Työhuone syntyy uudelleen! / Working space seen in a new light


Olen ilolla mukana Indiedaysin ja Kodin 1:n Elämäni Koti -kampanjassa. Olen jo ennen tätä yhteistyötä vieraillut useaan otteeseen Elämäni Koti -sivustolla ihan omasta mielenkiinnosta. Nyt haluan vinkata siitä myös blogini kautta teille, jotka ette ole saittia vielä löytäneet.

Sivustolta löytyy näkemystä ja ideoita kodin eri tilojen sisustamiseen, itse tekemiseen ja sesonkien juhliin. Myös sisustus- ja lifestyle-bloggaajat jakavat sivustolla omia ideoitaan. Elämäni Koti -sivustolla valitaan päivittäin myös Päivän Istagram -poiminta kaikkien #elämänikoti tägänneiden joukosta. Minunkin kuvani valittiin kerran, kiitokset siitä!

Sinänsä hauska yhteensattuma, että tuo kuva on juurikin työhuoneestamme, jota nyt "haavesisustan" tässä postauksessa Kodin1 -tuotteilla. Yhteistyön puitteissa minua pyydettiin siis pohtimaan työhuoneemme sisustusta. Mitä elementtejä toisin tilaan Kodin1 -valikoimasta?

Työhuone koostuu suuresta kirjakaapista, työpisteestä ja lukunurkkauksesta. Olen hiljalleen sisustanut tilaa uusiksi talven mittaan. Hankin työhuoneeseen kaksi vintage designvalaisinta. Ne ovat ruotsalaiset Bumling -valaisimet; sininen kattovalaisin ja messinkinen seinävalaisin. Tilaan tuli samalla myös kaksi osaa kolmeosaisesta aidosta 60-luvun sarjapöydästä.


Kodin1 -tuotteiden valintaan käytin kahta näkökulmaa:
1) Mitkä asiat sopisivat yhteen vintagen kanssa?
2) Mitkä asiat olisivat tarpeellisia työhuoneen toiminnallisuuden näkökulmasta?


- - - - - - -


- LUKUNURKKAUS - 


Aloitetaan lukunurkkauksella, koska se on yksi lempinäkymistäni koko kodissa ja myös oleellinen osa työhuonetta.

Bumling + lepakko + sarjapöytä = lukunurkkaus.
Mutta mutta, hieman autioltahan tämä näyttää. Mitä lisukkeeksi?leather butterfly chair, sininen bumling, nahkainen lepakkotuoli


Seinällä on entuudestaan Kodin1:stä hankittu 120 cm Rio-tauluhylly. Alle mahtuisi hyvin toinen samanlainen. Kun tarkemmin katsoo, tuo seinä oikeastaan huutaa kaveria jo olemassa olevalle tauluhyllylle. Tauluhyllyt ovat näppäriä. Niille voi valokuvien lisäksi laittaa esille kauniita kirjoja, printtejä, leluja, esineitä ja vaikka mitä muuta.


Sarjapöytä tuli tilaan aikaisemmin keväällä anoppilasta. Tämä alkujaan kolmiosainen 1960-luvun sarjapöytä on ikäänkuin sukusarjapöytä. Se on mieheni papan peruja. Pöytä oli meillä kokonaisuudessaan edellisessä kodissamme rintamamiestalon eteisessä. Kun muutimme tänne uuteen kotiin, anoppi otti pöydän, koska en löytänyt sille sopivaa paikkaa. Sinisen bumlingin tultua taloon keksin, että samalta vuosikymmeneltä oleva sarjapöytä olisi sille täydellinen kaveri. Näin kaksi osaa muutti meille, ja yksi osa jäi mummolaan. Tästä pöydästä on moneksi.

Rakastan pioneita yli kaiken. Näen sieluni silmin pöydillä asetelman, jossa on mielestäni kaksi Kodin1:n kauneinta vaasia: Broste Tapper ja lasinen Annon hurrikaanilyhty. Niihin sopisivat nämä kauniit ja kestävät pionikimput!
Broste Kyler -koristelautasen nostaisin esille pystyasentoon uudelle tauluhyllylle, wau.
Nahkalepakkoon olisi mukava heittää pehmusteeksi muutama raikkaan geometrinen tyyny.
Ne olisivat:
Anno Väre sinisenä ja mustana
Amarona Delta Felt- LATTIA KAIPAA MATTOA -


Huoneessa ei ole lainkaan mattoa.
Vintagelampun ja -pöydän, sekä nahkaisen lepakkotuolin ryhmään tarvittaisiin ehdotomasti matto.  
Kolmen kärkeni muodostuu seuraavista:
Vallilan Lauttasaari on suosikkini, mutta mielestäni kaikki toimisivat tässä kohden loistavasti!
- TYÖPISTE - 

Mustaan työpisteeseen toisin muutaman rasian pikkutavaroille. Samoja laatikoita voisi laittaa myös lasioviseen New England -henkiseen kirjakaappiimme, joka näkyy postauksen ensimmäisessä kuvassa.

Sivuseinälle, roikkuvan verhon tilalle laittaisin upean Inno wall case -lehtitelineen.

Verhon voisi siis ottaa kokonaan pois. Musta Ihanin puusälekaihdin olisi kerrassaan upea ja huoneen fiilikseen täydellisesti sopiva.


bumling seinävalaisin, brass, messinki, mässing
- SUMMARUM - 

Tässä olivat minun valintani työhuoneeseen.
Tuntuu siltä, että postauksen tekemisen myötä valaistuin. Kun asiaa tuli prosessoitua ja perattua näinkin tarkasti, alkaa visioni huoneen suhteen olla nyt kutakuinkin valmis. 

Käykää tosiaan kurkkimassa omiin koteihinne sopivia vinkkejä ja tunnelmia Elämäni Koti -sivustolta, ja muistakaa myös laittaa kotikuvianne Instagramiin tagilla #elämänikoti. Kivaa alkanutta viikkoa!


. . . .


In cooperation with Indiedays and Kodin1 -brands.
I would choose these home decor items to our library / working space... 

Kommentit

 1. Kivoja mietteitä! :) Nuo rasiat vaikuttaa ihanilta! :)

  Oman bloggaukseni löydät täältä: http://www.pienilintu.blogspot.fi/2014/05/inspiration-for-spring-home.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon löytyi kyllä ihanaa valikoimassa. Tällainen postaus oli tosi kiva tehdä pitkästä aikaa!
   Kävin eilen lukemassa blogiasi ja luin myös tuon postauksesi, en vaan tainnut muistaa kirjoittaa mitään kommenttia :). Kiva kampanja kerrassaan.

   Poista
 2. Hyvät suunnitelmat! Tykkään paljon tuosta lasimaljakosta, ja Amarona Delta Felt tyynystä. Anno Nami mattoakin olen katsellut sillä silmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!
   Mulla vilisee silmissä pionikimput ja ne Brosten ihana maljakko ja lautanen/tarjotin! Musta puusälekaihdin vei järjen lopullisesti. Se olisi täy-del-li-nen.

   Poista
 3. Juu sälekaihdin sopisi tunnelmaan kyllä täydellisesti! Hyvät suunnitelmat muutenkin, ehkäpä piakkoin saadaan jo ihastella lopputulosta? :)

  Iloa viikkoon!♥

  VastaaPoista
 4. Huippupostaus! Sain monia vinkkejä ja nuo tyynyt käyn hakemassa meille ihan varmasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan että huippu, kiitos Kati tosi paaaaljon! Kiva kuulla, että pidit.

   Poista
 5. Oi kuinka kiva päivitys ja nuo sinun huippulaadukkaat kuvasi...kaunista!!!
  XX

  VastaaPoista
 6. Täälläkin juuri etsin kevätmattoja ja maljakoitakin tekisi mieli uusia :)

  Voi noita sun Bumlingeja! Tuo sininen on ihan huippu! Aikani myös etsin ja malttamattomana menin uuden tilaamaan, tulipa sitten 6kk toimitusaika, eli yhä odotellaan -tässä olis ehtinyt välillä varmaan löytää jo kunnon vintageversion!

  Kevät-, tai siis kesäterveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pinja ja kiitos kommenteista :). Bumlingit veivät munkin sydämen täysin, ja sitten alkoi vimmattu metsästys. Varsinkin tuo messinki sykähdyttää. Siniseen on tulossa Atelje Lyktanilta uustuotantona rasteri, ja senkin toimitusaika on superpitkä. Terkkuja ja ihanaa kesää!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts