Lelujen säilytys oleskelutiloissa
Sain Lekmeriltä pyynnön kirjoitella sisustusaiheisen postauksen, ja tartuin tarjoukseen. Kirjoittelen nyt hieman meidän lelusäilytyksestä. Tavaramäärä kun kasvaa lasten myötä dramaattisesti. Juhlien ja lahjojen myötä lelujen ja pikkutavaroiden määrä pikkuhiljaa ja salakavalastikin moninkertaistuu.

Tällä hetkellä tuntuu, että meillä on aika maksimimäärä tavaraa tässä alakerrassa. On kahdenlaista rekvisiittaa; leikki-ikäisen leluja ja vauvaleluja. Seuraavassa siis yhteisten oleskelutilojen (olohuone-työhuone-keittiö-eteisaula) lelusäilytystä.

Käytännön elämä on tyypillistä pikkulapsiperheen elämää. Päivän leikkien tiimellyksessä alakerta on yksi suuri lasten temmellyskenttä. Tavaraa levitetään tasaiseen tahtiin.

Olen kuitenkin pyrkinyt järjestämään asiat siten, että tavaroilla on paikkansa. Vain sillä tavalla lelut on mahdollista siivota täysin pois näkyvistä iltaisin, kun piltit menevät nukkumaan.

Työhuoneessa säilytetään lastenkirjoja puisessa viinilaatikossa. Olen käsitellyt laatikon valkoisella, myrkyttömällä Bloom-paneelivahalla. Pöllö vahtii hyllyllään pieniä lueskelijoita.

Olohuoneessa on kaksi suurta lelukoria. Toisessa on tyttären leluja ja toisessa sekametelisoppa. Nämä korit ovat olkkarin lelusäilytyksen kulmakivet. Bambikorissa on vetskarilla suljettava kansi, ja iso pyykkikori on puolestaan niin suuri, että ulospäin ei näy sen olevan melkein täynnä leluja.


Eteisessä on suuri puinen viinilaatikko legoja varten. Laatikko on sopivan matala, sen saa sujautettua vaatekaappien alle piiloon.

Kun poika tuosta kasvaa, oletettavasti myös legomäärä lisääntyy dramaattisesti. Täytynee joskus hankkia ihan oikeita legolaatikoita. Lekmerin valikoimissa ilahduttivat erityisesti nämä Legon omat laatikot. Värejä ja laatikkomalleja on vaikka mitä, kurkkaa täältä. Ulkonäkönsä puolesta kelpuuttaisin hillitymmät värit ilomielin kaikkiin kodin tiloihin.
Tässä puolestaan tyttömäisempää lelusäilytystä Ricen malliin. Nämä värikkäät korit piristävät kaikkia kodin tiloja. Korit on tehty raffiapalmusta, kahvallisessa korissa on mukana myös tekstiiliä. Tivolin näköinen säilytystalo on hauska. Säilytystaloja on monenlaisia. Lekmerin koko Rice-valikoiman myös muine sisustustuotteineen näet täällä. 

Meiltä löytyy kaksi Ricen raffia-koria, kuvissa alla oleva suuri pyöreä kori, sekä samanlainen neliönmallinen kuin kuvissa yllä. Korit ovat vankkaa tekoa ja kauniitakin, niitä uskallan suositella.
Lekmerin säilytysratkaisujen koko kattava valikoima löytyy täältä: http://lekmer.fi/lastenhuone/sailytys
Kommentit

 1. Meillä kun pojat oli pienempiä niin leluille oli alakerrassakin kaikenlaista koria ja pussukkaa, koppaa ja tv-tasoltakin yksi hylly varattu lelulaatikoille. :) Nyt onneksi vuosien saatossa olen saanut hivutettua KAIKKI lelut lastenhuoneeseen - jesh!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä :) Bambikori ja raidallinen kori ovat IHANAT! Muistan että aiemmin kirjoititkin bambikorista, mistä sen olitkaan hankkinut? Ois ihana meillekin.
  Täältä sinun blogistasi saa aina niin ihania ideoita, kiitos Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira ihanasta kommentista! Bambi on H&M homen. Ostettu kesällä, toivottavasti niitä saa vielä :)

   Poista
 3. Hienoja säilytysratkaisuja. Kiva tuo viinilaatikko ja ihana peurasäkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, viinilaatikoita sain aikanaan viiniguru Jouko Mykkäseltä, ja niistä on ollut kiva tuunailla säilytysjuttuja sinne tänne.

   Poista
 4. Nyt taaperon myötä meilläkin on taas pienoisia ongelmia lelujen säilytyksen suhteen. Isommat lapset osaavatkin jo pitää tavaransa omissa huoneissaan, mutta pikkumiehen lelut ovat tietenkin siellä, missä vietämme eniten aikaamme, eli tuvassa. Vanhan astiakaapin alakaappi on toiminut hyvänä lelukaappina kokonsa puolesta, mutta ovat siellä aivan sikinsokin. Pari tuollaista pyykkikoria voisi sinne mahtua aika kätevästi. Pitääkin katsella sellaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pienoiset ovat luonnollisesti koko ajan lähellä, ja niin ovat lelutkin :). Teidän astiakaappi on varmasti upean näköinen ilmestys ja komean kokoinen, sillä nuo pyykkikorit ovat suuria.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts