Copper lights, moroccan tiles and granny squares


Asuntomessut päättyvät huomenna. Sisustussyksy sen sijaan on vasta edessä päin. Villa Muuramessa oli minulle mieleinen sisustus, josta postaan nyt parhaat poimintani. Nämä valitsemani detaljit ovat aivan taatusti myös ensi syksyn in-juttuja, ainakin minun mielestäni. 

Makuuhuone oli Ah, niin hieno! Siellä on sulassa sovussa suuri maalaus, isoäidinneliöistä virkattu mummolahenkinen peitto, bambutikas, tekoturkispeitto, vaakapaneloitua valkoista seinää ja mahtavat kuparilamput. Kattovalaisin on Frandsenin kahvallinen "Ball W. Handle", ja minusta tosi hieno!

Sängynpäädyssä olevat seinävalaisimet näyttäisivät olevan materiaalin ja värin puolesta kattolampun sukulaisia, mutten Frandsenin nettisivuilta niitä onnistunut löytämään. Kertokaa ihmeessä, jos joku teistä tietää, mikä valaisin tämä alla oleva on? 

(EDIT 12.8.2014 / Valaisin on kuin onkin Frandsenin, ja aivan uunituoretta mallistoa. Kiitos tiedosta Hannas)skandinaavinen sisustus, kupari seinävalaisin
bambutikkaat, bamboo, bedroom, granny squares quilt, crochetSitten tulisi kolme kuvaa olohuoneesta. Olohuone oli todella suuri, ja täynnä mielenkiintoisia kalusteryhmiä. Minä jämähdin kuitenkin tähän yhteen, monipuoliseen näkymään, joka aukeaa ruokapöydän yli pianon suuntaan.

Otin seuraavat kolme kuvaa kutakuinkin samasta kohdasta, noin metrin verran omaa sijaintiani vaihtamalla. Tässähän on samalla hyvä valokuvauksen oppitunti siitä, miten erilaisia kuvia saa erityylisillä painotuksilla. En ole siis siirrellyt tavaroita lainkaan - eihän asuntomessukohteessa niin voisi tehdäkään.

Pienellä kuvakulman muutoksella pääosassa on joko piano ja suuri musta jalkavalaisin, tai ruokapöydän yllä oleva Frandsenin näyttävä "Ball Multi" kattolamppu. Ja vielä pari askelta taaksepäin otettuani sain viimeisen kuvan pääosaan ruokapöydän suuren pullon. livingroom,
kuparinen kattovalaisin, pallovalaisin,Tässä kodissa mennään laatoissa aivan trendin aallonharjalla. Täällä on nimittäin käytetty marokkolaista sementtilaattaa hyvin laajoina pintoina. Seuraavassa kuvassa mallia keittiön lattiasta, joka on kerrassaan upea. Viimeisessä kuvassa puolestaan marokkolaatalla tehty yläkerran suihkuseinä. Lisäksi samantyylistä laattaa oli ainakin eteisen lattiassa, taisi olla vielä muuallakin.

Vaikka tämä onkin kuuma tuote juuri nyt, on laatta väritykseltään niin kauniin hillitty, että uskon vakaasti näiden pintojen näyttävän upeilta vielä kymmenen vuoden kuluttuakin.
marokkolainen sementtilaatta
marokkolainen sementtilaatta
I love the way they have used moroccan concrete tiles, Frandsen copper lights, and crochet quilt made of granny squares in this lovely home called Villa Muurame. I took these pics in my visit to Jyväskylä Housing Fair.FOLLOW MY BLOG / TERVETULOA SEURAAMAAN BLOGIANI: 
FACEBOOK  /  INSTAGRAM  /  BLOGLOVIN   /  PINTEREST
Kommentit

 1. Ihan älyttömän mageita yksityiskohtia! Etenkin makuuhuoneen lukuvaloja ja ruokapöydän valaisinta ihastelin :) Ihana kohde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kodista löytyi kyllä hienoja yksityiskohtia, koitin niitä parhaani mukaan poimia väentungoksessa :). Tuo makkari oli ihan super!

   Poista
 2. Tämä on upea kohde, tuo piano on aivan mieletön ja nuo laatat, ai että. Mutta kuparin sävy on ainakin kuvien perusteella hieman hassu valinta, kullan/messinginsävyiset yksityiskohdat olisivat olleet minun silmääni tuonne paremmin sopivat. Toki kupari on nyt tosi trendikästä ja asuntomessuillahan saakin esitellä niitä pinnalla olevia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piano, vieläpä musta, tuo aivan oman fiiliksensä sisustukseen. Se luo jollain tavalla boheemia ja rentoa mielikuvaa, osasipa sitä soittaa tahi ei :). Nuo kuparijutskat vivahtavat luonnossa punertavaan suuntaan, ja sisustuksessa oli minusta hyvin tukivärejä näillekin elementeille. Minun kuvat on aika tiukalla rajauksella, kun tupa oli täpötäynnä väkeä. Jos olisin saanut laajemmat kuvakulmat, kuparihommat saattaisivat näyttää luontevammalta. Itsekin olen messinkifani henkeen ja vereen, mutta kyllä tuo kupari varsinkin kiiltävänä pintana on aika herkkua myös.

   Poista
 3. Ihastuin myös itse tuohon kohteeseen ja olenkin siellä jo muutaman kerran käynyt! Itse talo oli omaan mieleeni liian massiivinen, mutta sisustus ja materiaalit erittäin mieluisia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, jos pääsee katsomaan suosikkikohteitaan useamman kerran! Talo oli todella massiivinen, mutta toisaalta pidän siitä, millaiset puitteet runsas avara tila luo sisustamiselle. Hieno kohde kaikkiaan. Sisustus oli kyllä mahdottoman onnistunut pläjäys.

   Poista
 4. Villa Muuramessa oli tosi herkullisia yksityiskohtia sisustuksessa jotka iskivät kyllä minuunkin ihan täysillä! Ihan samat jutut nousivat esille; laatat, upeat kuparin väriset valaisimet, mielettömän iso, mutta silti todella tunnelmallinen ja kodikas oh-rt... Tuolta löytyi mielestäni asuntemessujen yksi kauneimmista sisustuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Muutamassa kodissa sitä vain tunsi olonsa luontevasti kotoisaksi juurikin onnistuneen sisustuksen myötä. Makuasioita - mutta niin kivoja makuasioita. Tämän kodin väriskaala ja materiaalivalinnat ovat kyllä ehdotonta huippua. Onnittelut tekijöille ja asujille <3

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Rakastan tuota kuparista pyöreää valaisinta. Itselläni kotona on kaksi Ornon pyöreää palloa, mutta en ole vielä löytänyt kuparisprayta joka jättäisi kauniin peilipinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3! Ornot kuulostavat aivan mahtavalta - voi tosin olla erittäin vaikeaa löytää passeli spray. Kupari on niin vaikea jäljitellä... Onnea etsintöihin. Löytyisiköhän Plasti-Kotelta? Heidän tuotteet ainakin ovat superlaadukaita.

   Poista
 6. Jaha, siitä löytyikin sitten kaikki mun tämän hetken suosikit eli kuparilamput, harmaa seinä, murretut sinisen sävyt ja ah niin upeat marokkolaiset laatat! Harmi etten päässyt messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettet päässyt messuille, mutta postauksia on onneksi liikkeellä messuista aikamoisella volyymilla eri blogeissa.

   Nuo murretut siniset sopivat kyllä tuohon comboon aivan täydellisesti. Jotenkin niin ihanat syysvärit tässä kodissa, mieli alkaa jo kääntyä syksyä kohti aivan selvästi täällä päässä :):

   Poista
 7. Hienolta näyttää ja kivoja yksityiskohtia.
  Joko sait selville tuon seinälampun merkin? Kiinnostaisi nimittäin minuakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! En kuule ole saanut selville seinälampun tarinaa. Koitin kovasti googlailla ym., mutten vastaavaa löytänyt. Valaisimet ovat Raumalta, Hannasilta, joten sieltä varmasti löytyisi meille vastaus.

   Poista
 8. Moroccan Medina Lighting is a manufacturer and retailer of indoor and outdoor decorative lighting fixtures for all commercial and residential applications. Moroccan lighting, Moroccan chandeliers, Mosque Chandeliers.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts