Pyykkihommia ja energiansäästöäPerheemme on nelihenkinen tai kuusihenkinen, laskentatavasta riippuen. Meitä on siis täällä ruudun takana neljä ihmistä ja kaksi koiraa. Tämä merkitsee käytännössä melkoista pyykkirumbaa. 


Rautakauppa Taloon.com kutsui minut mukaan Energianiksit-blogikilpailuunsa. Olen aikaisemminkin osallistunut Taloon.comin kisoihin ja tykännyt niistä. Minua pyydettiin jakamaan oma käytännön kokemus tai ratkaisu energiansäästöstä. Keksin aiheen heti, tässä se nyt olisi. 


Meidän talouden ehdoton energiasyöppö on kuivausrumpu. Siitä ei pääse mihinkään. Pyykkiä pestään paljon ja sen kuivaksi saaminen nopeasti on ehdotonta. Muutoinhan meillä olisi siellä sun täällä pyykkejä kuivamassa. Rumpu siis pyörii ahkeraan ja sähköä kuluu. 


Miten tätä energiasyöppöä voisi hillitä siten, että pyykit kuivuisivat silti nopsaan. Omassa elämässä tulee mieleen kaksi keinoa.


1) pyykin kuivaaminen saunassa saunottelun päätyttyä
2) pyykin kuivaaminen ulkona


Etenkin tuo kakkosvaihtoehto olisi aivan ihana tapa. Mikä sen suloisempaa kuin leppeässä kesätuulessa kuivunut pyykki. Tässä ongelmana ovat perheen siitepölyallergiat. Mutta saunapäivinä kannattaisi ehdottomasti pyöräyttää koneellinen puhtaaksi, ja ripustella pyykit saunaan kuivumaan. 


Taloon.comin valikoimista löytyy oivat tuotteet näidenkin vinkkien käytännön toteutukseen: 


Tämä postaukseni on esillä myös kampanjasivulla, äänestämällä minua tai jotain muuta bloggaria voit voittaa 300 € lahjakortin Taloon.comin LED-valaisimiin.Täydellinen pyykinkuivaussää on leppoisa kesäinen pilvipouta! Kommentit

 1. Meillä pyörii myös kuivausrumpu tiiviiseen tahtiin - mutta kissaperheessä se on ehdoton; se on ainoa, millä kissankarvat saa pois. Ja siitepölyallergia rajoittaa pyykin kuivausta ulkona täälläkin - ainoastaan talvipakkasilla saatan laittaa lakanat ulos vähäksi aikaa raikastumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just hyvä tuossa rummussa, kun eläinten karvat sun muut pölyt jäävät sinne. Sama juttu meillä koirankarvojen suhteen. Pakkaskuivatusta voisi kokeilla - ensi talvena :)

   Poista
 2. Meillä oli ennen kuivauskaappi, mutta myytiin se kun ei tullut käytettyä enää. Meillä kyllä kuivuu pyykin vuorokaudessa pesuhuoneessa, vaikka ei edes lattialämmitys paahda kovin isolla. Eri asia on, milloin laskostan ne kaappeihin. Ei vais, kyllä melkein päivittäin teen pyykkihommia vähän. Kyllä pyykissä voi säästää, että ei joka päivä vaihda puhtaita päällysvaatteita. Eihän ne nyt päivässä likaannu! Ja tuulettaa voi aina. Minullakin on koivuallergia, joten en voi kovin ulkona kuivattaa kuin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Minni!
   Tuo on muuten aivan totta, että joka päivä ei puhtaita päällysvaatteita tarvita, elleivät ole likaantuneet. Lapsilla yleensä päivässä likaantuu vaatekerta, ja sehän tuota pyykkivuorta pääasiassa kerryttää :).

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts