Kunnostettu rintamamiestalo / Renovated beautiful old house


Ilokseni saan esitellä teille tämän kauniin, kunnianhimoisesti remontoidun ja kunnostetun rintamamiestalon. Talo on rakennettu vuonna 1953. Sen ulkomitat ovat 8 x 9 m. Koti jakautuu kolmeen kerrokseen; yläkerta, keskikerros ja kellarikerros. Kaikki tilat ovat lämpimiä ja otettu kolmihenkisen perheen käyttöön. Talo on remontoitu kauttaaltaan kevään ja kesän aikana vuonna 2011. Tällöin lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö. Kellarikerroksessa on lattialämmitys ja kaikkialla muualla talossa vesikiertoiset patterit.

Jaan kodin esittelyn muutamaan eri postaukseen. Linkitän lopuksi kaikki postaukset toisiinsa: kuisti, keittiö, yläkerran makuuhuone ja aula. Lämmin kiitos asukkaille, että sain ikuistaa kotinne, joka hurmasi minut täysin.

Nyt esittelyvuorossa on talon jouluinen keskikerros.

Keskikerrokseen lisättiin 5 cm eristystä. Eristeenä käytettiin ekovillaa. Ikkunat uusittiin, katot paneloitiin ja vanhat puulattiat hiottiin esiin muovimaton ja sementtiliiman alta. Sähköt uusittiin ja kytkimet valittiin Renova -sarjasta. Remontin yhteydessä paljastui, että molemmissa keskikerroksen huoneista on ollut pönttöuunit. Huoneiden kulmissa on lattiassa pyöreät betonivalut ja vanhoja pönttöuunin luukkuja löytyi kellarista. Perheen haaveena on saada jonain päivänä taloon uusi pönttöuuni, vanhoilla luukuilla varustettuna.

---

These pictures are from my friend's house. This totally renovated old house is build in 1953. House is situated in Finland. House has three floors and these pictures are from the middle floor (staircase, living room, playroom, kitchen). Other blog posts from this lovely house are:
renovated kitchen
porch/terrace
master bedroom / upstairs


---


AULA JA PORTAIKKO / HALL AND STAIRCASE


Kun perhe etsi kunnostettavaa vanhaa kotia, haussa oli nimenomaan alkuperäiskuntoinen vanha talo. Tässä talossa he ihastuivat sen avaruuteen ja valoisuuteen. Tämä ominaisuus näkyy erityisesti portaissa. Loivat, valoisat ja leveät portaat ovat yksi talon parhaista puolista.

Kuistilta (kuvassa oikealta) astutaan tähän hurmaavaan ja valoisaan suureen aulaan. Yksi portaikon seinistä poistettiin remontin yhteydessä ja seinän tilalle tehtiin ilmava kaide. Tämä avartaa tilaa ja tekee portaikosta kutsuvan tilan.


old house, renovation, stairs, 1950's house


Leo-koiran peti on laitettu keskeiselle paikalle portaiden alapuolelle. Siitä näkee keittiöön, olohuoneeseen, ulko-ovelle ja kuulee hyvin yläkertaan. Paikalta ehtii myös joka paikkaan nopeasti. Leo monesti istuskelee myös rappusten ikkunan edessä.

Tämä kaunis näkymä avautuu poistetun seinän kohdalta, kaiteen yli portaaseen.


old house stairs, renovation, 1950's house
16-laatikkoiseen, Sisustus Nidosta hankittuun lipastoon mahtuu vaikka mitä. Järjestystä helpottavat laatikoissa olevat nimiplanssit.

Kuistin ja portaikon välissä oleva ikkunapari tuo valoa portaikkoon. Ikkunoiden väliin asetetut  kehystetyt pitsityöt päästävät valon kauniisti lävitseen.jouluverhot, valkoinen maalaisromanttinen lipasto, numeroidut portaat


Numeroidut portaat ovat nekin kaunis yksityiskohta.


numbered stairs, country styleLEIKKIHUONE / PLAYROOM

Monikerroksisessa talossa on toimivaa ja ihanaa, että lapsella on oma tila myös siellä, missä eniten oleskellaan. Keittiön jatkeena oleva huone onkin tällä hetkellä leikkikäytössä.

Perinteinen rintamamiestalon keskikerros muuntautuu helposti monenlaiseen käyttöön. Nykyisessä leikkihuoneessa on tähän mennessä ollut jo toimisto ja vierashuone. Myöhemmin käyttötarkoitus saattaa vielä muuttua, useinhan rintamamiestaloissa keittiön viereinen huone on erittäin toimiva vaikkapa ruokailuhuoneena.

Leikkihuoneen kalusteet ovat itse kunnostettuja vanhoja löytöjä.


rintamamiestalon sisustusLiitutauluun raapustetut Erinin laulun sanat ovat niin arkisen kauniit ...
"Sulle annan kaiken vaikket mitään pyydä. Liukumäen rappusista teen..."


OLOHUONE / LIVING ROOM

Olohuoneesta on käynti leikkihuoneeseen ja eteiseen. Suuri massiivinen valkoinen täyspuinen senkki on Helsingistä Sisustus Nidosta. Vanhoja lehtiä löytyi yläpohjasta remontin yhteydessä. Niistä osa kehystettiin ja ripustettiin esille.


talonpoikaiskaappi, pinnatuoli, 1950's house,

piano olohuoneessa, kahdenistuttava nojatuoli


Muhkea buffalo jättituoli on Anttilasta. Askon laadukas harmaa sohva on palvellut jo kymmenen vuotta. Sohvan takana oleva jalkavalaisin on Ikeasta.


talonpoikaiskaappi, lipasto, vanha, valkoinen, old 1950's home, white interior, scandinavian style
SEURAA BLOGIANI / FOLLOW MY BLOG:
FACEBOOK  /  INSTAGRAM  /  BLOGLOVIN   /  PINTERESTKommentit

 1. Onpa kaunista! Ihanaa Joulua teille.

  VastaaPoista
 2. Oi, kuinka kaunis koti! Ihanaa ja tunnelmallista Joulua sinulle Tarja!

  VastaaPoista
 3. kaunis koti !
  Ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän kaunis koti, ja kuvat myös!

  Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua teille <3

  VastaaPoista
 5. Ihana koti <3 kiitos postauksesta ja oikein hyvää joulun aikaa sinne :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana koti! Minua kiinnostaisi todella paljon, että mitä sävyjä seinissä on käytetty. Olen nimittäin ihan hukassa oman projektimme kanssa ja nuo sävyt näyttäisivät juurikin täydellisiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka S, ja kiitos myös meilistäsi. Palaillaan asiaan, koitan selvitellä sinulle maalisävyjä :)

   Tarja

   Poista
  2. Hei! Onko olohuoneen maalisävy tiedossa? Kiinnostaisi itseänikin.

   Poista
 7. Hei
  Aivan upea! Tämä on varmasti vähän hakuammuntaa, mutta olisiko tuo olohuoneen seinien maalin/tapetin sävy tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiia, kiitos viestistä! Tämä ei ole minun kotini, joten valitettavasti en tiedä sävyistä. Voin yrittää kysäistä asukkaalta ja laittaa sitten tänne tietoa :).

   Poista
 8. Ihanaa! Oispa enemmän valkoista, sit olis vielä ihanampi! Mut ihanaa jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana kyllä toi ei-lainkaan-geneerinen valkoinen maalaisromanttinen sisustus.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  Tämä onkin jo vanhempi postaus (löysin etsiessäni kuvia portaista) .
  Alkoi myös kiinnostamaan tuo olohuoneen seinien kaunis harmaa! Saiko siitä tietoa missään kohdin, mikä sävy kyseessä?
  Tuntuu että ”täydellisen harmaan” etsiminen on ikuisuuskysymys �� Tässä kohteessa kuitenkin on kuvien perusteella osuttu juurikin asian ytimeen ����

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts