Kesän salaatit idulle - taimien esikasvatusta / planting salads


Our family eats lots of fresh salad. Now I'm trying to grow our own salad for the very first time. If everything goes well, we don't have to buy salad whole summer. I chose calmar, mervilledes quatre saizons, lollo rossa and oak leaf lettuce.

Let's hope they will grow, grow and grow. 

.........


Meillä syödään todella paljon salaattia. Haaveilen, että olisimme ensi kesän kokonaan omavaraisia salaattituotannon suhteen. Katsotaan miten käy, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun kylvän ja kasvatan salaatteja.

Tänään laitoin siemenet esikasvatukseen sisälle. Lähiviikkoina askaroidaan sitten ulos laatikot, joihin pienokaiset päätyvät kasvamaan isoiksi ja reheviksi masuntäytteiksi. 

Valitsin neljä lajiketta; tammenlehtisalaatti, keräsalaatti, jäävuorisalaatti ja "lollo rossa" eli bataviasalaatti.

Tein sanomalehdestä kierrätysmeiningillä kylvöruukut esikasvatusta varten. Nämä maatuvat sitten aikanaan näppärästi penkkiin. Mutta ensimmäisenä tavoitteena on tosiaan saada tämä porukka siihen jamaan, että ne voi laittaa penkkiin. Pitäkää peukkuja!

Pitihän sitä visualistin hankkia suloiset puiset nimitikutkin. Jos tämä salaattien kasvatus alkaa sujua, niin taidan kerätä koko ensi talven jäätelötikkuja talteen.

Taimien parhaat kaverit ovat nyt suihkepullo ja elmukelmu. Sijoitin ruukut makkariin suurien ikkunoiden eteen, johon paistaa aamu- ja aamupäiväaurinko. Ja minä niin toivon, että ne itäisivät!

Kommentit

 1. Oih, mäkin haluun tehdä samoin, mutta mutta.... oih mistä moinen energia lataus tulvisi minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun energiapiikki sai alkunsa viime kesänä, kun näin erään lähikartanon notkuvat salaattipenkit. Tänään ajattelin, että nyt tai ei koskaan, ja ponkaisin siemenkauppaan.

   Poista
 2. Oi ihanaa, siellä ne pienet kasvavat! Jes kohta saa laitella puutarhaa ja pihalla touhuilla! Upeeta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kasvavat hyvin.... Jännittää! On kyllä ihanaa, kun aurinko paistaa ja kesä tekee tuloaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts