Tove Admanin upea taiteilijakoti / Tove Adman's stunning homeartistic home, ateljeYksi Gotlannin reissun kohokohtiamme oli auton hajoaminen. Auto nimittäin hajosi muotoilija Tove Admanin sommarbutikin eteen. Tove Adman on tunnettu ympäri maailman betonista ja alumiinista valmistetusta esineistään. Hän on asunut ja työskennellyt Gotlannissa jo pitkään ja myös hänen isänsä on sieltä kotoisin. Admanin puoti oli osa matkaohjelmaamme, joten auton hajoaminen sattui logistisesti sopivaan rakoon. Oli mukava tutustua taiteilijan tuotantoon, kun hän oli sitä meille itse esittelemässä. 

Kerroimme Tovelle automme hajoamisesta. Hän kysyi, haluaisimmeko tulla odottelemaan uuden auton saapumista hänen kotiinsa. Astuimme putiikin takaovesta vehreälle sisäpihalle, jonka toisella puolen oli muotoilijan koti. Olimme täysin mykistyneitä, kun hän antoi meille luvan kuvata talossaan. Olimme designmatkalla ja pääsimme tutustumaan upeaan taiteilijakotiin. Tämä oli ekstraa ja olimme haltioissamme.

Tällä välin rautahermoinen, huolehtivainen ja aivan kaiken hallitseva matkanjärjestäjämme Joonas oli hoitanut meille uuden auton. Auton saapumista odotellessa istahdimme koko porukka terassille valkoviinilasillisille Toven kanssa. Keskustelimme ilta-auringossa Gotlannista, luovuudesta, hänen elämäntyöstään ja inspiraation lähteistään. Tämä oli hyvin uniikki sattuma ja hieno hetki matkallamme. Lopulta uusi autokin saapui, ja se oli pakasta vedetty. Sekin vielä. tove admans homeSuojaisaa pihapiiriä ympäröivät lukuisat rakennukset; koti, kaksi työtilaa, puoti ja kesähuone. Osa rakennuksista on vanhoja, osa uusia, mutta Toven taitavalla suunnittelulla niistä ja puutarhasta muotoutuu nyt täydellinen ja kerroksellinen kokonaisuus. Kaikki rakennukset on maalattu ulkoa linjakkaasti mustaksi. 

Toven tuotannon päämateriaali on betoni, jonka työstämisen hän aloitti 1990-luvun alussa. Tuohon asti hän oli taiteilija ja muotoilija, mutta valitsi tuolloin muotoilijan uran. Betoni on läsnä vahvasti myös kodissa. Tämä johtuu osittain siitä, että hän muotoilee ja suunnittelee esineitä pääsääntöisesti ensin omiin tarpeisiinsa, ja sitä kautta esineet päätyvät myös tuotantoon ja myyntiin. 

Koti ja työtilat ovat fyysisesti yhtä ja samaa rakennusta, jotta työhuoneelle on helppo piipahtaa inspiraation iskiessä.scandinavian homeYllä olevassa kuvassa näkyy vanhan ja uuden rakennuksen yhtymäkohta. Vanha autotalli pariovineen toimii työtilana ja kuuluu vanhaan alkuperäiseen rakennukseen, joka on sittemmin lisälämmöneristetty ja remontoitu. 

Alla olevissa kuvissa keittiö, ruokailutila ja kotitoimisto ovat yhtä avaraa tilaa. Tämä oli livenä melkoisen vaikuttava ilmestys. Rakastan sitä boheemia otetta, joka tässä tilassa vallitsee. Lampaantaljat ovat vahvasti läsnä tässäkin kodissa. Tummanharmaita, oman saaren lampaantaljoja näimme oikeastaan kaikkialla, missä neljän päivän turneellamme piipahdimme.


Olohuone on henkeäsalpaava yhdistelmä kalusteita, esineitä ja taidetta! 


Betoni on Toven materiaali niin kodissa kuin tuotannossakin. Purkit ikkunasyvennyksessä ovat hänen suunnittelemiaan. 


 Pihapiirissä sijaitseva kesähuone on mainio. Tove kertoi koonneensa ikkunalle helppohoitoisia kasveja; hiekkaan istutettuja vanhoja puuesineitä, joita hän on keräillyt sieltä täältä. 


Minulle tämä koti ja miljöö on yksi reissun ikimuistoisimpia ja olen onnellinen, että sattumien kautta saimme viettää täällä parituntisen.

Jospa vielä lopuksi mietin omasta näkökulmastani, mitkä kaksi tuotetta ovat ylitse muiden Toven tuotannosta. Alumiinisten tuotteiden joukosta esiin nousee tämä linjakas, seinään kiinnitettävä väggstol. Tuoliin saa myös nahkapäällisen. Betonituotteista minusta kauneimpia ovat säilytysrasiat, joita oli paljon käytössä myös Toven omassa kodissa. Tässä linkit neliönmuotoisiin ja sylinterin mallisiin.

Verkkokauppa löytyy täältä.

Visit Swedenin järjestämästä bloggarireissustamme voit lukea lisää täältä ja täältä


. . . .


We had a chance to visit designer Tove Adman's beautiful and inspiring home part of finnish design bloggers' Gotland design tour. This home and garden is amazing, i love it! Tove's main material in her production is concrete and aluminium. She has used a lot of concrete in her home also.

Thank You Tove for inviting us to your inspiring home!


. . . .


FOLLOW MY BLOG:  FACEBOOK  /  INSTAGRAM  /  BLOGLOVIN   /  PINTERESTKommentit

 1. Wohou, mikä "sattuma"! Upea pihapiiri ja kuvat yksityiskohtineen sekä kiinnostava uusi muotoilijatuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, minä olen tästä sattumuksesta vieläkin ihan liekeissä :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja ihanat kuvat ihanasta ja onnekkaasta onnettomuudestamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinaista onnellisten sattumusten ilotulitusta tuo reissumme. Vieläkin tunnen iholla sen ilta-auringon.... Ja viinikin maistui siinä kohtaa aikas hyvältä.

   Poista
 3. Kaunis koti todella. Ja niin paljon ihania yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman ihana, tykkään varsinkin tuosta keittiön ilmavuudesta ja valoisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koti oli todella valoisa ja kaunis. Siellä olisi voinut kiertää loputtomasti kaikkia yksityiskohtia tutkaillen.

   Poista
 5. Upea sattuma ja hieno kokemus päästä tutustumaan hänen kotiin! Kuvista välittyy tunnelma että sisustamista on tehty vahvalla tyylitajulla ja esteetikon toimesta. Harkittua, mutta sopivan rentoa ja boheemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kiteytit asian täydellisesti. Kaikki toiminnallisuudet ja yksityiskohdat on tarkkaan mietitty, ja sisustamisella muovautuu sitten se ihanan boheemi staili.

   Poista
 6. Kiitos kuvista ja tunnelmista. Gotlanti osaa tarjota kaikkea esteettistä maan ja taivaan väliltä. Näinkin jo kuvia Johannan instassa. Teillä ollut super-ihana matka! kesästerveisin, Hanna Villa Puomista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Hanna <3. Meillä oli supermatka kyllä, olen aivan otettu ja ihmeissäni edelleen kaikesta kokemastamme, sekä matkan järjestelyistä, jotka olivat mielettömän onnistuneet. Kivaa kesää Villa Puomiin!

   Poista
 7. Ihan käsittämätön sattuma! Oon kateudesta vihreä. Meiltä löytyy Toven betonivalaisimet olohuoneen ikkunoiden edestä ja ne on mun parhaita hankintoja. Upeita kuvia ja tunnelmia, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan käsittämätöntä kyllä. Tove on todella lämminhenkinen ihminen ja aivan ihana persoona. Hän oli hyvin vieraanvarainen ja rento tyyppi. Ole hyvä vaan Joanna kuvista, ilo on TÄYSIN minun puolellani, ja olen tosi onnessani kun löytyy tätä kautta lisää Tove-faneja.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts