Maaliskuussa tapahtui... / March


Maaliskuussa juoksin kaikkiaan noin 75 km. Tein 3-4 km maastolenkkejä metsäpoluilla. Maanteiden, metsäautoteiden ja pururatojen varsilla juoksin 8-13 km lenkkejä. Luottokavereina olivat Salomon Speedcross 3 -maastojuoksukengät. Ne olivat tähän kuukauteen juuri passelit, sillä paikoitellen olosuhteet olivat normimaaston lisäksi lunta, jäätä ja mutaa.

Suurimmat ahaa-elämykset juoksun suhteen tässä kuussa:

- Vuorokaudessa on 24 tuntia. Jos siitä ajasta juoksee vaikkapa 30-90 minuuttia, ei se ole oikeasti paljoa.  
- Juoksemisen aiheuttamaa hyvän olon tunnetta (ja ketutustakaan) ei saa aikaan millään muulla lajilla.
- Kukaan ei kuitenkaan kuule metsässä huutoasi, joten huuda vaan.
- Ei kaiken tarvitse aina tulla helpolla. Juoksemisen positiivisia vaikutuksia ei saa aikaan muuten, kuin juoksemalla. Positiivisia vaikutuksia on kuitenkin niin vino pino, että it's worth it.
- Ilmeisesti kaksi raskautta on helpottanut siitepölyallergiaani huimasti, sillä en huomaa enää juostessa mitään ylimääräisiä keuhkotuntemuksia.
- Jos paikat ovat sen verran kipeät, etten pysty juoksemaan normilenkkiä, juoksen metsässä. Poluilla juostessa ei satu oikeasti yhtään mihinkään lihakseen.


Ja tästä väljällä aasinsillalla Happoradioon, jonka loistavalla vip-keikalla kävin HAAGA-HELIAssa

Ote IHMISEN PYÖRÄ -biisistä:
Puhu mitä puhut, mut juoksemista älä lopeta (vaikka suunta puuttuu)
Sano mitä sanot, ei historia meitä opeta (tuskin reitti muuttuu)
Maaliskuussa ihailin lähes tauotta messinkistä Bumling-lamppuani ja jatkoin uusien metsästämistä maailmalta. Mitäs sitä hyvää harrastusta lopettamaan, kun on vauhtiin päässyt. Balanssin vuoksi myin muutaman huonekalun ja yhden valaisimen pois. 
Muistelin Instagramissa lämmöllä useamman kuvan voimin vanhaa kotiamme rintamamiestalossa.
Lastenhuoneissa leikittiin ja tuunailtiin kaikenlaista. Mm. pojan huoneeseen tein piparkakkureunaiset rullikset. Tytär esitti mielestäni maailman hienoimman nukketeatteriesityksen. 

Olkkarissa maalattiin katot valkeiksi, rymsteerattiin ja sisustettiin.
Ruskeat vanhat lasipullot löysivät viimein sopivan paikan suuren talonpoikaiskaapin ylisiltä.
Ihmettelin ja ihailin myös pikkuhiljaa kevääseen heräilevää metsää.
Ja lopuksi vielä kuva eräästä pienestä inhokkiesineestä. Olemme muuttaneet pientä marmorista pyramidia tunnollisesti kodista toiseen varmasti jo 13 vuoden ajan, vailla tietoa siitä, mitä sillä teemme. Nyt kun marmori on kovasti muodissa sisustuksessa, katsahdin tätä matkamuistoa uusin silmin. Ja kas, näin ehkä sen kauneuden. 


All these pictures are all published via my Instagram in March. 
You are mostly welcome to follow me!
Kommentit

 1. Kivat muistelot! :)


  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), tällä kertaa hieman sanoja kuvien oheen. Yleensähän nämä mun kuukausipostaukset on mennyt aika minimillä.

   Poista
 2. Tiivistit hyvin sen miksi juokseminen on niin mahtavaa ja koukuttavaa. Siitä saan kuvailemasi kokonaisvaltaisen elämyksen ja endorfiinit jylläämään! Tosi kaunis tuo kultainen valaisin, siitäkö olet raaskinut luopua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Niina! Jotenkin tuo juoksu sopii pikkulasten äidille niin hyvin, siinä saa maksimoitua ajankäytön, kokonaisvaltaisen treenin, itsestä huolehtimisen ja kaupan päälle tosiaan vielä ne endorfiinit läjäpäin.

   Kultaista lamppua, messinkistä Bumlingia, metsästin tiukasti alkuvuoden. Joten siitä en ole luopunut, vaan Lundia Soihtu Floor jalkalampusta tällä kertaa.

   Poista
 3. Voi että, olipas inspiroiva postaus! Mun pitäisi aloittaa melkoinen kunnonkohennus ja painonpudotus -remontti, joten nyt tässä keräilen tsemppiä itselleni : ) Bumling on hieno ja valkoisiksi maalatut katot tuo niin paljon valoa lisää, hyvältä näyttää! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Päivi, kiitos! Bumling on ihan lemppari tätä nykyä, ja katotkin, niiden kautta tuntuu että sai ihan uuden kodin. Niin paljon muuttavat ilmettä. Mukavaa viikkoa! Noissa kuntoremonteissa vaikeinta on kai aloittaminen, mutta kiukulla kun puskee hetken, helpottaa ja palkitseekin aina kummasti. Tsemppiä!

   Poista
 4. Ihana, elämänmyönteinen kirjoitus. Ja todella tunnelmallisilla kuvilla väritettynä. Tuo lamppu on muuten ihana. Olen nähnyt niitä aina silloin tällöin nettihuutokaupassa. Oikein ihanaa huhtikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ihanasta kommentista. Lamppu ON ihana, ai että, sydän vaan sykkii ja sykkii sille. Ihanaa huhtikuuta Iduriin. Olenkin aikeissa laittaa sinulle meiliä eräästä asiasta...

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts