IKEA REPETERA limited editionMitä?

Sain kutsun Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Kahvila Suomeen, jossa julkistettiin bloggareille IKEAN REPETERA mallisto. Se on näet ensimmäinen kokonaan Suomessa suunniteltu IKEA-mallisto. Päätin piipahtaa.


Mistä saa?

Mallisto tarjoaa kuluttajille sekä Pohjoismaissa että Japanissa ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia suomalaista designia edulliseen hintaan. Tuotteita on tällä hetkellä myynnissä rajoitettu erä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Japanissa. IKEA vie suomalaista suunnittelua laajasti myös japanilaiskuluttajien saataville, mikä tekee projektista mielenkiintoisen.Miksi Kahvila Suomi?

Kahvila Suomessa (Pursimiehenkatu 12, Hki) on aikanaan kuvattu Japanissa kulttielokuvan maineeseen noussutta Lokki -nimistä leffaa. Kahvilassa käykin ympäri vuoden japanilaisturisteja kuvaamassa miljöötä, ja herkullisia korvapuusteja. Tämän vuoksi Ikea valitsi kahvilan myös Japanissa julkaistavan REPETERA-malliston näyttämöksi. Kahvila on kokonaan sisustettu tuotteilla 20.12. asti.


Kuka suunnitteli neljä erilaista REPETERA-kuosia?

Suunnittelusta vastaa Studio Kelkka -suunnittelijakollektiivi. He kertoivat, että heidän työskentelymetodinsa on yhteisöllinen kuosisuunnittelu, ja tätä ajatusta he haluavat kehittää myös edelleen. Yhteisöllisessä kuosisuunnittelussa kuosit koostuvat parhaimmillaan kerroksellisesti usean suunnittelijan oivalluksista.

Suunnittelijat haluavat myös työllään saada aikaan kuosimuistoja. Se on tavallaan myös työn onnistumisen mittari. Jokainenhan meistä  muistaa lapsuudestaan jonkun kuosin, josta tulee lämpimät muistot mieleen. Vaikkapa mummolan tai kodin vanhan lakanan, ikkunaverhon tms.

Onko näistä REPETERA-kuoseista kuosimuistojen aineksiksi, mitä mieltä sinä olet? Minusta Panda-kuosissa olisi ehdottomasti ainesta. Vieläpä kun pidän turkoosista, se on minulle malliston ihastuttavin kuosi.

REPETERA-malliston näet kokonaisuudessaan täällä.

Kahvila Suomen tuunattu "pannuvalo".

Tilaisuudessa vilautettiin myös Ikean ensi kevättä, ja erityisesti yksi uutuusmallisto tatuoitui verkkokalvoille. Kävimme Johannan kanssa vielä erikseen läppäriltä kurkkimassa kuvia. Enempää ei voi tässä vaiheessa paljastaa, mutta itse aion olla tuon malliston suhteen keväällä 2014 tarkkana kuin porkkana!

Terkut Ikealaisille ja Drumilaisille, sekä kiitokset kivasta tilaisuudesta.

---

Ikea’s new collection Repetera launched in stores in the Nordic countries and Japan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts