Tee-tastingissa (lasit huurussa) | Tea Tasting


  
Minulle tarjoutui tilaisuus päästä maailmankuulun hollantilaisen teeasiantuntijan, Lysbeth Vinkin, teeluennolle ja tastingiin. Ja kyllä, tämä oli elämäni ensimmäinen tee-tasting, kokemuksena varsin mielenkiintoinen ja antoisa.

Haudutetut teet maisteltiin kutakuinkin samaan tyyliin kuin viinit viinilaseista. Ihanat ja vivahteikkaat maut analysoitiin myöskin hyvin tarkasti. Erona viinitastingiin, teetastingissa kaiken voi huoletta juoda, sylkeä ei tarvitse. Kaikkien lasit, niin silmä- kuin viini-, ovat lisäksi sympaattisesti huurussa maistelun ajan.

Jos muistan oikein tastingissa olivat japanilainen sencha, earl grey, jasmine, lapsang souchon, Sri Lanka ceylon, dark oolong, sekä sininen tee 'blue tea', jonka maun muistan ikuisesti. Tee itsessään on toki tavallisen väristä, mutta maku jollain tapaa todellakin sininen.


Aivan kuten viiniä ja ruokaa tottuneesti yhdistetään ja maistellaan, myös teehen pätevät samantyyliset lainalaisuudet. Tällä kurssilla käytettiin teetä myös ruuanvalmistuksessa. Sain taitavasti valmistetun keittolounaan jälkiruokineen. Kaikkeen oli käytetty myös teetä, ja sehän maistui todella hyvälle. 

Tuonnempana on luvassa oma postauksensa ruuista herkullisine resepteineen!

Jos pitäisi valita, olenko kahvi- vai teeihminen, sanoisin, että kahvi on aamujen välttämättömyys ja elinehto, tee on nautintoa varten. Tämän päivän jälkeen olen teestä enemmän kartalla kuin ennen, kiehtova aihe kerrassaan. 

Löytyykö teistä lukijoista teenrakastajia?
Jos kiinnostuit aiheesta, sinun kannattaa lukaista myös tämä Sannan juttu Haaga-Helian nettisivuilta.

Kiitos HAAGA-HELIAn restonomiopiskelijoille, sekä Birgitalle ja Lysbethille tästä mahdollisuudesta.

. . .

I had a great chance being part of tea tasting by Lysbeth Vink.
We tasted five diffrent teas and had a lunch where tea is a significant part of ingredients used.

Lysbeth Vink specializes in Guest Experience in the Hospitality Industry and has an extensive international working experience in Food & Beverage Management. Lysbeth has given Masterclasses in Tea and tasting classes for different educational institutes and organizations; Haaga-Helia in Finland, American Express and at the Culinary Institute in Hyde Park NY, USA.

 Lysbeth said:.
“It is very important for me to give people knowledge about tea. Coffee everybody finds great, but tea is not always given this little extra. And that is misfortune, because tea is such an interesting beverage to drink and to cook with.”

Kommentit

Most popular posts