Kivimuuri ja karvajalat / Arkikuvat 4/5Kieppasin äsken oksasaksien ja kameran kanssa kierroksen pihassa. 
Puiden karsimisen ohessa nappasin pari kuvaa arkihaasteeseen liittyen.


Kivetty rinne / kivimuuri

Viime kesänä rakensin pitkälle joutomaarinteelle kivimuurin. Suuret kivet olivat jo paikoillaan, mutta kaikki pienemmät murikat ovat minun ja silloin 2,5 vuotiaan tyttöni latomia. Uskomatonta mutta totta, sillä muuri on noin 25 metriä pitkä. Homma oli melkoinen, mutta parempi tämä rinne nyt näin on, kuin rikkakasvia kasvavana.

Kivimuurin perustamisessa kannattaa käyttää kangasta, jotta kivien välistä ei ala pursuta mitään elollista. Tänä kesänä voisin laittaa suurten kivien väleihin jotain hanakasti leviävää kivikkokasvia. Ideoita?

Karvajalat

Keväällä ihaninta ovat maasta esiin työntyvien sinivuokkojen karvaiset jalat.
Kuplivaa

 Saippuakuplakausikin alkoi tänään ja salaatintaimet muuttivat ulos.


hello kitty saippuakuplat. . . . . . .


These pictures are from the yard


. . . . . . .Kommentit

 1. Ihania kuvia, varsinkin nuo karvajalat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna! Karvajalat on ihan parhaita, niin sinnikkäästi pusketaan pintaan ja kohti aurinkoa.

   Poista
 2. Tosi ihana kivkko! En tiedä mistä johtuu,, mutta tykkään kivistä(kin)....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään kivistä, ja niitä täällä onneksi riittää. Sitten kun vuosien saatossa löytyy vielä näihin lukuisiin kivikasoihin sopivat kivikkokasvit, jotka menestyvät just meidän pihassa, niin avot. Vaan aikaa vie tämä kivipihaprojekti.... Ei auta hätäillä.

   Poista
 3. Kivipuutarha on mun juttu. Tosin mikään kikkakakkonen ei pidä rikkaruohoja poissa kivikoista, valitettavasti. Kankaat, myrkyt ja kaikki testattu ja silti jokin ihme elollinen löytää aina tiensä kiviini.

  Kivetysten väleissä kasvaa nopeasti sellainen kivikkokasvi, josta irtoaa niitä "pallukoita". (jep. Olen puutarhatollo. Anopilta napsin niitä pallukoita ja viskaan vaan kiville jalähtevät kasvamaan.) Mikäköhän se olisi nimeltään. Joku mesi...?

  Kaunis muuri, tykkään kovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kysyt anopilta heti sen pallurakasvin nimen :)! Jooko? Täällä kanssa yksi kokeileva puutarhatollo yrittää ja yrittää :D.

   Muuri on ihan kaunis, vielä kun sais sen ympäröityä sopivilla kivikkokasveilla, vaikka sillä pallurakasvilla! Saniaista muistaakseni kasvoi viime kesänä jonkin verran tuolla päällä, ja se olisi nytkin tervetullut kaveri.

   Poista
 4. Hei hienoja kuvia! Mitä tuossa muurissa on noiden pikkukivien välissä? Mulla on tänä keväänä urakka saada meidän muuri kuntoon. Isot lohkareet on paikoillaan, mutta pikkukiviä tarvitaan vielä runsaasti. Meinasin sitten istuttaa mehikasveja sopiviin koloihin. Jostain luin, että kasvaisivat nihkeissäkin oloissa eli pelkässä hiekassakin ja ajan saatossa leviävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa! Pienten kivien välissä ei ole vielä mitään, paitsi vielä pienempiä kiviä :). Mehikasvit mullakin ovat mielessä. Määrä vaan hirvittää, koska muuri on jättimäinen, mutta jos hankkisi ensin muutaman ja katsastaisi tuleeko niistä mitään.

   Poista
 5. Wau, onpa hieno kivimuuri! Valtavasti kiviä! Olette olleet tottavie hurjan ahkeria :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Tällä hetkellä oikein hirvittää, että miten minä tuon oikein tein, sillä tyttö oli tosiaan 2,5 vee ja poika tuolloin puolivuotias. Eli hänen päikkäreiden aikana aina pakerrettiin. Kaivettiin kiviä pihasta, niitä riittää, ja siirsin kiviä myös yhdestä toisesta muurista, joka paikataan tänä kesänä. Muistan ajatelleeni, että luuleekohan tyttöni elävänsä kivikaudella, kun aina vaan tehdään äidin kanssa kivihommia. Toinen oli kyllä ihan innoissaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts