Uniikki kaupunkikoti / City home in HelsinkiI took these pictures from my friend's lovely, urban, city home situated in Helsinki, Finland. Lots of flea market finds and treasures from vintage shops make this home so unique and fascinating! I just love it. 

. . . . . . . . . . .


Nyt näette jotain sellaista, mitä ei blogissani ole ennen nähty. Olen innoissani, sillä sain kuvata ystäväni kaupunkikotia Helsingin sydämessä. Ensimmäisessä postauksessa esittelen teille olohuoneen, jonka haluaisin kokonaisuudessaan sujauttaa taskuun ja ottaa mukaani maaseudulle.

Koti tulvii valossa, kiitos valkoisen puulattian, useaan ilmansuuntaan aukeavien ikkunoiden ja kuudennen kerroksen. Näköalat ovat huikaisevan urbaanit, alati muuttuvat ja mielenkiintoiset.  Mannerheimintietä näkyy silmän kantamattomiin molempiin suuntiin. Koti on linjakas ja persoonallinen yhdistelmä valoa, värejä, vanhaa ja uutta. Tarinat tämän kodin vanhojen kalusteiden takana ovat varsin mielenkiintoisia.

Komea musta nahkainen nojatuoli kotiutui lähikorttelin vanhan tavaran liikkeestä. Sirot pyöreät pikkupöydät on ostettu Espan Skannosta vuonna 2005 ja kulkeneet siitä asti mukana. Pöytiä on kaksin kappalein.

Suurin osa kattoon asti ulottuvan Muuramen Neppari-kirjahyllyn yksiköistä on yli 20 vuotta vanhoja. Nepparit ostettiin rouvalta, joka oli varastoinut ne kellarikomeroonsa Bulevardille. Hyllyä on sittemmin täydennetty sokkeleilla, pleksiovilla ja hyllyillä.


Taulu on Jorma Hautalan litografia (1989) ja jalkalamppu on löytö kymmenen vuoden takaa Iso-Roban Fidasta.Seinään kiinnitetty näyttävä, käänneltävä Artemide Tolomeo -valaisin tuo tilaan yleisvaloa, sekä toimii ruokailutilan valaisimena.

Kaksi valkoiseksi maalattua kattovalaisinta ovat vintagea. Alvar Aalto suunnitteli valaisimet  Kulosaaressa sijainneeseen pankkisaliin ja lamput löytyivät tähän kotiin, uskokaa tai älkää, roskalavalta. Alkuperäisasussaan valaisimet olivat tummanruskeat ja ne toimivat kolmella hehkulampulla.

Kirjahyllyyn kiinnitetty kromivalaisin löytyi sekin roskalavalta. Siihen uusittiin johto ja lampunkanta.
Vihreät lasiset kupit lautasineen löytyivät kirpparilta.
Espanja on perheen henkinen koti. Teekannu ja kupit ovatkin teeputiikista Malagasta. 


Helsinki.
Ihana.


Kommentit

 1. Upea koti ja mitä roskalava löytöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sa, nuo tarinat löytöjen takana on ihan mielettömiä! Ja tällä perheellä on todellinen taito nähdä asiat uudessa valossa ja rakentaa niistä luonteva osa sisustusta.

   Poista
 2. Siis ihan mieletöntä! Ihailen ihmisiä, joilla on kykyä nähdä löydöistään potentiaalit ja saada aikaiseksi noin harmonista ilmettä! Kiitos kun laitoit tänne! Lisää odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Vaatii aikas harjaantunutta silmää rakentaa näin upea kokonaisuus. Rakastan tuota kotia! Lisää on luvassa vielä useamman postauksen verran, joten pysy ihmeessä kuulolla.

   Poista
 3. Vau mikä valoisuus ja näkymät, eikä naapurin ikkunoita suoraan vastapäätä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymät on tosi kiehtovat, ja tosiaan, ei naapureitakaan vastapäätä, missään suunnassa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts