Rintamamiestalon uusi ja valoisa keittiö / An old house's renovated kitchen


Ilokseni saan esitellä teille tämän kauniin, kunnianhimoisesti remontoidun ja kunnostetun rintamamiestalon. Talo on rakennettu vuonna 1953. Sen ulkomitat ovat 8 x 9 m. Koti jakautuu kolmeen kerrokseen; yläkerta, keskikerros ja kellarikerros. Kaikki tilat ovat lämpimiä ja otettu kolmihenkisen perheen käyttöön. Talo on remontoitu kauttaaltaan kevään ja kesän aikana vuonna 2011. Tällöin lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö. Kellarikerroksessa on lattialämmitys ja kaikkialla muualla talossa vesikiertoiset patterit.

Jaan kodin esittelyn muutamaan eri postaukseen. Linkitän lopuksi kaikki postaukset toisiinsa: kuisti, keskikerros, yläkerran makuuhuone ja aula, pienen pojan huone. Lämmin kiitos asukkaille, että sain ikuistaa kotinne, joka hurmasi minut täysin.

---

These pictures are from my friend's house. This totally renovated old house is build in 1953. House is situated in Finland. House has three floors and these pictures are from the renovated kitchen.

Other blog posts from this lovely house:
porch/terrace 
middle floor
master bedroom / upstairs
kids room

---

Nyt esittelyvuorossa on keittiö.

Yllä näkymä keittiöön eteisestä päin tultaessa. Oikealla on allasseinä, vasemmalla hellaseinä. Pitkällä ikkunaseinällä on paljon säilytystilaa, mm. kattoon asti ulottuva, valaistu astiakaappi. Säilytystilat jatkuvat vielä vasemmalla, toiseen huoneeseen vievällä käytävänpätkällä.

Keittiö on suunniteltu itse ja siellä haluttiin maksimoida valo. Isoimpana rakenteellisenä muutoksena keittiöön puhkaistiinkin kuvassa nähden oikealle seinälle kokonaan uusi ikkuna. Alkuperäisessä keittiössä oli vain yksi, kuvassa edessä näkyvä kolmijakoinen ikkuna.

Komean huuvan alle mahtuu niin vanha puuhella kuin uusi liesikin. Huuva teetettiin kuulopuheiden perusteella hämeenlinnalaisella sepällä. Keittön välitilan laattana on keittiön tunnelmaan sopiva valkoinen, kiiltävä, fasettihiottu laatta.

Alkuperäinen vanha puuhella löytyi talon kellarista. Hella painaa varmasti muutaman sata kiloa ja sen liikuttaminen oli neljän miehen todellinen urakka. Hella nostettiin vanerin päälle ja vinssattiin kellarin rappuset ylös. Sitten hella nostettiin sivuovesta pihalle, ja vinssattiin taas etuoven kautta sisään. Kaikki tämä siis vain, koska hella painaa niin paljon, että kellarin rapuissa sitä ei saanut kääntymään. Nyt hella on taas prikulleen alkuperäisellä paikallaan betonilaatan päällä ja siinä paistuvat pullat ja pizzat.


Ennen remonttia keittiö oli melkoisen kompakti, sillä se mahtui kokonaisuudessaan tälle hellaseinälle vesipisteineen kaikkineen. Nyt suuri keittiötila on käytetty kokonaisuudessaan hyödyksi ja siitä on muodostunut kodin todellinen sydän.

Keittiö on suunniteltu huolella ja siellä on maksimoitu niin säilytys- kuin laskutilakin. Käyttötavarat ja kodinkoneet saavat olla kauniisti ja väljästi esillä.Ruokaryhmän pinnatuolit ovat hauskan sekalaista sakkia. Ne on ostettu muutamalla eurolla paikallisesta rompehallista ja maalattu itse valkoisiksi.

Näkymä keittiöön "nurkan takaa", eli toisesta oviaukosta tarkasteltuna. Vasemmalla ensimmäisenä oleva korkea kaappi on jääkaappi. Kauimmaisena oleva vitriinikaappi on alaosaltaan massiivinen ja muita säilytyskalusteita syvempi. Vitriinikaapista suunniteltiin muita kalusteita isompi laskutilan, säilytystilan ja ilmeen vuoksi. Näin koko pitkä seinä ei ole aivan tasapaksu, vaan vitriini pääsee esiin enemmän omana kokonaisuutenaan, aivan kuin se olisi erillinen kaappi.

Vesipiste siirrettiin hellaseinustalta toiselle seinustalle. Suuri keraaminen tiskiallas sopii hienosti yhteen fasettihiotun kaakelin kanssa. Kahvinkeittimen alla olevaan kaappiin on piilotettu tiskikone.

Myös Leon (Kerubin Strike It Lucky) mielestä keittiö toimii upeasti, koska siellä valmistuu herkkuja hänellekin.


Kommentit

 1. Ihana koti todella, sulla kiva blogi:)

  VastaaPoista
 2. Upea keittiö! Jos olisin lottovoittaja...ehkä voisin tästä jotain kopsailla, todella hyvin sointuu jutut toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Varmasti lämmittää keittiön omistajien mieltä :)

   Poista
 3. Upea keittiö! Haluaisin juuri tälläisen keittiön: paljon laskutilaa ja kaappeja, riittävän tilava ja olisihan tuollainen vanha hellakin kiva;) Ja kyllähän ihana Leo on oikeassa, että toimivassa keittiössä saa herkkuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nuo hellavanhukset ovat kyllä jotain niin ihanaa kaikkine yksityiskohtineen päivineen. Ahh..

   Poista
 4. Oi miten ihana keittiö! Todella hyvin suunniteltu ja kauniskin vielä. Ja voi vihtori miten komea puuhella <3

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa päästä kurkkaamaan toisen kotiin! Ja vielä noin kertakaikkisen kauniiseen ja upeaan!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi mukavaa saada esitellä tämä koti. Just kävin läpi olohuonekuvia, ja ne ovat myöskin tosi kivoja.

   Poista
 6. Valoisaa, kaunista, tunnelmallista ja ennen kaikkea kodikasta. Kyllä tuollaisessa keittiössä viihtyisi <3

  VastaaPoista
 7. Tosi ihana<3 meidän talon puuhella löytyi puuvajan pohjalta, köökki oli vaiheessa jo rempattu ja hellakin ihan ruosteessa mut oispa ollu ihan unelma saada se takaisin alkuperäiselle paikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Niina. Harmi että hella oli mennyt huonoon kuntoon, vaan eihän sille mitään voi. Noita on varmaan jossain vaiheessa laitettu aika surutta pihalle köökeistä.

   Poista
 8. Ihana keittiö!Kappaverhot vaan pitäisi laissa kieltää!Varsinkin tuollaiset puolessa välissä ikkunaa roikkuvat.Ne veks,niin lähes kymppi!

  VastaaPoista
 9. Ihanan tunnelmainen keittiö ja suloinen karvakorva siellä myös näkyy olevan!!! ;)
  - Sanelli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanelli kommentista. Leolla alkaa varmasti posket punottaa, kun hän lukee kaikki kehut täältä.

   Poista
 10. Kiitos Sanelli kommentista. Leolla alkaa varmasti posket punottaa, kun hän lukee kaikki kehut täältä.

  VastaaPoista
 11. Minkä firman tämä keittiä on? IHANA!<3

  VastaaPoista
 12. Alakaapit ovat ilmeisesti korkeammalla kuin ikkunan alalaita? Kuinka ratkaisu toimii käytännössä? Painiskelen itse ongelman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tämä on ystäväni keittiö, kysyin häneltä tänään kommentteja. Hän kertoi tähän tapaan:

   ikkunaratkaisu toimii tosi hyvin. Edellytys on toki että saamme keittiön toisen ikkunan auki helpommin. Tämä tason takana oleva ikkuna aukeaa myös helposti, mutta se ei ole saranoilla. sitä ei voi siis samalla tavalla käyttää. Ikkunaruuduissa on molemmin puolin tavalliset salvat (jotka normaalisti vain toisella laidalla) ja ruudut saa pois nostamalla ne esim lattialle pesun ajaksi. Eli, ikkuna ei toimi tuuletukseen mutta ei ole pesun kannalta sen vaikeampi.

   Meille tuli keskikerroksen ulkoseiniin 5 cm lisäeristys, joten ikkuna on vähän syvennyksessä. Keittiön taso on ehjä, mutta ikkunasyvennyksen vuoksi ilma kiertää hyvin. Tason alla olevat laatikostot ovat vain 40- syviä, joten patterikin on tason alla. Sokkeleissa on tuuletusritilä. Tason nostamalla saa patteria huollettua. En halunnut matalampaa ikkunaa julkisivun vuoksi ja siten päädyimme tähän. Toinen vaihtoehto olisi ollut teettää ikkuna jonka sisäruudut olisivat olleet matalampia.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts