Helppo lasten neuletakki / A little cardiganNeuloin tyttärelleni siniharmaan, hupullisen, duffelinapeilla varustetun neuletakin lämpimin ajatuksin. Taaperopoika saa sitten aikanaan tämän, kun se jää siskolle pieneksi. Tuonnempana postauksesta löytyy täydellinen ohje tähän sileällä neuleella toteutettuun takkiin, jos vaikka joku teistä innostuu neulomaan kesän kynnyksellä. Takki on oiva viileisiin kesäiltoihin, ja niitähän Suomessa tunnetusti riittää. Ohjeella saat neulottua takin koossa noin 98 - 110 cm, eli takki menee hyvin 2-5 vuotiaalle lapselle joustavuutensa vuoksi. 


kids knitwear
Hupullinen
neuletakki lapselle


KOKO n. 98 - 110 cm 
LANGAN TYYPPI n 80g / 50m
PUIKOT 4 tai käsialan mukaanTAKAKAPPALE
Luo yhdelle puikolle 54 s ja neulo sileää neuletta (oikealla oikein ja nurjalla nurin). Kun kappaleen korkeus on 24 cm, päätä molemmista reunoista 1x4 s kädenteitä varten = 46 s. Kun kädentien korkeus on 14 cm, päätä molemmista reunoista olan 12 s ja jätä keskimmäiset silmukat odottamaan huppua varten.


VASEN ETUKAPPALE
Luo yhdelle puikolle 25 s ja neulo sileää neuletta kunnes kappaleen korkeus on 24 cm, päätä oikeassa reunassa 1x4 s kädentietä varten = 21 s. Kun kädentien korkeus on 9 cm, ota pääntien reunassa 1x4 s langalle odottamaan huppua varten ja päätä vielä pääntien reunassa joka 2.krs 1 s ja 3x1 s pääntietä varten. Päätä loput eli olan 12(13)13(14)15 s samalla korkeudella kuin takana.


OIKEA ETUKAPPALE
Neulo samalla tavalla kuin vasen etukappale, mutta pelikuvana, eli kavennukset vasemmassa reunassa.


HIHAT
Luo yhdelle puikolle 31 s ja neulo ainaoikeaa kunnes kappaleen korkeus on 4 cm, jolloin lisää molemmissa reunoissa 1 s ja aloita neulomaan sileää neuletta (oikealla oikein ja nurjalla nurin). Toista lisäykset vielä joka 10. krs 4 kertaa ja sitten joka 8. krs 3 kertaa = 48 s. Kun kappaleen korkeus on 30-33 cm, päätä silmukat kerralla. Neulo toinen hiha samoin.


VIIMEISTELY

Ompele olkasaumat yhteen.
KUVA ALLA: kuvassa näkyvät kapeat suirot eivät siis ole hihat vaan olkasaumojen myötä kiinni ommellut etukappaleet.

HUPPU: Poimi puikolle pääntieltä odottavien 30 s:n lisäksi etupäänteiltä yhteensä 24 s = 54 s. Neulo näillä silmukoilla ainaoikeaa 2 cm. Lisää seuraavalla kierroksella 10 s tasavälein. Neulo ainaoikeaa kunnes hupun korkeus niskasta mitattuna on n. 25 cm. KUVA ALLA.


Jaa silmukat kahdelle puikolle ja neulo silmukat yhteen silmukka silmukalta. KUVA ALLA.


VINKKI: Tämä seuraava kohta kannattaa tehdä yhtä numeroa pienemmillä puikoilla, kuin muu takki, niin "nappislistasta ja napinläpipuolesta" tulee napakka.

Poimi etureunoista ja hupun reunoista silmukat puikoille, noin 70 silmukkaa, (poimi 1 s aina ainaoikeinneuleen harjanteiden välistä) ja neulo ensin 4 krs ainaoikeaa. 

Tee seuraavalla krs:lla napinlävet oikean etukappaleen reunaan siten, että ylin tulee pääntien kavennusten alkamiskohtaan ja loput tasavälein. Sulje napinlävet seuraavalla kerroksella lisäämällä silmukoita. Neulo aina oikeaa 10 krs:ta ja päätä s:t kerralla. Kiinnitä hihat kädenteille. Ompele napit paikoilleen.

Hupun ja etureunojen neulomisen jälkeen ompele hihat paikoilleen ja vasta sen jälkeen ompele hihat ja sivusaumat yhteen.


Valitsin takkiin puiset duffelinapit, jotka löysin ihanasta Pienestä Nappipuodista Riihimäeltä. 

Tein napinlävet kuudelle napille, ja lopputuloksesta näkee, että se oli oikea valinta. Napitus on napakka ja takki istuu kauniisti päällä. Jos päädyt duffelinappeihin, muista tehdä tosi pienet napinlävet. 


Kolmepuolivuotias neuletakkimannekiini saapui paikalle Helmi-koiran saattelemana esittelemään kameralle aarrerasiaa, bambirasiaa. Siitä olikin hyvä aloittaa villatakkikuvaukset. 
knitted, diy
knitting
Kuvaussessio päättyi pihalle, tottakai, kun vihdoinkin aurinko paistelee kaamean sadejakson jälkeen. 


. . . . . . .


Tämä neuletakki on oma mukaelmani alunperin Minna Metsäsen suunittelemasta takista.
Myös Kotipalapeli -blogista löytyy ohje tämän tapaiseen villatakkiin, joka on puolestaan toteutettu ainaoikein neuleella.

. . . . . . .


I knitted this cardigan to my special little girl. Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Olen samaa mieltä, jotankin tuo huppu tekee siitä söpön ja niin lapsille sopivan. Huppu on tavallaan tuommoinen hiippamainen jatke :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen takkiin, nyt kun näin sen valmiina lapsen päällä. Sit vasta tietää, tuliko hyvä vai ei :).

   Poista
 3. Tosi ihana! En ehkä kesällä viitsi alkaa neuloa, mutta jos sitten syksymmällä!

  http://sisustuskaisuleena.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KL! Itselläkin sormet syyhyää jo aloittaa toista takkia, kun vauhtiin on päästy. Ei tosiaan ehkä nyt kesällä, mutta syssyllä aivan varmasti!

   Poista
 4. Tosi kaunis ja sopii hyvin kesään! Meidän taaperoneiti ei ole suostunut talvella neuletakkeja sisällä käyttämään... mutta kesällä voisi olla "ulkotakiksi" hyvä...:) täytyisi vaan saada ensin tuo pikkumiehen neuletakki valmiiksi, joka on hihaa vaille valmis, mutta marinoitunut laatikon pohjalla tammikuusta asti...:D ei varmaan enää edes mahdu herralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa-Sofia!
   Tämä on tosiaan sellainen ulkotakkiversio, lanka on sen verran paksu ja neulejälki jämäkkää, että tämä menee tosi hienosti ulkona ja lämmittää varmasti. Meillä ainakin lapset tykkäävät tästä villatakista nimenomaan ulkotakkina.

   Tämä takki marinoitui kanssa kuukauden päivät, kun selkäni meni jumiin ja neuleprojekti meni samalla hetkeksi hyllylle. Tein takin loppuun viime viikonloppuna Euroviisuja katsellessa :)

   Poista
 5. Ihan mielettömän nätti villatakki - mäkin haluan tuollaisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kun kutimet esiin. Tuostahan sais suurennettua hieman soveltaen aikuisten mallinkin....pitäiskö :)?

   Poista
 6. Aivan ihana takki <3 Tässäpä olisi täydellinen malli kummitytölle. Duffelinapit ovat tosi sievät ja muutenkin onnistunut kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija oikein paljon! Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Duffelit tekevät takista aika hauskan - ja puu on aina kiva matsku.

   Poista
 7. Ihana takki! Vaikka sanoi alussa että ohje on helppo niin minä poropeukalo en saisi tuollaista IKINÄ valmiiksi :D

  VastaaPoista
 8. Hei ijana neule!! Tosin tarvisin koko 80:( ehkä silmukoiden vähentämisellä se onnistuu:) millä langalla tämä ln tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nämä langat ostin Lidlistä viime vuonna, 80g / 50 m.

   Poista
 9. Hei! Minua myös kiinnostaisi mitä lankaa tässä on käytetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :), elikkäs langat ovat Lidlistä ostettu, aivan satunnaiserää. Mutta 80g/50m koordinaateilla löytyy varmasti vastaavan paksuista.

   Tarja

   Poista
 10. Hei. Ohjeesta olisin kysynyt hieman.. En oikein saa järkeiltyä tuota.. huppun teko ohjeessa on että neulo ainaoikeen, kuvan perusteella kuitenkin huppu näyttää olevan sileää neuloa. Kuvassa myös näyttää että napinläpilista/ reunus ei mene Hupun ympäri kuten ohjeesta voisi ymmärtää. Eikä etikappaleiden reunassa ole ainaoikeen neuloksenharjanteita kun ne on tehty sileää neuloksen a. Mistä siis poimin ne napinläpilistan silmukat? Kiitos jo etukäteen avusta.. 😊

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts