Vanhan kaapin kunnostus / Renovated old cabinet


Niinhän siinä kävi, että toissa kesänä putsaamani talonpoikainen lipasto / patakaappi sai vahaa pintaan. Päätöstä kannatti rauhassa kypsytellä, koska olen nyt onneksi lopputulokseen tyytyväinen.

Käsittelin patakaapin Bloom puuvahalla. Halusin sävyksi hillityn harmaan, joka vivahtaisi kylmään siniseen. Kaappi ei ole enää niin raskaan näköinen, ja se istuu nyt paremmin alakerran väreihin.

Patakaappi löytyi aikanaan edellisen kotimme kellarista. Kaappi näytti ennen tältä: maalinpoiston jälkeen, ja käytössä.

Irrotin helat ja vahasin kaapin kolmeen kertaan. Halusin lähes kokonaan peittävän vaikutelman. Vahakerrosten välissä oli kahden tunnin kuivahdustauot. Tein kevyen välihionnan vahakerrosten välissä 240 hiomapaperilla. Sitten vain helojen kiinnitys takaisin ja valmista tuli.

Kannen jätin käsittelemättä ja nukuin jopa yön yli makustellen asiaa. Päätin kokeilla kanteenkin samaista vahaa, mutta tällä kertaa halusin aivan hennon läpikuultavan vaikutelman. Levitin vahan kahteen kertaan sienellä hieromalla. Vahaa tarttui epätasaisempiin kohtiin enemmän, sileisiin vain hieman. Just hyvä näin.
Tuunausprojektiin valikoitui Bloom puuvaha ja sävyksi tuohi. Rakastan noita Bloom-tuotteita, koska luotan niiden laatuun aivan täysin ja niitä on mukava ja helppo käyttää. Kaikki talomme sisäseinät on käsitelty valkoisella Bloom paneelivahalla, ja kookosmaaleilla tuunailin syksyllä.

Tämän projektin puuvahan sain blogiyhteistyön myötä Hanartilta. Tuote on todella riittoisaa; yksi 500 ml purkki riitti mainiosti koko lipastoon. Kiitos!


I renovated this old wooden cabinet with Liberon Bloom furniture wax. I painted three layers, except  the cover with only one layer.Kommentit

 1. Ompa ihana kaunotar. Kaunis se oli aiemminkin, mutta luulen, että nyt se on pääsi oikeuksiinsa ja istuu teille hurjan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Kahden vuoden etsikkoaika tuli tarpeeseen, tuntuu että nappiin meni :). Onneksi, sillä on noita kyllä tylsä hioa...

   Poista
 2. Kaapista tuli upea:) Meillä olisi yksi mäntyinen kaappi, joka kaipaisi tuollaista käsittelyä. Kun vaan uskaltaisi ruveta toteuttamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!

   Rohkeasti vaan :). Laadukas sivellin on tärkein. Itse käytän Mästerin siveltimiä. Vahan laittaminen on nopsaa hommaa. Tuossa lipastossani yhteen vahauskertaan meni aina puolisen tuntia.

   Poista
 3. Ompa kaunis! Ja mikä parasta, siinä näkyy oman käden jälki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! Tuo on kyllä hauska kaappi. Se on kulkenut matkassa 10 vuotta, ekat vuodet kirkuvan punaisena. Sitten alasti ilman maaleja pari vuotta, ja nyt tämä etappi. Ensimmäistä kertaa se näyttää nyt ihan omalta <3

   Poista
 4. Voi että, onpas kaunis kaappi! Ihan siis jo itsessäänkin, mutta kyllä uusi väri ja helat ovat piste iin päällä : ) Tuo kansikin on just upea noin! Vanhojen huonekalujen kohdalla onkin ihan hyvä edetä rauhallisesti ja mietiskellä eri vaihtoehtoja, kyllä se oikea juttu sitten ajallaan napsahtaa. Mullakin on tuota samaa vahaa, mutta olen vielä siinä pohdiskeluvaiheessa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Jotenkin tuo kansi on ollut pintana mulle tosi tärkeä. Olen ottanut siinä paljon kuvia eri esineistä, ja tykännyt fiiliksestä. Onneksi tajusin, etten voi vahata sitä tukkoon. Nyt kansi sopii kokonaisuuteen, mutta saan silti siitä samat puufiilikset kuin ennenkin :D.

   Kysy muuten ihmeessä, jos tulee jotain mieleen vahan suhteen. Mulla on aika hyvä tuntuma siihen :)

   Poista
 5. On pakko toistaa edellisiä kommentteja, UPEA kaappi! Sopii taloonne täydellisesti.

  VastaaPoista
 6. Tulipa kaunis! Kannatti vahata, vaikka oli se edellinenkin hieno. Todella hyvä idea tuo pöydänkannen jättö tuollaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Suvi! Se on tämmöistä kiikunkaakun touhua näiden vanhojen romujen kanssa. Pitääkö luonnontilassa vai ei. Vanha käsittelemätön puupinta kun on niin kovin kaunista sekin. Tuossa kannen kohdalla tuli onneksi ahaa-elämys. Oon itsekin tosi tyytyväinen kanteen :)

   Poista
 7. Kaapista tuli mielettömän kaunis! Sanoisinko että täydellinen :-)

  VastaaPoista
 8. Upea, tuo harmaan sävy on ihan perfect!

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana kaappi, voi että se voikin olla kaunis! Iloista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista ja aurinkoista viikonloppua Susanna sinullekin, ja kiitos kivasta kommentista :)

   Poista
 10. Hmm. Pitäisköhän sitä itsekin kokeilla tuommoista vahaa? Ostin eilen ihanan vanhan lipaston ja nyt olen surffaillut maalausvinkkejä netistä. Helppoudellaan houkuttelisi ja kun lopputuloskin näyttää hyvältä. Tuohi sävynäkin sopisi meille kuin nappi silmään. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts