Remontoidun rintamamiestalon lastenhuone / Kids room in renovated old houseThis time let's have a look at this lovely little boy's room. Pictures are from my friend's house. This totally renovated old house is build in 1953. House is situated in Finland. Previous blog posts from this lovely house are:


- - -


Vielä kerran saamme kurkistaa kauniiseen kunnostettuun, vuonna 1953 takennettuun rintamamiestaloon. Viime kuukausien aikana on postausten muodossa esitelty jo talon kuisti, keittiö, yläkerran makuuhuone ja aula.


Nyt vuorossa on yläkerrassa sijaitseva pienen pojan valtakunta.


Yläkerran kaikki tilat ovat nyt asuinkäytössä, kun myös sivuvintit avattiin ja otettiin mukaan huonetiloiksi. Yläpohja eristettiin uudelleen SPU-levyillä maksimaalisen huonekorkeuden säilyttämiseksi. Väliseinät pinnoitettiin perinteisesti pinkopahvilla kuten alakerrassakin. Lattiaan asennettiin uusi puulattia.

Osa seinistä on komean näköistä "raakalautaseinää". Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä raakalauta, vaan hieman kätevämpi innovaatio. Seinissä on lähiseudulla sijaitsevan Lopen Rakennuspuun raakalautaa muistuttava leveä pontattu seinäpaneeli. Paneeli oli valmiiksi pohjamaalattua ja asukkaat maalasivat seinät itse kertaalleen.


Sänky on huoneen pienen pojan enon vanha. Rispaantuneet reunat saivat ainoastaan kangaspehmusteen. Tauluihin kehystettiin mummin vanhan aapisen piirroskuvia.

Muistorikkain esine on mahdottoman suloinen 80-luvun 'elefanttilamppu', joka on valaissut jo aikoinaan äidin lapsuuden sängyn vieressä.


Kattoon ripustettava Leander-kehto palveli useammassakin huoneessa pojan vauva-ajan ensimmäiset viisi kuukautta.

Huoneen kalustus on rakentunut pikkuhiljaa ja pääosin vanhoista aarteista. Kokonaisuus on ehjä ja mielenkiintoinen ja mikä tärkeintä, suloisen pikkupoikamainen. Vaatekaappi ja lastenpöytä ovat isovaarin vanhoja kalusteita. Peilin yllä liitävä lentokone on tuotu pienen asukkaan ensimmäiseltä ulkomaan matkalta.Vielä oikein lämmin kiitos talon asukkaille, että olen saanut esitellä kotianne näin monen postauksen verran! Postaukset ovat olleet valtavan suosittuja kävijämäärissä mitattuna. Rintamamiestalot ovat kovin sydäntä liki meitä suomalaisia .Psst.
Muistakaahan arvonta.


Rentouttavaa viikonloppua!


---


I'm linking to:
Kim Klassen, Friday Finds
Little Things Thursday

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts