Tuulikaappi uusiksi / Vestibule


Tuulikaapit ovat kinkkisiä tiloja. Ne ovat lähes aina pieniä, mutta silti niissä pitäisi säilyttää valtavasti kaikkea hyödyllistä ja käden ulottuvilla olevaa. Olen koittanut pähkäillä ja tuunata pienestä tuulikaapistamme paremmin arjessa toimivan.

Syksyllä tein vanhoista puulaatikoista avain- ja tavarahyllyt pikkueteiseen. Tuunaus on dokumentoituna täällä. Kaikelle on nyt paikkansa. Muutaman kuukauden jälkeen voi todeta, että tosielämässä hyllyt toimivat hienosti. Avaimet ja pikkutavarat pysyvät tallessa ja eteinen on ja pysyy  siistimpänä kuin ennen.

Rakkaalle Fossilin lompakolleni on tässä kompleksissa myös ikioma koukkunsa ja paikkansa. Nämä järjestelyt ovat vähentäneet avaimien ja lompakon hukkaamistani noin 90 %. Ennen haeskelin harva se päivä kiireessä joko lompakkoa, avaimia tai molempia. Nyt tavarat pysyvät tallessa jo useita viikkoja.

Perheen avaimien ja lompakkoni lisäksi hyllyissä säilytetään taskulamppuja ja muutamaa linkkaria (kuvassa minusta kuvankaunis CRKT Snap Lock). Tuo kyseinen CRKT on muuten voittanut palkintoja niin muotoilustaan kuin toiminnallisuudestaan, joten kyseessähän on oikein designesine, jonka valmistus on jo lopetettu. Mukavasti kolhiintunut GERBER-monitoimityökalu on sekin minun silmääni kuvauksellinen. Olen saanut ujutettua mukaan myös koriste-esineitä luomaan feminiiniä hömppätasapainoa. 

Tuularissa säilytetään myös koirien remmejä ja osa lasten ulkovaatteista. Kolme valkoista koukkua on pyhitetty vieraiden takeille, ja aika hyvin ne ovat siinä käytössä pysyneetkin. Kuramaton tilasin mittojen mukaan netistä. Se on tehokkuudeltaan tasoa 'kerrostalon rappu', ja on todellakin ollut hintansa väärti. Siihen jäävät loskat, lumet, vedet, ihan kaikki.

Tuulikaapin toisella seinustalla on suuri kiinteäksi rakennettu säilytyskaluste, joka näkyy tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa. Kalusteessa on mm. ulosvedettävät kenkätelineet. Tuulikaapin valopilkkuna on tämä tuunattu Block-valaisin.


---


Our vestibule has three DIY shelves, made from old wooden boxes / drawers. It's handy to storage keys, torches, knives, wallets etc. in the shelves. And there's also room for decorative items in those shelves. Sorel boots are by the way very handy here in wintry Finland with lots of snow. 


Kommentit

 1. Noi laatikoista tehdyt hyllyt on tosi makeet. Varmasti käytännölliset pieneen tilaan ja kauniit silmälle. Nappituunaus siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Pitkään pyörivät nuo lootat nurkissa, kunnes keksin niille oikeasti järkevää käyttöä.

   Poista
 2. Siis niinpä, mikä kummallinen tila tuulikaappi onkaan - ja lienee pohjoisen pallonpuoliskon juttuja, käytännön sanelemaa, tuulten ja pakkasten myös. Hankala sisutettava, uskon, mutta teillä on kovasti kaunis. Isot terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Taitaapa tuulikaappi olla melkoisen tuntematon käsite suurimmassa osassa maailmaa. Aika hassu pieni ärsyttävä "huone" itseasiassa, tarkemmin kun ajattelee.

   Poista
 3. magee ! ja noi laatikot on tosi buenot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mario ;)! Kivaa kun jätit kommentin, oli kiva nähdä viikonloppuna!

   Poista
 4. Aivan mahtavat nuo laatikot, koko tila näyttää muutenkin tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Nämä on eräästä ikivanhasta lipastosta pelastettu :)

   Poista
 5. Jotain tuollaista meillekin pitäisi saada kodinhoitohuoneen seinälle. Aina on avaimet hukassa ja itseasiassa aika paljon muutakin :) Tosi kivan näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vanhoja puulaatikoita, tai lipaston laatikoita on onneksi helposti saatavilla, ei muuta kuin tuunaamaan :). Nämä on siitä mukavia, että koukut sun muut voi mitoittaa just omien kamppeiden mukaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts