Raivaussaha korvaa ruohonleikkurin


Tässä postauksessa on luvassa muutama sananen suuren pihan hoidosta. Tämä meidän tienoommehan on enemmänkin piha kuin puutarha. Asianlaita tulee varmasti olemaan pitkään näin. Viime kesänä teimme ensimmäisen nurmialueen, jota täytyy tänä keväänä hieman elvyttää ja parannella. Muutoin tonttimme on metsäistä maastoa, johon kasvatamme mäntyjä ja muita valikoituja puita. Mustikkaa ja muuta metsän kasvillisuutta varjelemme parhaamme mukaan.

Vatukkoa ja muuta roskapuuta vastaan sen sijaan taistelemme, ja siinähän sitä raivattavaa riittää, useammankin session verran kesässä. 

Mieheni on tähän asti kerran-pari kesässä vuokrannut raivaussahan rakennuskonevuokraamosta. Totesimme nyt kuitenkin, että tältä tontilta ei raivaaminen varmastikaan koskaan lopu, joten on näppärämpää omistaa oma laite. Se mahdollistaa työskentelyn suunnittelematta ja oman fiiliksen mukaan.
Kuten kuvista näkyy, kasvatamme mäntyjä ympäri tontiamme. Se on puu, joka tänne luontaisesti ilmaantuu ja menestyy. Pihalla on myös muutama tarkoin varjeltu tammi. Lisäksi joukossa hieman kuusta.

Olemme tilanneet tavaraa ennenkin Taloon.comista, ja nyt ostimme heidän valikoimistaan tämän raivaussahan. Koko Ryobi-valikoima on nähtävillä täällä.

Alkujaan tutustuimme Taloon.comiin heidän järjestämiensä bloggarihaasteiden kautta, ja olemme sittemmin todenneet nettirautakaupan mainioksi paikaksi tietynlaisille hankinnoille. Netissä valikoimaa on helppo selailla ja vertailla, ja tuotteet saamme kotiovelle toimitettuna - sekin on välillä plussaa suhteellisen kiireisessä arjessa. 

Ensimmäiset leskenlehdet ilahduttavat joka vuosi. Etenki puhkeamaisllaan olevia pallomaisia nuppuja tulee kuvattua joka kevät ja yleensä tänne blogiinkin jokunen leskenlehti päätyy, niin tälläkin kertaa. 

Kun omistaa koiria, pihassa täytyy mielestäni olla sijaa myös heidän "tuunailuille ja toilailuille". Meillä on tontilla pari suurehkoa luolaa, joita koiramme ovat antaumuksella työstäneet. Eiväthän nuo kovin kauniita ole, mutta ymmärrän niiden arvon koiramaisesta vinkkelistä. Niihin on nähty paljon vaivaa ja niissä toteutetaan koirien lajityypillistä käytöstä - kaivamista. Helmi mahtuu luolaan sisään kokonaisuudessaan. Juri puoliksi.

Kevät on pihahommien aikaa, joten hyviä pihahommia teille, mitä ne sitten ikinä ovatkaan! Meillä jatketaan tällä suurpiirteisellä linjalla vielä jonkin aikaa. Kenties joskus sitten se pionipenkki... Kasvihuone kyllä houkuttaisi myös! 


. . . .


(Postaus on tehty Taloon.com kanssa. Kiitos yhteistyöstä. / In cooperation with Taloon.com)


. . . .


Our yard is full of young pines, and we try to take good care of them. Kommentit

Most popular posts