Puutarhavajan muodonmuutos! / Our garden shed


Pihassamme on perinteinen puutarhavaja. Se on tehty täysin jämäaineksista, eli kaikesta siitä, mitä jäi tontille pyörimään talon valmistuttua. Tämä on mieheni omaa designia. Hän kertoo olevansa hieman tyytymätön kattokulmaan - jyrkempi saisi olla, mutta rakennustavara loppui kesken. Minulle tämä pytinki on täydellinen. Vajassa on ryhdikkäät mittasuhteet, suuri ovi, ja korkeuttakin on ruhtinaallisesti. Se täyttää tehtävänsä, eli sinne mahtuu paljon tavaraa. Vajassa säilytetään autonrenkaat, lapiot, haravat, ruukut, noin ylimalkaan kaikki pakkasta kestävä omakotitaloasujan tarpeisto.

Maalasimme vajan eilen leppeän lauantaisen kesäillan puhteena. Testasimme kotimaisen Colorian tuotetta; Akrylaatti ulkomaalia. Maali sävytettiin Tikkurila 612X -sävyllä. Mietin pitkään myös 613X ja 604X -sävyjä. Vaikka kyseessä on vain pihavaja, se kuitenkin näkyy myös olohuoneemme ikkunoista ja erkkeristä sisään, joten värivalinnalla on sen vuoksi suuri merkitys. 

612X sävy on nyt seinässä ja se näyttää kyllä aivan mahtavan hyvältä. Sävy on todella tumma harmaa. Siinä on mielestäni ripaus sinistä ja häivähdys tummaan violettiin menevää jollain etäisen kaukaisella tasolla. Sävy on viehättävä ja sopii keskelle luontoa mitä parhaiten. Vaja on koruton ja simppeli, joten eipä sen värikään silloin saa hyppiä silmille. 

Tykkäsimme maalista kovin. Se levittyi oikein sujuvasti ja oli todella miellyttävää maalattavaa. Vesiliukoistakin Colorian akrylaatti on, joten pensselit on helppo puhdistaa.rattan sofaVanha lapiokin ikuistui kuviin.
Tällä käyn naapurin lantalassa lappaamassa ja nappaamassa lannoitetta kotipihaan, joten tärkeästä kapineesta on toki kyse.

Ei kesää ilman maalaushommia. Alla olevassa kuvassa näkyykin jo seuraava kohteemme, eli autokatos-varasto, josta tulee harmaa-valkoinen.Kauniiksi lopuksi vielä se kaikkein tärkein kuva, eli ei-niin-hemaiseva lähtötilanne: Teen maalausprojektissamme yhteistyötä Colorian kanssa.


. . . . 


We painted our garden shed dark grey. Above is a picture before painting, other photos taken after. I really like the result. This garden shed in my husband's DIY project, made only of leftovers.

. . . . 


FOLLOW MY BLOG / SEURAA BLOGIANI:
FACEBOOK  /  INSTAGRAM  /  BLOGLOVIN   /  PINTEREST
Kommentit

 1. Hieno tuli! Oikein komea.

  Meillä on muuten hirsiseinissä tuo mainitsemasi savunsininen vaihtoehto 604X :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, kun olen joskus sinulta sävykoodia kysynyt. Hemmetin vaikea oli päättää, mutta ajattelin ottaa tuon tummemman harmaan kun on pienestä pinta-alasta kyse. Teillä näyttää 604x ihan superhyvältä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Niin pieni juttu, mutta iso muutos, varsinkin kun sitä tosiaan katsellaan myös olkkarin ikkunasta ;)

   Poista
 3. HIeno vaja - hyvä design, kaunis sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi! Tuo sävy ilahduttaa ihan valtavasti, miten sitä voikin ihminen tulla pienestä iloiseksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts