Pöllijakkaroiden tuunausideoita / DIY: log stools and little tables


Minua pyydettiin mukaan Taloon.comin pihaniksit -kilpailuun. Mielellänihän minä esittelen teille pari kivaa ja helppoa pöllijakkaroiden tuunausideaa. 

Minulle pöllit ovat kovin mieluisia elementtejä. Omakotiraksapuuhissa pölliainesta tulee vaikka millä mitalla, jos tontilta joudutaan kaatamaan puita. Näin meilläkin. Olen ottanut terasseille käyttöön useamman pöllijakkaran / pikkupöydän. Ne ovat kauniita ihan sellaisenaan, mutta vuosien kuluessa niitä tule katsottua aika ajoin myös tuunaajan silmin. Olen entrannut pöllejä kahdella tavalla; maalaamalla ja virkkaamalla. 

Alla olevissa kuvissa on esimerkkejä molemmista toteutuksista. Maalasin ulkomaalin jämillä muutamalle pöllille hatut. Rajasin reunat maalarinteipillä, näin maalin rajasta tulee siisti ja suora. Tuo maalattu pinta on näppärä. Se tekee jakkarasta tavallaan salonkikelpoisemman, pinta on helppo pyyhkäistä ja jakkara soveltuu paremmin vaikkapa pikkupöydäksi. Näitähän voisi viedä sisällekin, se ken tykkää rouheasta tyylistä.

Pöllin virkatun pipon tein ihan vapaalla kädellä, pylväitä virkaten ja niitä lisäillen ja vähentäen pöllin mittojen mukaan. Virkkuuprojektista löytyy lisää tietoa täältä, klik. 

Taloon.comin valikoimista kurkin, millaisia terassikalusteita voisi täydentää pöllijakkaroilla, tässä yksi tyyliin täydellisesti sopiva ruokaryhmä, mutta aivan hyvin myös omenapuun alle rottinkinojatuolien seuraksi voisi sujauttaa pari pöllijakkaraa. 


. . . 


Postaukseni on osa Pihaniksit kilpailua. Kilpailusivulle pääset tästä ja siellä voit äänestää minun ideaani ja toki muitakin. Äänestäminen kannattaa, sillä äänestäneiden kesken arvotaan 500 euron arvosta piha- ja puutarhatarvikkeita.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä nettirautakauppa Taloon.comin kanssa.


. . .


Simple things are the most beautiful. I've always loved wooden furniture. In this post there are two ways of customizing log tables / stools, by crocheting or painting! 

I've used leftovers of wool yarn and exterior paint.

Happy week!
log stool, pöllijakkara

wooden stools, eco turn
Kommentit

 1. Hienot! Musta osio tekee pölleistä vähän skarpimmat, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ne muuttuu tosiaan aivan, kun sipaisee maalia hatuksi. Tuo maali on semmoista tummanharmaan sinimustaa... Sopii kyllä hyvin harmaantuneelle pöllille.

   Poista
 2. Mä niin odotan että mökiltä kaadetaan puita ja pääsen tuunaamaan pöllejä. Tosin tommosia hienoja harmaantuneita pöllejä ei ole luvassa. Tosi hienolta näyttää maalattu versio, tykkään tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Joanna! Muistikuvieni mukaan ihan pari talvea aivan täysin sään armoilla riittää harmaantumiseen. Mä sitten vuorostaan odotan sinun pöllituunauksia :)!. Hyvää puusavottaa!

   Poista
 3. Ensimmäinen kommenttini hukkui bittiavaruuteen.Joten tässä se tulee uudelleen. Löysin tieni blogiisi pihaniksit blogikilpailun kautta. Ihailin noita tuoleja eilen Porvoossa ja nyt blogissasi. Pöllipenkki sopii niiden pariksi lähes täydellisesti.Täytynee tutustua blogiisi tarkemmin. Ja tervetuloa tutustumaan myös Rauharentolaan http://rauharentola.casablogit.fi ja sitten sitä tsemppiä kilpailuun ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kiva että jaksoit kirjoitella uusiksi. Kiva kuulla, että löysit tiesi tänne! Ollaan kanssa tykätty tosi paljon noista ecofurnin puutuoleista. Niissä on tosi mukava istua, ja sopivat hirsitalomeininkiin. Tulen tutustumaan blogiisi, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti Johanna! Taidan loppukesästä tehdä vielä parit lisää :)

   Poista
 5. Loistavia ideoita. =) Virkkamalla ei tartu pihkaa kenenkään pöksyihin ja jotkut puuthan eivät edes pihkaa joten maalaus on hyvä niksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentista Una :)! Tuo pihkanäkökulma oli loistava! Nyt kun käytännössä on tullut testattua molempia tuunauksia, en tosiaan osaa päättää, kumpi on parempi. Molemmat toimivat hyvin, joten makuasia :).

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts