Vanhan kodin muistot

Harva varmasti muistaa tämän blogin ensiaskeleita rintamamiestalossa, sillä suurin osa blogin sisällöstä on tuttua hirsitaloelämää. Asuimme kuitenkin kahdeksan vuotta Riihimäellä tässä kutakuinkin alkuperäiskuntoisessa rintamamiestalossa. Sisustus oli vaalea, aika boheemi ja maalaisromanttinen. Tyyli sopi hyvin talon henkeen. 

Selasin vanhoja kuvia koneelta, sillä nähtyäni jokin aika sitten Hajottamolla -blogissa tämän postauksen, sain inspiraation toteuttaa itse samanlaisen. Tein tuolloin heti luonnoksiin postauksen, jonka nyt saattelen tässä valmiiksi.

Puutarhassa oli paljon vanhoja kasveja; pioneita, omenapuita, ruusuja. Kaikenlaista. Olin välillä aivan tuskissani pihan kukkaloiston kanssa, sillä se meinasi villiintyä totaalisesti. Kitkemispuuhaa sai tehdä pitkin kesää - aivan tarpeeksi. 

Pihassa oli myös Jokelan vankilassa tehty huvimaja, jonka edelliset asukkaat olivat tilanneet ja hankkineet. Huvimaja oli tosi kiva paikka, ja kesäisin monesti nukuinkin työpäivän jälkeen erittäin mukavassa riippukeinussa, jonka toimme aikanaan Brasiliasta. 

Huvimajan sisustaminen oli mieluisaa puuhaa ja tein siitä joka kesä hieman erilaisen. Minulla oli tapana ripustella omenapuihin kaikenlaista, esimerkiksi lintuhäkkejä ja sydämiä sun muita. 


Rakkaus pioneihin syttyi tässä puutarhassa. Niitä oli monenlaisia ja kaikki voivat aina hyvin. Pionit kukkivat pitkin kesää, kukin lajike vuorollaan. Rakkaat pionit jäivät vanhaan pihaan, mutta nyt viisi vuotta muuton jälkeen otin itselleni suurehkon pionitatuoinnin. Enää ei tarvitse ikävöidä pioneja, eikä ole niin kiirus uuden pionipenkin perustamiseksikaan. Täällä uudessa paikassa ei ole läheskään niin otolliset pionimaastot, kuin tuossa ikivanhassa puutarhassa. 

Syysiltoina ripustelin omenapuihin tuikkuja. Näissä kuvissa omenapuussa huiskii ja loistaa kokonainen suuri metallinen tuikkukruunu. 

Olipas mukava muistella. 
Rentouttavaa viikonloppua! 


. . . .


These pics are several years old. Photos are from our previous home and garden. The house was old,  it was built in the 1950's.

Happy weekend!
Kommentit

 1. Ihanan kesäisiä kuvia :)). Kaunis tuo takka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Tuo takka oli ihana, rakennutettiin se tuonne, kun Kermansavelta löytyi hyvä malli.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla oli tosi kiva asua, kaikessa on puolensa :).

   Poista
  2. Niin, ja kesä, se oli tuossa osoitteessa kyllä kiva viettää!

   Poista
 3. Upeita kuvia! Mä olen tainnut lukea blogiasi noin vuoden verran, joten tämä juttu oli mulle uutta.:) Tein itsekin sarjan nimellä "Elämäni kodit" tässä hiljattain. Mulla ei ollut lainkaan noin hienoja kuvia, kuin sulla..Ne räpsyt piti skannata paperikuvista, joita ei suinkaan oltu otettu sisustusmielessä.;D Oli kuitenkin hauska muistella ja katsoa, mikä milloinkin oli muodissa.:)
  Siskoni asuu muuten Riihimäellä. Juttua hänen navettamyyjäisistään löytyy myös blogista, jos kiinnostaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Arvasin, että tämä on monille ihan uutta asiaa :). Onneksi löytyi kuvia sähköisessä muodossa, en olisi jaksanut lähteä skannaamaan. Vaikka vanhat paperikuvat on kyllä hauskoja ja nostalgisia.

   Koitin kaivella navettamyyjäisistä juttua blogistasi, mutten löytänyt. Laita linkkiä tänne, jos vaan viitsit.

   Tarja

   Poista
 4. Nostalgista!
  Itse selailen kans omia vanhoja postauksiani joskus aivan ihmeissäni. Enimmäkseen naurattaa Blackien hoopoilu :D
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts