Gotlannin bloggarimatka / Gotland feelings


Bloggareiden Gotlanti Design Tour on nyt nähty, koettu ja takanapäin. Joskus tulee hetkiä, kun sanat eivät riitä. Tällä reissulla noita hetkiä tuli useita. Meidän matkaamme säesti satumainen onni. Koimme upeita elämyksiä, ja asiat menivät parhain päin, kerta toisensa jälkeen. Olimme mykistyneitä Gotlannin kauneudesta ja meitä kohtaan osoitetusta vieraanvaraisuudesta.

Kiitos matkaseuralaiset,
Peeta / RAW Design blog
Eve / home in HEL
Joonas

Kiersimme saarta autolla neljän päivän ajan. Kävimme läpi noin kaksikymmentä miljöötä tai paikkaa. Osa kohteistamme oli ennalta päätetty. Reissua leimasi vahvasti myös impulsiivisuus. Auto pysähtyi lukuisia kertoja hetken mielijohteesta. Yleensä juuri nuo hetket sisälsivät erityistä magiaa.

Rakastuimme saareen. Kuvasimme, kuvasimme, kuvasimme. Parasta oli olla samanhenkisten ihmisten seurassa. Söimme hyvin, erityisesti maaseudun ravintolalöydöt olivat upeita niin ruuan kuin puitteiden suhteen. Myös juoksulenkit meren äärellä olivat minulle hienoja kokemuksia.

Tulevina kuukausina palaan saarelle uudelleen postausten muodossa. Samalla valottuvat tarkemmin myös erilaiset kokemamme upeat tarinat ja tapahtumat. 

Laitoimme reissun tiimellyksessä ahkerasti kuvia Instagramiin, niitä on nyt kertynyt jo noin 140 kpl ja lisää on tulossa. Kuvat löydät nyt ja aina hashtagilla #gotlanddesigntour
Kannattaa käydä vilkaisemassa tuo galleriamme.


 . . .


Alla yksi maagisista hetkistämme. Halusimme päästä kuvaamaan tätä maisemaa ex-tempore. Auto pysäytettiin ja hyppäsimme penkalle kuvaamaan. Jostain, ei mistään, kuvaan käveli yht'äkkiä hevonen. Hän päätti mennä tuulimyllyn eteen seisomaan. Hevonen katseli meitä ja poseerasi ehkä puolisen minuuttia. Sen jälkeen se totesi, että nyt riitti ja kiersi vilvoittelemaan tuulimyllyn taakse varjoon.


gotlandYllä olevissa kuvissa on Gotlannille tyypillistä värimaailmaa; paljon erilaisia sään, luonnon ja ajan kuluttamia harmaita ja ruskeita, luonnonläheisiä sävyjä. Tofta Beachin hiekka on kuin samettia. Tuo ranta on oivallinen pysähtymis- ja virkistäytymispaikka vaikkapa perhelomalla.
Lyhtykuva on yksityiskohta designhotelli ja ravintola Djupvikin aulasta. Djupvik on upea, siitä teen oman postauksen tulevaisuudessa. 


Meri on Gotlannissa aina läsnä. Sen tuntee tuulessa, tuoksussa ja näkee väreissä. Seuraava kuva on Getsvältanin näköalapaikalta, josta avautuu upeat merimaisemat. Alempi kuva on sekin Tofta Beachilta.Puutarhat, vehreys ja vihreä väri eri muodoissaan ovat myös 'niin Gotlantia'. Saari on täynnä toinen toistaan kutsuvampia puutarhamiljöitä, joissa yleensä toimii kahvila, ravintola ja jonkinlainen puoti.

Seuraava kuva on Körsbärsgårdenista. Kiviaidat ja raakalaudasta tehdyt, sään armoilla harmaantuneet kalusteet, kuuluvat pihojen perusvarustukseen joka puolella saarta. Keskimmäinen kuva on Vamlingbon Prästgårdista, jossa on aivan upea suuri puutarha. Kuvassa on Prästgårdin pienen puutarhapuodin sisäänkäynti. Alimmainen kuva on luomuravintola Lilla Bjersin kasvihuoneen seinustalta.

Näistä miljöistä on toki tulossa oma postauksensa myöhemmin. 


Kävimme monissa uniikeissa putiikeissa, kuten vaikkapa Berså -bloggarin ja putiikinpitäjän  ihanassa sisustuskaupassa. Kaupan omistaja Maria ehtikin jo blogata meistä, ja täältä löytyy kiva kuva seurueestamme. Kävimme myös kyläilemässä Tove Admanin taiteilijakodissa onnekkaan sattuman seurauksena. Myös visiitti viimeistä piirtoa myöden mietittyyn betonimiljööseen, Fabriken Furilleniin, oli mykistävä kokemus. Gotlantiin palataan siis vielä monen postauksen ja tarinan voimin, mutta nyt minun on aika lähteä purkamaan pakaaseja.

Kivaa viikkoa, keleistä huolimatta!


. . . . .


At the moment I feel stunned, honored and blessed. I had a wonderful chance to spend four days in Gotland, with four design bloggers from Finland. We had such a great time and we totally fell in love with the island. 

 . . .


-  Teen yhteistyötä Visit Swedenin kanssa / In cooperation with Visit Sweden -Kommentit

 1. Suurella mielenkiinnolla olen odottanut teidän postauksia Gotlanti-reissusta. Gotlanti on ollut meidän haaveena jo pari vuotta. Nyt ollaan hieman mietitty olisiko ensi kesänä sen vuoro. Varmasti hieno paikka. Myös Ruotsin saari Öölänti on lumonnut meidän perheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt niitä postauksia sitten alkaa tippua :)! Ihana kuulla, että niitä jo odotetaan. Taidan tehdä jo huomenn uuden postauksen Gotlannista. Täytyypä perehtyä myös Öölantiin tarkemmin.

   Poista
  2. Blogissani on pientä palaa viime kesäiseltä Öölannin reissulta http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi/2013/08/matkalla-vol-2-oolanti.html. Lapsiperheelle Öölannissa on kiva huvittelupaikka. Siellä olemme pari kertaa käyneet http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi/2013/08/matkalla-vol-3-olands-djur-nojespark.html

   Poista
  3. Hei kiitos Marru näistä linkeistä. Käyn perehtymässä tarkemmin, ja varmasti käy moni muukin :)!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Tuo oli kyllä valokuvaajan paratiisisaari, kerrassaan.

   Poista
 3. Kiitos vielä kerran reissuseurasta, Tarja! Kuinkakohan kauan jutun juurta tuosta mielettömästä retkestämme blogeissamme oikein näkyy;) Niin ällistyttävän ihastuttava matka oli! Jaan tässä vielä yhden linkin toiseen reissublogiini, josta voi käydä lukemassa juttua matkailijan näkökulmasta, jos Gotlanti kiinnostaa. http://sinnetanne.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve, olet ihana. Jutun juurta olisi vaikka kirjaan ;). Kiitos tosi paljon tuosta linkistä, nimittäin juuri mietin, mikäs sen sinun matkablogisi nimi olikaan. Kävin katsastamassa, hieno blogi ja aivan upeat ne sinun ja Lassen kuvagalleriat. Wau.

   Poista
 4. Ihana tuo viimeinen kuva, jossa on ruukut talon seinustalla valkoisen kivipolun päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kiva ruukkurivi, kuvasin sitä joka suunnasta ahkeraan. Myös tuo ravintola ruokineen, miljöineen ja kasvihuoneineen oli aivan mieletön. Palaan siihen tuonnempana, silloin tulee sitten ruukkukuviakin taas lisää :)

   Poista
 5. Uskomattomat, suorastaan sielukkaat nuo kuvat. Ainakin minuun tämä merellinen tyyli uppoaa takuutuotteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3. Sielukkaita kuvia on tulossa lisää, paljon, sen lupaan! Sielukas saari, se se oli.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kyllä aivan upea reissu. Odotukset olivat aika korkealla, mutta totuus ylitti ne vielä moninkertaisesti.

   Poista
 7. Wow, mitä kuvia! Etenkin tuo hevonen ja tuulimylly. Siinä on jo tosiaan jotain maagista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3. Se oli kyllä niin maaginen hetki, että oli pakko jakaa se heti ekassa postauksessa kanssanne.

   Poista
 8. Aivan upeita kuvia!!! Kiitos vielä aivan loistavasta matkaseurasta <3

  VastaaPoista
 9. Ah, ihania Gotlantikuvia, tulee niin ikävä sinne, missä paistaa aina aurinko :) Olen käynyt Gotlannissa ainakin puolenkymmentä kertaa, lähinnä nuorempana pyöräilemässä. Ne rannat, raukit, kalkkikivet, unikot... Silloin ei vielä tiedetty bloggaamisesta mitään, voi vain kuvitella, mikä bloggarin taivas! Ruotsalaiset taitavat kaiken niin tyylillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttuli! Tosi kiva kuulla sinun Gotlantireissuista. On totta, että saarella vallitsee ihan oma tyylinsä - jota on todella vaikea määritellä. Mutta aivan upeasta paikasta on tosiaan kyse. Todellinen bloggarin taivas, kuten sanoit. Ja ne kukkakedot, joka puolella, ahhh!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts