Karamellisoidut punasipulit | Caramelized Red Onions
Punasipuli on tämän syksyn lempparini.
Tässä olisi maistuva ohje niiden karamellisointiin. Karamellisoitu punasipuli on todella herkkua, maultaan ihan omanlaista. Se sopii erinomaisesti salaattiin, hamppareiden väliin, ihan minkä tahansa ruuan päälle. Sain idean karamellisointiin Emilian blogista. Aiemin pikamarinoin punasipuleita sitruunassa, kannattaa kurkata myös tuo postaus.
Kokeilkaa ihmeessä tätä nopeaa, helppoa ja maistuvaa lisuketta!
TARVITAAN:
etikkaa noin 1 dl
(löysin kaapista punaviinietikkaa ja mustapippuripunaviinietikkaa)
ruskeaa sokeria noin 4 rkl
(löysin kaapista muscavadoa)
vettä 1-2 dl
punasipuleita
(nämä 9 pientä ovat omasta penkistä, kaupan jättiläisiä riittää pari-kolme )
Laita pannulle vesi, etikka ja sokeri. Kun seos kiehuu, laita joukkoon pilkotut punasipulit. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 min, kunnes nesteet ovat haihtuneet ja sipulit karamellisoituneet. Lisää vettä matkan varrella tarpeen mukaan, jos tuntuu, että nesteet haihtuvat liian nopsaan.
. . .
CARAMELIZED RED ONIONS
needed:
9 small / 3 big red onions
water 1-2 dl
Muscavado sugar 4 table spoons
Black pepper vinegar or / and red wine vinegar about 1 dl
Mix sugar, vinegar and water in a frying pan, add onions and stew about 20 minutes. Add water if needed.


Edit. Kuvat otettu iPadilla - joskus näinkin.
Se on niin näppärää ruuan valmistuksen ohessa.
FOLLOW MY BLOG / TERVETULOA SEURAAMAAN TOUHUJANI:
Sain tätä herkkua viime viikolla Pölöwaarissa ja ajattelin valmistaa myös itse, joten kiitos vinkistä!
VastaaPoista♥
Loistavaa :), ole hyvä Leena <3
PoistaBlogissani on sinulle punaisen maton haaste ;)
VastaaPoistaKiitos Suvi, niin hauskaa! Kävin jo katsomassa, ja tämä menee tuotantoon ihan niin pian kuin suinkin pystyn :)
Poistano tuossa on sopiva määrä raaka-aineita ! Ei liikaa minullekaan :) Pitää kokeilla!
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Juu, määrät on passelit, helposti valmistuu tämä jutska. Kokeile ihmeessä, toivottavasti maistuu! Mukavaa viikonloppua.
PoistaNams, tuotahan pitää kokeilla!
VastaaPoistaKivaa, jes :)
Poista