuolit ovat yhdistettynä nykypäivän sisustukseen. Vanhemmiltani näitä myös löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna!
   Jotain uutta kulmaa noihin tosiaan tulee, kun ne yhdistää tämän päivän sisustukseen. En olisi arvannut, mutta kokeilemalla oppii :)

   Poista
 4. Ovat kyllä hirmuisen ihanat. Ja taljat ihan MUST! Itsellänikin on keittiöntuolien päällä pari taljaa, enkä voi kuvittellakaan niitä telakalle, edes kesäksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Taljat sopii hyvin noihin.
   Eipä nuo taljat kai täälläkään kesälevolle pääse. Ruskea-valkoinen väri on ihan jees kesälläkin, kevyt.

   Poista
 5. Mulla on hyvä Bonanza-muisto lapsuudesta, serkkulassa oli setti punaiseksi petsattuna ja sen äärellä on vietetty hetki jos toinenkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria kiitos muiston jakamisesta - ne on ihan parhaita ja mielenkiintoisia kuulla! Fb:n kautta olen saanut myös pari muisteloa, tosi jees!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua