Mikä retrolamppu kyseessä? | Vintage Wall Light


retro yellow wall light 1960's, 1970's vintage lamp yellow


Tänään tuli vastaan tämä iloisen keltainen metallinen seinälamppu. Sehän on kuin pieni aurinko ja siksi sopiikin täydellisesti tulevalle omistajalleen! Arvatenkin lamppu lähti mukaan matkaan. Tämä tulee päätymään pikkutyttöni huoneeseen, hänen ihka ensimmäiseksi omaksi lukulampukseen. 

Nettiä jo ehdin plaraamaan, mutta vielä en vastausta löytänyt.
Onko tämä retrosuloisuus merkiltään Orno, Lival, Valinte, joku muu, mikä? Pohjassa oleva Nuppu-leima antaisi ymmärtää, että kyseessä on jokin vanha suomalainen valaisinmerkki. Kaikilla edellä mainituilla on ollut paljon metallilamppuja valikoimissaan.

Retron pallovalaisimen arvoitus olisi siis nyt tarjolla ratkaistavaksenne.
Kerro ihmeessä, jos tiedät mikä on kyseessä. Arvostan suuresti!


EDIT 15.7.2015:
Valaisin on suomalainen Helsingin Valaisimen valmistama "Nuppu". 
Kiitokset tästä tiedosta kommentin jättäneelle henkilölle. 


. . . . 


I found this cute small metallic retro wall ligt today! 
It's like a little sun, isn't it?
I think it's finnish origin. 
Kommentit

 1. Valinte/Lampukas on ainakin tota lamppumallia valmistanut, mutta tää vaikuttaa vähän riisutummalta versiolta eikä Valinten tai Lampukkaan logoa löydy. Nuppu saattaa olla jonkun valmistajan "kopio" alkuperäisestä designistä, sillä en itsekään ole löytänyt omieni alkuperää.
  Mä kiinnostuin noista lampun takana olevista rei'istä; näyttäisi siltä, että Valinten lampuissa on 6 reikää ja kun nimi on muuttunut Lampukas Oy -muotoon, olisi sen aikakauden lampuissa 10 reikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saattaa olla tosiaan jokin kotimainen kopio aiheesta. Valaisin on järeää tekoa ja minusta aivan ihana muotokieleltään. Ystäväni valisti myös tänään että Isku on aikanaan, kaaauan sitten tehnyt tällaisia kopiotyylisiä toteutuksia, tiedä vaikka olisi sitä perua...

   Tässä lampussa tosiaan noita reikiä on 12 kpl.

   Kiitos Joonas tosi paljon valaisevasta tiedosta. Uskoisin että tuosta kommentistasi on monelle hyötyä!

   Poista
 2. Mulla on ollut lapsuudenkodissani tuollainen valkoinen. En tiedä valmistajaa, enkä muista enää reikien määrää takana. Taisi mennä vanhempieni muutossa pari vuotta sitten Porin kierrätyskeskuksen. Hassua, valaisimen pohjassa lukee Nuppu ;-) terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta ihan uskomattoman ihana muisto! Wau. Ja vieläpä Nuppu, miten sattuikin. Nyt olen todella onnellinen, että laitoin lampun kuvan tänne, tuo sinun muistosi oli ilmanmuuta postauksen arvoinen. Kivaa viikkoa <3

   Poista
 3. Mielettömän ihana! Ja varsinkin kun viime aikoina olen tuohon keltaiseen muutenkin ihastunut niin vitsi että toimii. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Hanna :)!
   Keltainen on minun inhokkiväri - mutta tämä on niin suloinen, että vei minunkin sydämeni. On muuten hauskaa, kun omilla lapsilla on ihan oma makunsa. Tytär haaveili pitkään keltaisesta lampusta - ja äitinä menin kuin pässi narussa, metsästin keltaista vintagelamppua aika pitkän tovin ;) . Nyt onneksi löytyi tämä!

   Poista
 4. Tuo valaisin on Suomalainen Helsingin Valaisimen valmistama "Nuppu". Minulla on tuollainen alkuperäisessä paketissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitoksia oikein paljon tiedosta. Olen erittäin iloinen, että jätit viestiä tänne!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts