Carl Larsson IdunTonttutyttö Idun saa ja ansaitsee nyt ihan oman postauksensa. Kerron hieman tästä vanhasta pahville pingotetusta painokuvasta näin joulun lähestyessä. Taulu on meillä aina esillä, nyt se on ollut tyttären huoneen seinällä. Edellisessä kodissa se oli vuosikaudet  lasin alla keittiön seinällä.

Joulun alla kuvaa tulee vilkaistua useammin ja useammin - onhan aihe jouluinen. Tässä on ihana henki, niinkuin kaikissa Carl Larssonin töissä. Kuvat henkivät ihan omaa maailmaansa - perheidylliä, jota ei tietenkään ole koskaan missään täydellisenä olemassa, mutta jonka maailmaan on kiva uppoutua fiilistelemään. 

Löysin joskus kirpputorilta Riihimäeltä tämän pahville liimatun painokuvan, kooltaan se on noin 50x70 cm. Alakulmassa on vuosiluku 1972, silloin se lienee painettu. 

Alkuperäinen työ on nimeltään Brita som Idun, se on litografia, jonka Carl Larsson teki vuonna 1901. 

Carl Larssonista lisää täällä

Leppoisaa viikonloppua!


. . . 


Name of this lovely, christmas spirited picture is Brita as Idun. 

Original lithography was made by swedish artist Carl Larsson, in the year 1901. I found this 50x70cm poster, glued on cardboard, from a local flea market several years ago. 

More about Carl Larsson, click here.carl larsson idun
Kommentit

 1. Mullakin on tuo, tosin vain postikorttina.
  Joulun aikaan täydellinen. Tuolla herralla pari muutakin ihanaa jouluaiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mietin just löytyisiköhän kirjastosta Larssonin kirjoja, olisi mukava rauhassa katsella kuvia.

   Poista
 2. Toi on niin ihana ja tuttu kuva monista yhteyksistä!

  VastaaPoista
 3. Suloinen. Mulla on lasin alla muutama herran tekele, pari kesäistä ja yksi jouluinen, pitääkin kaivaa se jouluinen seinälle varastosta, jossa se on majaillut lähes viisi vuotta muuton jälkeen... Miten aika meneekään niin nopeasti, Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on kiva, että tän innoittamana joulukuva pääsee varastosta esille :). Aika menee kyllä siivillä, mekin ollaan kohta neljä vuotta asuttu tässä, vaikka justiinsa muutettiin.

   Poista
 4. Tuo on niin ihana kuva, että kurkkua alkoi kuristaa ja sydäntä pakahduttaa. Tykkään yleensäkin Karl Larssonin töistä. Viitisentoista vuotta sitten kun olin ihan hulluna kulta-ajan taiteeseen ja taiteilijoihin, tuli hommattua kaikki kirjat, mitä löytyi. Olen toki hulluna vieläkin niihin taiteisiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Totta se on, että tuossa kiteytyy paljon joulua ja fiilistä <3

   Poista
 5. Oi, tuosta kuvasta tulee niin nuoruuden joulut mieleen <3 Isosiskoni ristipistoili tästä kuvasta joskus kaksi isoa taulua, joista toinen on vanhempieni kotona joka joulu esillä. Ihana kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto, kerrassaan. Ristipistotyöt ovat aivan ihania, ja vain paranevat vanhetessaan kun nostalgia-arvot lisääntyvät :). Itse en ole peruskouluaikojen jälkeen ristipistellyt - pitäisi ehkä joskus kokeilla!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts